NBA

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ σουτάρει με το εξωφρενικό 41% πίσω από τα 9μ.15

Portland Trail Blazers' Damian Lillard handles the ball during the third quarter of an NBA basketball game against the Denver Nuggets, Thursday, Aug. 6, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (Kevin C. Cox/Pool Photo via AP)
Portland Trail Blazers' Damian Lillard handles the ball during the third quarter of an NBA basketball game against the Denver Nuggets, Thursday, Aug. 6, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (Kevin C. Cox/Pool Photo via AP) KEVIN C. COX/POOL PHOTO VIA AP

Μόλις 15 παίκτες σούταραν φέτος με +41% από το τρίποντο. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ εκτελεί με αυτό το ποσοστό δύο μέτρα πίσω από τη γραμμή των 7μ.25, με αποτέλεσμα να καταργεί τη λογική και να τρελαίνει τους αντιπάλους του.

Είναι ο πιο καυτός παίκτης αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ; Είναι. Είναι ο καλύτερος σουτέρ από αποστάσεις που άλλοι δεν θα σκέφτονταν να εκτελέσουν ακόμη στο στο τέλος μιας επίθεσης; Είναι. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, κουβάλησε τους Μπλέιζερς στα playoffs και στη νίκη επί των πρωτοπόρων στη Δυτική Περιφέρεια Λος Άντζελες Λέικερς, είναι ο απόλυτος πονοκέφαλος για την παρέα των ΛεΜπρόν Τζέιμς - Άντονι Ντέιβις αλλά και ο κοντός που σουτάρει καλύτερα από κάθε άλλον από τα οκτώ και τα εννέα μέτρα.

Ο Λίλαρντ έχει 55 εύστοχα σουτ σε 134 προσπάθειες πίσω από τα 9μ.15 (30-footers), με το ποσοστό να φτάνει το 41%, ένα ποσοστό που ξεπέρασαν μόλις 15 παίκτες τη φετινή σεζόν στο τρίποντο των 7μ.25. Στην κανονική περίοδο ο ηγέτης της ομάδας του Πόρτλαντ είχε 40.1% από την περιφέρεια, με 270 εύστοχα τρίποντα σε 674 προσπάθειες. Δεν φοβάται να εκτελέσει από τα οκτώ και τα εννέα μέτρα, εμπιστεύεται το χέρι του και όσο οι Νούρκιτς - Γουάιτσαϊντ του δίνουν καλά screens, τόσο θα συνεχίσει να απειλεί ακόμη και από το λογότυπο στο κέντρο του γηπέδου.

Tο shotchart του Λίλαρντ από το Basketball Reference:

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ σουτάρει με το εξωφρενικό 41% πίσω από τα 9μ.15
TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ