NBA

Ο Κάρσεν Έντουαρντς δεν είναι ο νέος Κάρι

Ο Κάρσεν Έντουαρντς δεν είναι ο νέος Κάρι
AP Photo/Michael Dwyer AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Ο ρούκι των Σέλτικς, Κάρσεν Έντουαρντς, τρέλανε κόσμο με την 30αρα με 9 τρίποντα που σημείωσε κόντρα στους Καβαλίερς, ξυπνώντας μνήμες... Στεφ Κάρι. Ο Έντουαρντς όμως δεν είναι ο νέος Κάρι.

Ο Κάρσεν Έντουαρντς έγινε viral πριν ακόμα αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι με την φανέλα των Σέλτικς. Τα 8 τρίποντα που σημείωσε σε μία περίοδο στην φιλική νίκη επί των Καβαλίερς, στον δρόμο για την 30αρα με 9/15 τρίποντα που ολοκλήρωσε τον αγώνα ευθύνονται για αυτό. Οι συγκρίσεις με τον Στεφ Κάρι αναπόφευκτες. Και πέρα για πέρα άδικες.

Ο ύψους 1.85 μέτρων Έντουαρντς έγινε viral, επειδή έπαθε... Κάρι. Η ιστορία του βέβαια δείχνει ότι δεν θα μπορούσε να έχει ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο μέχρι να βρεθεί στο ΝΒΑ, ως επιλογή των Σέλτικς στο Νο33 του φετινού ΝΒΑ Draft.

ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Όταν ο Έντουαρντς ήταν 4 χρονών, οι γονείς του αποφάσισαν να τον βάλουν να παίξει σε ομάδα του American Football με πλήρεις επαφές απέναντι σε 6χρονους, ώστε να βρίσκεται παρέα με τον αδελφό του, Τζάι. Ο λόγος που το έκαναν αυτό ήταν επειδή ήθελαν να του μάθουν να αντέχει το... ξύλο που θα έτρωγε από τον αδελφό του στο σπίτι. Αυτό που δεν ήξεραν ήταν πως αυτή ήταν η αρχή έμελλε να φέρει τον γιο τους ένα βήμα πιο κοντά στο... μπάσκετ.

Όπως και να έχει, όλος αυτός ο ανταγωνισμός τους άναψε μία φωτιά στον Έντουαρντς, ο οποίος έπαιζε και τα δύο αθλήματα μέχρι τα 15 του χρόνια. Τότε ήταν που ενώ βρισκόταν στην δεύτερη χρονιά του στο Γυμνάσιο, ο προπονητής του τον έριξε στην 2η ομάδα στο μπάσκετ για 10 μέρες για να βρει ρυθμό. Αυτό εξόργισε τον Έντουαρντς, ο οποίος σκέφτηκε να τα παρατήσει. Τελικά οι γονείς του τον έπεισαν να μην τα παρατήσει, Δέκα μέρες αργότερα, ο Έντουαρντς ήταν πίσω στην πρώτη ομάδα. Και όλα είχαν αλλάξει.

Από την στιγμή που επέστρεψε στην πρώτη ομάδα, ο Έντουαρντς πήγαινε στο γήπεδο από τις 6 το πρωί για να σουτάρει. Όταν δεν βρισκόταν στο γήπεδο, έκανε βάρη. Έγινε ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του. Δεν είχε παναμερικανική αναγνώριση, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι όταν αποφοιτούσε μπήκε οριακά στην λίστα με τους 115 παίκτες των Γυμνασίων. Ήταν όμως αρκετά καλός για να πάει στο φημισμένο κολέγιο του Περντιού. Ο δρόμος για το ΝΒΑ είχε ανοίξει.

ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ

Ο Έντουαρντς πήρε φανέλα βασικού σχεδόν αμέσως το Περντιού στην freshman σεζόν του (2016/17), έχοντας 10.3 πόντους μέσο όρο. Μία σεζόν αργότερα σχεδόν διπλασίασε τους αριθμούς του, έχοντας 18.5 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ μέσο όρο με 40.6% στα τρίποντα.

Η πραγματική εκτόξευση όμως ήρθε πέρυσι, όπου εκτόξευσε τους αριθμούς του στους 24.3 πόντους μέσο όρο με 35.5% στα τρίποντα. Κυρίως όμως ήταν αυτά που έκανε στο τελικό τουρνουά του NCAA που τον έβαλαν στον χάρτη.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΝ

Πριν το φετινό ΝΒΑ Draft οι προβλέψεις ήθελαν τον Έντουαρντς να καταλήγει στο τέλος του πρώτου γύρου. Τελικά έμελλε να περιμένει μέχρι το Νο33, με τους Σίξερς να τον επιλέγουν για χάρη των Σέλτικς. Ο λόγος που έπεσε στο Νο33 ήταν σαφής. Έχει ύψος 1.85 μέτρα και είναι περισσότερο σούτινγκ γκαρντ από πόιντ γκαρντ. Δεν είχε σημασία αν έχει άνοιγμα χεριών 1.98 μέτρα και ζυγίζει 90 κιλά, μοιάζοντας με παίκτη του American Football. Στα μάτια όλων ήταν απλώς ένας κοντός που σουτάρει. Ο Έντουαρντς όμως είναι πολλά περισσότερα.

Το πρώτο βήμα προς τον τελευταίο στόχο του Έντουαρντς (μέχρι τον επόμενο) έγινε κόντρα στους Καβαλίερς, όπου διέλυσε μία γραμμή γκαρντ που περιελάμβανε το Νο5 του φετινού ΝΒΑ Draft (Ντάριους Γκάρλαντ) και το Νο8 του περσινού ΝΒΑ Draft (Κόλιν Σέξτον). Το επόμενο βήμα θα είναι να κερδίσει έναν σταθερό ρόλο στο ροτέισον των Σέλτικς, το οποίο φέτος θα είναι αρκετά αλλαγμένο, αφού έχει αποχωρήσει και ο Τέρι Ροζίερ. Από εκεί και πέρα, το όριο του Έντουαρντς είναι ο ουρανός.

Ο Έντουαρντς ακολούθησε έναν εναλλακτικό δρόμο προς το ΝΒΑ. Μία ζωή βλέπει τον κόσμο να λέει καλά λόγια για αυτόν και να συμπληρώνει κάθε πρόταση με το “ ναι αλλά είναι κοντός”. Μέχρι τώρα αυτό δεν τον εμπόδισε να διαψεύσει κάθε προσδοκία. Και είναι στο χέρι του να το ξανακάνει.

AP Photo/Michael Dwyer

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ