NBA

Ο Ντέρικ Ρόουζ παίζει σαν All Star

Minnesota Timberwolves guard Derrick Rose during the second half of an NBA basketball game against the Phoenix Suns, Saturday, Dec. 15, 2018, in Phoenix. (AP Photo/Ralph Freso)
AP Photo/Ralph Freso AP PHOTO/RALPH FRESO

Ο Ντέρικ Ρόουζ παίζει σαν All Star. Ο κόσμος τον ψηφίζει και θέλει να τον στείλει στο All Star Game. Το ερώτημα ωστόσο είναι άλλο: Αξίζει ο Ρόουζ να αγωνιστεί στο All Star Game;

Ο Ντέρικ Ρόουζ έκανε πάλι μαγικά πράγματα για τους Γουλβς. Κόντρα στους Σανς ήταν ασταμάτητος, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 31 πόντους (29 στο δεύτερο ημίχρονο!) και το νικητήριο καλάθι στη νίκη της ομάδας του με 116-114 , σε μία εμφάνιση που ο κόσμος αρέσκεται να αποκαλεί... vintage. Αυτός ο χαρακτηρισμός όμως είναι πέρα για πέρα άδικος πλέον για αυτόν.

Εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στους Σανς έχουν πάψει πλέον να αποτελούν είδηση για τον Ρόουζ φέτος. Δεν γίνεται κάποιος να ορίσει ως vintage μία τέτοια εμφάνιση όταν πλέον είναι ο... κανόνας και όχι η εξαίρεση. Όχι όταν ο Ρόουζ αριθμεί φέτος 19.3 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ μέσο όρο, σουτάροντας με το τρομερό 43.1% στα τρίποντα, στους καλύτερους αριθμούς του τα τελευταία 7 χρόνια.

Ο Ρόουζ έχει δείξει ότι έχει επιστρέψει για τα καλά. Είναι – επιτέλους – υγιής, σταμάτησε να κυνηγάει δαίμονες προσπαθώντας αν αποδείξει πράγματα στους άλλους και τον εαυτό του και παρουσιάζει την καλύτερη εκδοχή του. Σιγά-σιγά η κουβέντα ξεφεύγει από τα στενά όρια της επιστροφής του σε υψηλό επίπεδο και δημιουργείται ένα μεγάλο ερώτημα, του οποίου η απάντηση είναι πολύπλοκη: Μήπως ο Ρόουζ αξίζει να αγωνιστεί στο All Star Game;

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ, ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ, ΑΛΛΑ...

Σε μία Δύση που είναι πιο φορτωμένη από ποτέ με ταλέντο, ειδικά στις θέσεις της γκαρντ, ο Ντέρικ Ρόουζ δύσκολα θα είχε θέση στο All Star Game κι ας βρίσκεται στην 2η θέση στην ψηφοφορία για τις θέσεις των γκαρντ . Όσο καλοί και να είναι οι αριθμοί του εξάλλου, οι οποίοι είναι πράγματι επιπέδου All Star, υπάρχει μία σειρά από γκαρντ που έχουν καλύτερους αριθμούς και αγωνίζονται σε καλύτερες ομάδες.

Είναι σίγουρο ότι ο Ρόουζ έχει κερδίσει πολλές από τις λεγόμενες “ψήφους συμπάθειας” από τον κόσμο. Το γεγονός ότι ανέκαθεν ήταν από τους πιο δημοφιλείς παίκτες του ΝΒΑ σε συνδυασμό με την αγωνιστική του ανάσταση έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο να βρίσκεται κοντά στο να αγωνιστεί ξανά σε ένα All Star Game. Η μεγάλη νίκη του Ρόουζ ωστόσο δεν είναι ότι ο κόσμος τον συμπαθεί ακόμα. Η μεγάλη νίκη του είναι ότι οι αριθμοί του συμβαδίζουν με την συμπάθεια που υπάρχει στο πρόσωπό του, υποχρεώνοντας τους προπονητές να πρέπει να σκεφτούν πραγματικά αν αξίζει ο γκαρντ των Γουλβς να χριστεί All Star όταν κληθούν να επιλέξουν τους αναπληρωματικούς.

Ο Ρόουζ παίζει πράγματι σαν All Star. Ο κόσμος θέλει όσο τίποτα να τον στείλει στο All Star Game και το δείχνει έμπρακτα. Το σημαντικό όμως είναι ότι έχει επιστρέψει για τα καλά και αγωνίζεται σε ένα επίπεδο που δεν περίμενε σχεδόν κανείς ποτέ ότι θα ξαναφτάσει. Το αν τελικά θα κληθεί στη μεγάλη γιορτή του ΝΒΑ είναι απλώς μία λεπτομέρεια.

AP Photo/Ralph Freso

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ