NBA

Ο Κλέι Τόμπσον προετοιμάζεται με διαλογισμό, Μπετόβεν και Μότσαρτ!

Ο Κλέι Τόμπσον προετοιμάζεται με διαλογισμό, Μπετόβεν και Μότσαρτ!
AP Photo/Eric Christian Smith AP PHOTO/ERIC CHRISTIAN SMITH

Η προετοιμασία του Κλέι Τόμπσον για τους δυτικούς τελικούς απαγορεύει την ραπ μουσική και περιλαμβάνει διαλογισμό, Μπετόβεν και Μότσαρτ (VIDEO)!

Πέρα από πρωινές βουτιές στην πισίνα του σπιτιού του και στον ειρηνικό ωκεανό ( όπως έκανε πριν από τον τέταρτο αγώνα της σειράς με τους Κλίπερς) , ο Κλέι Τόμπσον έχει αποκτήσει μία νέα συνήθεια στα φετινά playoffs: διαλογίζεται. Και όταν το κάνει αυτό, ακούει κλασική μουσική και κατά προτίμηση τους δύο σπουδαιότερους εκπροσώπους της: τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και τον Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν!

Αυτό αποκάλυψε ο σούτινγκ γκαρντ των Γουόριορς, μιλώντας στα media την παραμονή του πρώτου δυτικού τελικού με τους Μπλέιζερς (15/5, 04:00) στην Oracle Arena. Ο Τόμπσον δήλωσε επίσης ότι ακούει παράλληλα " ήχους της φύσης" την ώρα του διαλογισμού του, ότι έκοψε την ραπ και την χιπ χοπ μουσική, εξηγώντας ότι εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη μέθοδο από τον πρωταθλητή του γκολφ, Τάιγκερ Γουντς...

" Ο Άντρε Ιγκουοντάλα μου είπε ότι ο Τάιγκερ Γουντς οραματίζεται κάθε χτύπημα που κάνει προς τις 18 τρύπες σε μία διαδρομή του γκολφ. Εάν μπορεί να το κάνει αυτό, είναι απίστευτο. Προσπαθώ να κάνω το ίδιο. Προσπαθώ να οραματιστώ πως θα πάω στις θέσεις μου, τι θα κάνει ο αντίπαλός μου, προκειμένου να έχω δει οτιδήποτε συμβεί στο παιχνίδι", εξήγησε ο Τόμπσον.

" Προσπαθώ να ακούω φυσικούς ήχους ή κλασική μουσική. Μότσαρτ, Μπετόβεν... Δεν μπορώ να ακούσω ραπ ή χιπ χοπ όταν το κάνω αυτό, επειδή με αποπροσανατολίζουν. Βάζω κάτι ευχάριστο στο πίσω μέρος. Είναι ωραίο. Είναι πρόκληση. Είναι πολύ δυσκολότερο από το να προπονείσαι, ειδικά για μένα, που το μυαλό μου συνέχεια τρέχει. Είναι καλή προπόνηση για μένα", συνεχίζει ο 29χρονος σούτινγκ γκαρντ.

Στα playoffs ο Τόμπσον έχει 18,3 πόντους κατά μέσο όρο με συνολικό ποσοστό 45,2% στα σουτ και 41,2% πίσω από την γραμμή του τρίποντου. Έχει επίσης 93,3% στις βολές (14/15). Ανέβασε περισσότερο τα νούμερα του στην σειρά με το Χιούστον (19,2 πόντοι, 5,0 ριμπάουντ μ.ό.) και μάλλον θα χρειαστεί να το κάνει και κόντρα στο Πόρτλαντ, με τον Κέβιν Ντουράντ να χάνει σίγουρα τα πρώτα δύο παιχνίδια, ενδεχομένως και κάποιο άλλο ματς της σειράς.

Photo credits: AP Photo/Eric Christian Smith

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ