NBA

Ο Ντόντσιτς έπεσε σε... τοίχο

Ο Ντόντσιτς έπεσε σε... τοίχο
AP PHOTO/MATT SLOCUM

Λιγότερα χαμόγελα, περισσότερα νεύρα, η πρώτη αποβολή στην καριέρα του και η σκισμένη μπλούζα. Ο Λούκα Ντόντσιτς αρχίζει σιγά-σιγά να συνειδητοποιεί πώς αισθάνεται στα αλήθεια ένας ρούκι στο ΝΒΑ. Έστω και με τον τρόπο του.

Τα πρώτα σημάδια έχουν ήδη φανεί. Η κούραση σιγά-σιγά αρχίζει και φαίνεται. Το σώμα δεν ακολουθεί πάντα όπως παλιά. Τα νεύρα αυξάνονται. Τα χαμόγελα μειώνονται. Είναι πλέον γεγονός: Ο Λούκα Ντόντσιτς, έστω και με τον δικό του τρόπο, θυμίζει... ρούκι.

Η εικόνα του Σλοβένου γκαρντ/φόργουορντ να σκίζει την μπλούζα του στο ημίχρονο του αγώνα με τους Κλίπερς τον έκανε... viral. Μέσα σε μία φάση, το “χρυσό παιδί” του ευρωπαϊκού μπάσκετ έβγαλε όλο τον εκνευρισμό του επειδή δεν του πήγαινε καλά το παιχνίδι, δείχνοντας την ανταγωνιστική του φύση.

ΝΕΥΡΑ, ΕΚΡΗΞΕΙΣ, ΓΚΡΙΝΙΑ

Στα τελευταία παιχνίδια ο Ντόντσιτς είναι ελαφρώς διαφορετικός. Τα σουτ δεν μπαίνουν, ο ίδιος μοιάζει να είναι ένα βήμα πίσω σε σχέση με πριν. Ο εκνευρισμός του είναι διάχυτος. Τα νεύρα του περισσότερα και τα χαμόγελα λιγότερα. Οι στιγμές έντασης το ίδιο, με αποκορύφωμα την αποβολή του στον αγώνα με τους Πέισερς επειδή κλώτσησε την μπάλα .

Περισσότερο και από τους αριθμούς όμως – οι οποίοι ακόμα και αν πάνε σε βάθος πέντε αγώνων και προστεθούν οι εξαιρετικές του εμφανίσεις κόντρα σε Σπερς και Γουόριορς πάνε στους 18.8 πόντους, 7.4 ριμπάουντ και 7 ασίστ με 37.6% στα σουτ και 27% στα τρίποντα – είναι η εικόνα του Ντόντσιτς. Ο άλλοτε παίκτης της Ρεάλ έχει περισσότερα νεύρα, γκρινιάζει πιο συχνά στους διαιτητές, τα βάζει πιο συχνά με τον εαυτό του. Βλέπει ότι πράγματα που μπορούσε να κάνει δεν του βγαίνουν και προσπαθεί να αντιδράσει και όταν δεν βλέπει αποτέλεσμα εκνευρίζεται ακόμα περισσότερο. Δεν γινόταν όμως να μην συμβεί αυτό.

ΘΑ ΒΡΕΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ

Ο Ντόντσιτς έχει πέσει σε... τοίχο και αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν γίνεται να παραβλέψει βέβαια κανείς ότι ο κόσμος πλέον τον κρίνει πιο αυστηρά από κάθε άλλον ρούκι, κυρίως λόγω των προσδοκιών που έχει δημιουργήσει. Όπως δεν γίνεται να παραβλέψει κανείς ότι ακόμα και σε αυτό το κακό φεγγάρι που βρίσκεται βελτίωσε τους αριθμούς του σε ριμπάουντ και ασίστ και πρόλαβε να γίνει ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έκανε triple-double, δείγμα της κλάσης του.

μέχρι να επιστρέψει στον τελευταίο αγώνα κόντρα στους Κλίπερς . Οι άμυνες τον διαβάζουν καλύτερα. Οι αντίπαλοί του τον μαρκάρουν πιο σκληρά. Οι διαιτητές δεν του κάνουν χάρες. Όλοι θέλουν να τον τεστάρουν και να δουν αν μπορεί να αντέξει. Όλα αυτά δεν είναι απλά πράγματα.

Ο Ντόντσιτς βρίσκεται σε άσχημο φεγγάρι. Για πρώτη φορά καταλαβαίνει πώς αισθάνεται ένας ρούκι στο ΝΒΑ, αλλά αυτό είναι κάτι που το έχουν περάσει όλοι οι παίκτες στο ΝΒΑ. Κάποια στιγμή όμως θα ξαναβρεί ρυθμό. Τα σουτ θα αρχίσουν πάλι να μπαίνουν με την ίδια συχνότητα. Το παιχνίδι θα γίνει ξανά πιο απλό για αυτόν. Μέχρι τότε, το μόνο που έχει να κάνει είναι... υπόμονη.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ