NBA

Ο Νοβίτσκι ανακοίνωσε την απόσυρσή του!

Ο Νοβίτσκι ανακοίνωσε την απόσυρσή του!
AP Photo/Michael Ainsworth AP PHOTO/MICHAEL AINSWORTH

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι το πήρε απόφαση, ανακοινώνοντας μετά το τέλος του αγώνα των Μάβερικς με τους Σανς την απόσυρσή του από τα παρκέ!

Ολη την σεζόν ο Ντιρκ Νοβίτσκι έλεγε ότι δεν ξέρει αν η σεζόν 2018/19 θα είναι η τελευταία του στο ΝΒΑ. Μετά τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της σεζόν, κόντρα στους Σανς, και την αποθέωση που γνώρισε, πήρε τη μεγάλη απόφαση, ανακοινώνοντας την απόσυρσή του από τα παρκέ.

Με το παιχνίδι να έχει ολοκληρωθεί, ο σπουδαίος Γερμανός πήρε το μικρόφωνο και απευθυνόμενος στους φίλους των Μαβς είπε: "Αυτό είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι μου".

Ο Νοβίτσκι επιλέχθηκε στο Νο9 του ΝΒΑ Draft του 1998 από τους Μπακς και παραχωρήθηκε την ίδια ημέρα στο Ντάλας για χάρη του Ρόμπερτ Τρέιλορ. Έκτοτε δεν φόρεσε άλλη φανέλα, περνώντας 21 σεζόν στους Μαβς - περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στην ιστορία του ΝΒΑ σε έναν σύλλογο - έχοντας μέσους όρους καριέρας 20.7 πόντους, 7.5 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ μέσο όρο, ενώ κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2011, όντας ο MVP των Τελικών.

Ο Νοβίτσκι είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που έγινε "Franshise Player" στο ΝΒΑ, ανοίγοντας τον δρόμο για πολλούς Ευρωπαίους χάρη στα κατορθώματά του.

Δείτε το VIDEO με την ανακοίνωσή του:

AP Photo/Michael Ainsworth

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ