ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ΛεΜπρόν είναι ασταμάτητος, αλλά θέλει βοήθεια

Los Angeles Lakers forward LeBron James scores during the first quarter of an NBA basketball game against the Miami Heat, Sunday, Nov. 18, 2018, in Miami, Fla. (AP Photo/Brynn Anderson)
AP Photo/Brynn Anderson AP PHOTO/BRYNN ANDERSON

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς διέλυσε μόνος του τους Χιτ με την πρώτη φετινή του 50αρα, δείχνοντας ότι σιγά-σιγά ανεβάζει ρυθμούς. Τώρα μένει να μπουν στην... ίδια σελίδα με αυτόν και οι συμπαίκτες του.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πέρασε 4 χρόνια στο Μαϊάμι, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα με τους Χιτ (2012, 2013). Λατρεύτηκε, έκανε την διαφορά. Τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρησή του από την ομάδα φρόντισε να δείξει την αγάπη του σημειώνοντας 51 πόντους στη νίκη των Λέικερς με 113-97 μέσα στο Μαϊάμι .

Ο ΛεΜπρόν βρίσκεται σε... αποστολή στο Λος Άντζελες και δεν το κρύβει. Θέλει να κάνει την διαφορά στην Δύση και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για αυτό. Ακόμα και να ρίξει 50αρα στην έδρα της ομάδας που κατέκτησε 2 πρωταθλήματα, μόνο και μόνο για να ακούσει έναν φίλο των Χιτ να του τραγουδάει κάποια στιγμή “You are not Jordan” (σ.σ Δεν είσαι ο Τζόρνταν), σε μία απόδειξη ότι ο κόσμος ξεχνάει εύκολα. Αν ο κόσμος λοιπόν ξεχνάει τόσο εύκολα, γιατί να λυπηθεί την πρώην ομάδα του ο Τζέιμς;

Ο ΛεΜπρόν έχει αφήσει για τα καλά πίσω του τις μέρες των Χιτ. Ακολούθησε η επιστροφή του στο Κλίβελαντ όπου πέρασε 4 χρόνια κατέκτησε ακόμα ένα πρωτάθλημα. Σε αυτή την τετραετία ο Τζέιμς δεν είχε καταφέρει ποτέ να κερδίσει εκτός έδρας το Μαϊάμι! Αυτό άλλαξε με την φανέλα των Λέικερς.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΡΕΚΟΡ

Κάθε 50αρα έχει την δική της σημασία για έναν παίκτη, ακόμα και αν αυτός έχει πετύχει τα πάντα, όπως ο Τζέιμς. Η συγκεκριμένη 50αρα ήταν η 12η στην καριέρα του Τζέιμς στο ΝΒΑ. Οι 11 από αυτές έχουν έρθει εκτός έδρας (!) και μόνο μία όταν αγωνιζόταν ως γηπεδούχος: Στις 3 Μαρτίου, όταν ως παίκτης των Χιτ είχε σημειώσει 61 πόντους (ρεκόρ καριέρας) κόντρα στους Χόρνετς! Με τους 51 πόντους που σημείωσε, δε, ο Τζέιμς ξεπέρασε τον Άλεν Άιβερσον στην λίστα με τις περισσότερες 50αρες από έναν παίκτη στο ΝΒΑ.

Ο Τζέιμς συνεχίζει να γράφει την δική του ιστορία και να μπαίνει σε σπάνιες λίστες χάρη στη νέα 50αρα του. Οι δύο τελευταίες έχουν ενδιαφέρον: 1. Έγινε μόλις ο 3ος παίκτης στην ιστορία που είχε τουλάχιστον 2 παιχνίδια με +40 πόντους στην 16η σεζόν του στο ΝΒΑ μετά τον Κόμπι Μπράιαντ και τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ. 2. Έγινε το 5ο μέλος της λίστας με τους παίκτες που έχουν σημειώσει +50 πόντους με τρεις διαφορετικές ομάδες μετά τους Γουίλτ Τσάμπερλεν, Μόουζες Μαλόουν, Μπερνάρντ Κινγκ και Τζαμάλ Κρόφορντ. “ Έχω παίξει σε ιστορικούς συλλόγους. Στο Μαϊάμι πετύχαμε ιστορικά πράγματα. Στο Κλίβελαντ κάναμε ιστορικά πράγματα. Και προφανώς το όνομα των Λέικερς μιλάει από μόνος του. Οι συμπαίκτες μου και το προπονητικό επιτελείο με εμπιστεύτηκαν και εγώ απλώς προσπαθώ να είμαι συνεπής” δήλωσε ο ίδιος ταπεινά μετά τον αγώνα με τους Χιτ.

ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Μέσα στον... καπνό που δημιούργησε η διαστημική εμφάνιση του ΛεΜπρόν, “κρύφτηκαν” μοιραία αρκετά πράγματα. Το κυριότερο είναι ότι έτσι όπως είναι οι Λέικερς αυτή τη στιγμή δύσκολα θα καταφέρουν πολλά πράγματα, ακόμα και αν ο Τζέιμς μοιάζει κάθε χρόνο και... νεότερος. Στην Δύση δεν αστειεύονται. Δεν είναι Ανατολή, όπου η παρουσία και μόνο του “Βασιλιά” αρκούσε για να θεωρηθεί μία ομάδα σφετεριστής του τίτλου, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι προς το παρόν οι Λέικερς είναι 8οι στην Δύση.

Όσο καλός και αν είναι ο Τζέιμς – και φέτος είναι πάλι εκπληκτικός, αριθμώντας 28.8 πόντους, 7.7 ριμπάουντ, 6.9 ασίστ και 1.4 κλεψίματα μέσο όρο – οι Λέικερς δεν πρόκειται να φτάσουν μακριά αν δεν του δώσουν βοήθειες. Παίκτες όπως ο Μπράντον Ίνγκραμ, ο Κάιλ Κούζμα και ο Λόνζο Μπολ πρέπει να βελτιωθούν άμεσα, προσπαθώντας να μην “χαθούν” στην επιβλητική “σκιά” του Τζέιμς. Πρέπει να σταματήσουν να... θαυμάζουν τον Τζέιμς να κάνει τα πάντα και να βγουν μπροστά. Ακόμα και ο ΛεΜπρόν εξάλλου δεν είναι δυνατό να τα κάνει όλα στα 34 του χρόνια.

Ο Τζέιμς συνεχίζει να χτίζει το μύθο του. Να σπάει ρεκόρ. Να γράφει την δική του ιστορία. Στην ανταγωνιστική Δύση όμως δεν πρόκειται να καταφέρει μόνος του να φτάσει τους Λέικερς μέχρι το τέλος του δρόμου. Θέλει βοήθεια από τους συμπαίκτες του και η τελευταία 50αρα του ήταν απλώς μία ακόμα απόδειξη.

AP Photo/Brynn Anderson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ