NBA

Ο Μ. Σκοτ, οι φτυσιές και ο Παναθηναϊκός

Ο Μ. Σκοτ, οι φτυσιές και ο Παναθηναϊκός
Μπάιρον Σκοτ

Ο παλαίμαχος άσος των Λέικερς και του Παναθηναϊκού, Μπάιρον Σκοτ, παραχώρησε συνέντευξη στο NBA.com και μίλησε για τις απίστευτες στιγμές που έζησε στην Ελλάδα, αναφέροντας διάφορα σκηνικά που θα συζητηθούν.

Μαζί με τον Ντομινίκ Ουίλκινς είναι από τους κορυφαίους παίκτες που πέρασαν ποτέ από τον Παναθηναϊκό, καθώς πριν τους πράσινους είχε κατακτήσει τα πάντα με τους Λέικερς.

Ο λόγος για τον Μπάιρον Σκοτ, ο οποίος μίλησε στο NBA.com και αναφέρθηκε στις στιγμές που έζησε στον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Η μόνη μου σκέψη ήταν να πάω στην Ελλάδα για μία χρονιά, αφού πρώτα ολοκλήρωνα την εμπειρία μου από το NBA. Ήθελα να βρεθώ εκτός Αμερικής και μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω με τον Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια έκανα αυτό που πάντα ονειρευόμουν. Να γίνω προπονητής", ήταν τα πρώτα του λόγια.

Η παρουσία του Σκοτ στον Παναθηναϊκό συνδυάστηκε και με την επιστροφή των πράσινων στους τίτλους μετά από 14 ολόκληρα χρόνια!

"Να πω την αλήθεια είχα ένα πρόβλημα στην αρχή με το γεγονός ότι η ομάδα που θα έπαιζα φορούσε άσπρα και πράσινα", είπε αστειευόμενος. "Αυτό έκανε λίγο δύσκολα τα πράγματα όταν πρωτοπήγα, ενώ εκτός από τα χρώματα είχε και για σήμα το τριφύλλι. Το χειρότερο από όλα όμως, ήταν πως βρήκα τον Ντίνο Ράτζα ο οποίος ήταν με τους Μπόστον Σέλτικς!

Είχα πολλές αμφιβολίες στην αρχή, όμως τελικά ήταν μία εξαιρετική εμπειρία. Παίξαμε πολύ ωραίο μπάσκετ και κάναμε όμορφα πράγματα".

"Ο κόσμος ζούσε για το μπάσκετ"

Στη συνέχεια ο Μπάιρον Σκοτ αναφέρθηκε στις στιγμές που έζησε κατά την διάρκεια της χρονιάς με τον Παναθηναϊκό.

"Πρέπει να σου πω πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι πολύ παθιασμένοι με την ομάδα τους. Μετά από μία νίκη, ένας νεαρός φίλαθλος της ομάδας έτρεξε και με αγκάλιασε και με φίλησε και στα δυο μάγουλα. Με τρόμαξε λίγο να πω την αλήθεια...

"Στη συνέχεια όμως δεν μου πήρε πολύ καιρό για να συνηθίσω την κουλτούρα τους, γιατί έτσι ζουν το άθλημα στην Ελλάδα. Είναι πολύ αφοσιωμένοι στην ομάδα τους. Για να πω την αλήθεια το απόλαυσα στο τέλος. Το ότι βγαίναμε έξω μετά από κάθε νίκη, το ότι είχαμε 99% ποσοστό νικών στο γήπεδο μας, το να βλέπω τον κόσμο να μου πετάει τριαντάφυλλα. Πραγματικά εντυπωσιακές στιγμές".

Ο Μ. Σκοτ, οι φτυσιές και ο Παναθηναϊκός
Μπάιρον

"Μην το κάνεις Μπάιρον. Μηηη!!"

Στη συνέχεια ο Μπάιρον Σκοτ άρχισε να μιλάει για την αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων να... φτύνουν τους αντιπάλους.

"Δεν θυμάμαι σε ποια πόλη παίζαμε, όμως ήταν η έδρα του Πέτζα Στογιάκοβιτς (προφανώς εννοεί την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ). Όταν βγήκαμε να παίξουμε, ήταν η πρώτη μου έξοδος από την Αθήνα με την ομάδα, είδα οπαδούς να καίνε τη σημαία μας!

Σε κάποια φάση η μπάλα βγήκε εκτός τερέν και πήγα να την μαζέψω. Τότε ένας από τους Έλληνες παίκτες με άρπαξε και μου φώναξε: "Όχι. όχι, όχι, μην πας εκεί". Μόλις πλησίασα οι οπαδοί άρχισαν να με φτύνουν!

Τότε είπα: "Γουό... Τι στο διάβολο είναι αυτό;", τότε μου είπαν τα παιδιά: "Δεν μπορείς να πας εκεί". Πάει αυτό ήταν".

Φτάνοντας προς το τέλος, ο Σκοτ μίλησε για τη χώρα μας και τη ζωή που πέρασε στον ένα χρόνο που βρέθηκε στην Ελλάδα.

"Το κλίμα έμοιαζε πολύ με το Λος Άντζελες. Υπήρχαν πολλές περιοχές που ήταν αμερικανοποιημένες και μπορούσες να φας τόσο σε εστιατόρια όσο και σε φαστ φουντ. Υπήρχε και ένα γήπεδο γκολφ που μου άρεσε να πηγαίνω. Όλα βέβαια ήταν κοντά στον Ολυμπιακό -τον μεγάλο μας αντίπαλο- γεγονός που έκανε τη μετάβαση μου δύσκολη. Το πιο δύσκολο από όλα όμως ήταν η γλώσσα".

Κλείνοντας, ο Σκοτ ως προπονητής μιλάει για το πως τον βοήθησε το πέρασμα του από την Ελλάδα, έτσι ώστε να γίνει καλύτερος προπονητής.

"Είχαμε 1-2 Αμερικανούς συμπαίκτες στην ομάδα, όμως ο προπονητής όταν μου μίλαγε το έκανε στα Γιουγκοσλάβικα. Καθόμουν και έλεγα μέσα μου: "Τώρα τι στο διάβολο μου λέει;". Έτσι τώρα ξέρω πως νιώθουν τα παιδιά από ξένη χώρα όταν έρχονται στο NBA".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ