ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ντόντσιτς... ξεψάρωσε, πρώτη νίκη το Ντάλας

Ο Ντόντσιτς... ξεψάρωσε, πρώτη νίκη το Ντάλας
AP PHOTO/RICHARD W. RODRIGUEZ

Ο Λούκα Ντόντσιτς έβαλε 26 πόντους, ο Ντένις Σμιθ σημείωσε το νικητήριο καλάθι και οι Μάβερικς νίκησαν τους Τίμπεργουλβς απόντος του Τζίμι Μπάτλερ. Εκτός 13άδας ο Κώστας Αντετοκούνμπο (VIDEOS).

Η αρχή του Λούκα Ντόντσιτς στο ΝΒΑ δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Η συνέχεια, πάντως, προβλέπεται πολύ καλύτερη. Μετά την κρυάδα της πρεμιέρας ο Σλοβένος γκαρντ εμφανίστηκε πολύ καλύτερος στην δεύτερη εμφάνισή του στο ΝΒΑ (και πρώτη εντός έδρας), καθώς πέτυχε 26 πόντους (τους 15 σε διάστημα 6'41'' στην δεύτερη περίοδο) και βοήθησε τους Μάβερικς να νικήσουν τους Τίμπεργουλβς 140-136, στο πιο επιθετικό παιχνίδι του πρώτου πενθήμερου της κανονικής περιόδου!

Ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν (22 πόντοι, 8/10 δίποντα, 10 ριμπάουντ, 5 τάπες) ήταν επίσης εξαιρετικός στο εντός έδρας ντεμπούτο του με την φανέλα των Μάβερικς, αλλά ο ήρωας της βραδιάς ήταν στο τέλος ο Ντένις Σμιθ τζούνιορ (19 πόντοι, 6 ασίστ), ο οποίος έκανε το σκορ 137-134 με γκολ-φάουλ που σημείωσε 6'' πριν από τη λήξη. Κάπως έτσι οι Μάβερικς αντιπαρήλθαν την εκπληκτική επιθετική βραδιά της Μινεσότα, η οποία παρά την απουσία του Τζίμι Μπάτλερ (για λόγους ξεκούρασης) πέτυχε 46 πόντους στην πρώτη περίοδο, σούταρε με ποσοστό 52,4%συνολικά, είχε 51,9% στα τρίποντα και προηγήθηκε με 9-24 στο 5'.

Καλή εμφάνιση για το Ντάλας (που έσπασε και το ρεκόρ ομάδας στις προσπάθειες για τρίποντο, με τα 50 που επιχείρησε) έκαναν ακόμα και οι Ντουάιτ Πάουελ (19 πόντοι), Τζέι Τζέι Μπαρέα (12 πόντοι, 11 ασίστ), ενώ εκτός 13άδας άφησε αυτή τη φορά ο Ρικ Καρλάιλ τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς (31 πόντοι), ο Τζεφ Τιγκ (22 πόντοι, 9 ασίστ) και ο Ντέρικ Ρόουζ (28 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς των Τίμπεργουλβς, ενώ ο Άντριου Γουίγκινς πρόσθεσε άλλους 19 πόντους, ωστόσο έπαιξε μόνο 27 λεπτά λόγω φάουλ.


Photo credits: AP Photo/Richard W. Rodriguez
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ