NBA

Ο Μπιλ επέκτεινε το συμβόλαιό του και οι μισές ομάδες του ΝΒΑ φόρεσαν μαύρα

Washington Wizards guard Bradley Beal (3) walks on the court during the second half of an NBA basketball game against the San Antonio Spurs Friday, April 5, 2019, in Washington. The Spurs won 129-112. (AP Photo/Alex Brandon)
Washington Wizards guard Bradley Beal (3) walks on the court during the second half of an NBA basketball game against the San Antonio Spurs Friday, April 5, 2019, in Washington. The Spurs won 129-112. (AP Photo/Alex Brandon) AP PHOTO/ALEX BRANDON

Την ώρα που αρκετές ομάδες του ΝΒΑ ετοιμάζονταν να διεκδικήσουν τον Μπράντλι Μπιλ, οι Γουίζαρντς έκαναν την κίνηση-ματ, τον κράτησαν με επέκταση και έκαναν το συμβόλαιό του μη φιλικό για ανταλλαγή.

Στα 26 του χρόνια, ο Μπράντλι Μπιλ είναι ένας από τους κορυφαίους γκαρντ του ΝΒΑ. Εχει κάνει τρομερή πρόοδο τα τελευταία τρία χρόνια, έχει γίνει ο ηγέτης των Γουίζαρντς και τώρα, εν τη απουσία του Τζον Γουόλ, παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του. Οι μισές ομάδες της Λίγκας τον... γλυκοκοιτάζουν εδώ και αρκετούς μήνες, το πρωί της Πέμπτης (17/10) όμως οι παράγοντες της ομάδας της Ουάσινγκτον ανάγκασαν πολλούς παράγοντες να πετάξουν στα σκουπίδια προγραμματισμούς και προτάσεις που ετοιμάζονταν να καταθέσουν στη διάρκεια της χρονιάς.

Γουίζαρντς και Μπιλ υπέγραψαν διετή επέκταση της συνεργασίας τους, η οποία θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021 και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2023. Αυτή η επέκταση θα βάλει 72 εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό του 26χρονου περιφερειακού, που -εδώ είναι η πραγματική είδηση- δεν μπορεί να παραχωρηθεί με ανταλλαγή μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος. Όποιος, λοιπόν, θεωρούσε ότι ο Μπιλ μπορεί να εξελιχθεί στον παίκτη που θα τον οδηγήσει στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του για τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Σε περίπτωση που οι Γουίζαρντς θέλουν να τον παραχωρήσουν με ανταλλαγή στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς, τότε ο Μπιλ θα πάρει αύξηση 15% στις ετήσιες αποδοχές του καθώς στη συμφωνία του μπήκε ο σχετικός trade kicker που θα του δώσει ένα επιπλέον ποσό ανάμεσα στα έξι και τα εννέα εκατομμύρια δολάρια. Εκτός όλων, ο έμπειρος παίκτης θα πάρει "μπροστά" το 50% του συμβολαίου του τις σεζόν 2021/21 (34.5 εκατομμύρια δολάρια) και 2022/23 (37.3% δολάρια), οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι αποδοχές του δεν είναι πλέον και τόσο... ελκυστικές, ειδικά με το 15% που θα πρέπει να πάρει σε μορφή bonus αν παραχωρηθεί από τους Γουίζαρντς.

Την περασμένη σεζόν, την έβδομη της επαγγελματικής του καριέρας, ο Μπιλ είχε 25.6 πόντους από 54.8% στο δίποντο, 35.1% στο τρίποντο και 80.8% στις βολές, μαζί με 5 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ και 1.5 κλεψίματα ανά 36.9 λεπτά (league leader) σε 82 αγώνες.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ