NBA

Ο Κέμπα Γουόκερ νίκησε τον ΛεΜπρόν έπειτα από 28 σερί ήττες

Ο Κέμπα Γουόκερ νίκησε τον ΛεΜπρόν έπειτα από 28 σερί ήττες
AP Photo/Matt Slocum AP PHOTO/MATT SLOCUM

Η νίκη των Σέλτικς επί των Λέικερς βοήθησε τον Κέμπα Γουόκερ να διακόψει ένα απίστευτο αρνητικό σερί, αφού δεν είχε νικήσει ποτέ τον ΛεΜπρόν, μετρώντας 28 σερί ήττες!

Ο Κέμπα Γουόκερ έχει καταφέρει πολλά πράγματα στην καριέρα του στο ΝΒΑ. Το να νικήσει έναν αγώνα όπου αντίπαλος ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν ήταν ένα από αυτά, αφού μέχρι τον χθεσινό (20/1) αγώνα των Σέλτικς με τους Λέικερς μετρούσε 28 σερί ήττες από τις ομάδες του "Βασιλια" όταν οι δυο τους ήταν στο παρκέ!

Από το 2011 έως και το 2019 ο Τζέιμς είχε αναδειχθεί νικητής ως παίκτης των Χιτ, των Καβαλίερς και των Λείκερς κόντρα στον Γουόκερ, στο δεύτερο μεγαλύτερο σερί ενός παίκτη εναντίον άλλου μετά το 30-0 του Μάικλ Τζόρνταν κόντρα στον Σέρμαν Ντάγκλας!

Όλα αυτά βέβαια άλλαξαν όταν παρατάχθηκαν στο παρκέ οι δυο τους στο πλαίσιο του αγώνα των Σέλτικς με τους Λέικερς, με τους πρώτους να παίρνουν τη νίκη με 139-107. Κάπως έτσι, διακόπηκε το σερί, με τον Γουόκερ να μοιάζει ανακουφισμένος.

"Χαίρομαι που τουλάχιστον πήρε μία νίκη πριν αποσυρθεί. Κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα παίζει ακόμα. Αλλά και πάλι, είμαστε 1-28" δήλωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα για το σπάσιμο αυτού του σερί, για να προσθέσει: " Αυτός ήταν ο παίκτης που δε μπορούσα να νικήσω. Είναι σπουδαίος παίκτης και έχει κάνει πολλά για τη λίγκα. Έχει νικήσει πολλούς όμως. Βάζω στοίχημα ότι πολλοί παίκτες έχουν αρνητικό ρεκόρ κόντρα στον ΛεΜπρόν Τζέιμς".

Για την ιστορία, ο Γουόκερ είχε γνωρίσει από τον ΛεΜπρόν 24 ήττες στην κανονική περίοδο και 4 στα playoffs (οι Χιτ είχαν "σκουπίσει" με 4-0 την Σάρλοτ στα playoffs του 2014) . Στους μεταξύ τους αγώνες ο ΛεΜπρόν είχε 30 πόντους, 8.2 ριμπάουντ, 8.3 ασίστ και 1.5 κλεψίματα μέσο όρο σε 36 λεπτά συμμετοχής και ο Γουόκερ 19 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1.2 κλεψίματα μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής.

AP Photo/Matt Slocum

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ