NBA

Ο Μπέβερλι χρεώθηκε με φάουλ στον Ντουράντ επειδή τον... ακούμπησε

Ο Μπέβερλι χρεώθηκε με φάουλ στον Ντουράντ επειδή τον... ακούμπησε

Ο Πάτρικ Μπέβερλι χρεώθηκε με φάουλ πάνω στον Ντουράντ την στιγμή που τον ακούμπησε! Το σφύριγμα ήταν σωστό με βάση το γράμμα του κανονισμού. Η απόφαση όμως προκάλεσε αντιδράσεις.

Οι Γουόριορς εμφανίζονταν ενοχλημένοι τις τελευταίες ημέρες από τον τρόπο που μάρκαρε ο Πάτρικ Μπέβερλι τον Κέβιν Ντουράντ, φτάνοντας στο σημείο να στείλουν διαμαρτυρία στο ΝΒΑ πριν το Game 3 της σειράς με τους Κλίπερς. Δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν λήφθηκε υπόψη η διαμαρτυρία τους. Μία φάση ωστόσο που εκτυλίχθηκε ανάμεσα στους δύο παίκτες στα μέσα της δεύτερης περιόδου του Game 3 ( νίκη των Γουόριορς με 132-105 ) προκάλεσε αρκετή κουβέντα.

Ιδού:

Όσο και αν στην αρχή της φάσης δεν φαίνεται να υπάρχει φάουλ, η αλήθεια είναι πως εδώ και πάνω 15 χρόνια υπάρχει ρητή εντολή του ΝΒΑ προς τους διαιτητές ότι αυτό που κάνει ο Μπέβερλι σε αυτή τη φάση είναι φάουλ! Αυτο που κάνει ο Μπέβερλι είναι ουσιαστικά να ελέγχει με τα δύο χέρια τη μέση του Ντουράντ και θεωρείται "hand checking".

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι πολύ συχνά οι διαιτητές παραβλέπουν κινήσεις σαν αυτή του Μπέβερλι, ειδικά όταν κάποιος παίκτης ποστάρει. Κάτι όμως το γεγονός ότι ο γκαρντ των Κλίπερς το έκανε εξόφθαλμα - κι ας μην άσκησε πίεση - κάτι η... επιστολή των Γουόριορς, η απόφαση πάρθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, με τον διαιτητή να τηρεί το γράμμα του κανονισμού. Το αν τήρησε και το πνεύμα βέβαια είναι άλλη ιστορία.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ