NBA

Ο Κάρι παίζει ξανά σαν... Κάρι

Ο Κάρι παίζει ξανά σαν... Κάρι
AP Photo/Jeff Chiu AP PHOTO/JEFF CHIU

Ο Στεφ Κάρι έχει ανεβάσει την απόδοσή του σε άλλο επίπεδο από τότε που τραυματίστηκε ο Κέβιν Ντουράντ, θυμίζοντας σε όλο τον κόσμο τον MVP εαυτό του.

Ο Στεφ Κάρι βρίσκεται σε αποστολή από τότε που τραυματίστηκε ο Κέβιν Ντουράντ. Ξέρει ότι με τον δις MVP των Τελικών του ΝΒΑ εκτός δράσης, το βάρος πέφτει κυρίως σε αυτόν. Η απάντησή του; Εκκωφαντική.

Το Game 2 των Τελικών της Δύσης κόντρα στους Μπλέιζερς εξελίχθηκε ξανά σε... Καριάδα. Ο σταρ των Γουόριορς πήρε ξανά από το χέρι την ομάδα του, οδηγώντας τη στη νίκη με 114-111 , έχοντας 37 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Για τρίτο σερί παιχνίδι που οι Γουόριορς παρατάχθηκαν χωρίς τον Ντουράντ, ο Κάρι έπαθε... Κάρι, θυμίζοντας τον τύπο που κατέκτησε δύο συνεχόμενα βραβεία MVP της κανονικής περιόδου (2015, 2016). Για τρίτο σερί παιχνίδι ξεπέρασε τους 30 πόντους.

Στους τρεις αγώνες που οι Γουόριορς έχουν παραταχθεί χωρίς τον Ντουράντ (κοινώς, στο Game 6 με τους Γουόριορς και τα Game 1 και 2 κόντρα στους Μπλέιζερς), ο Κάρι έχει 35.3 πόντους, 6.3 ριμπάουντ και 6.3 ασίστ μέσο όρο με 49.2% στα σουτ, 42.5% στα τρίποντα και.. 100% στις βολές (25/25)! Όντας αναγκασμένος να βγάλει περισσότερη ένταση λόγω της απώλειας του All Star συμπαίκτη του, ο Κάρι απλώς αποφάσισε να θυμίσει σε όλους πως όταν είναι έτσι είναι σχεδόν αδύνατο να τον σταματήσει κάποιος.

ΕΙΝΑΙ, ΞΑΝΑ, Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ

Ο κόσμος τείνει να το ξεχάσει λόγω του μεγαλείου του Ντουράντ, αλλά ο Κάρι είναι αυτός που έκανε τους Γουόριορς αυτό που είναι. Είναι η ικανότητά του στην δημιουργία και την εκτέλεση, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει πρόβλημα να σκοράρει μέσα από μία ισορροπημένη επίθεση που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες που κάνουν τόσο ξεχωριστό το Γκόλντεν Στέιτ.

Η άφιξη του Ντουράντ έδωσε άλλη διάσταση στο παιχνίδι των Γουόριορς, αλλά τους άλλαξε κιόλας. Η απουσία του είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψουν οι “Πολεμιστές” στην συνταγή που τους εκτόξευσε στο παρελθόν και είχε ωςβασικό άξονα τον Κάρι. Και τα αποτελέσματα είναι, όπως αναμενόταν, εξαιρετικά.

πήρε το παιχνίδι... μόνος του στο δεύτερο ημίχρονο. Στο Game 1 με τους Μπλέιζερς είδε το Πόρτλαντ να του δίνει το σουτ και... ξεσάλωσε . Στο Game 2 με τους Μπλέιζερς είδε όλη την άμυνα να προσαρμόζεται πάνω του και απάντησε με μία ακόμα 30αρα και ένα σχεδόν triple-double. Το μάτι του γυαλίζει. Θέλει το τρίτο σερί πρωτάθλημα και 4ο στα τελευταία 5 χρόνια. Αυτή του η πείνα που οδηγούσε πάντα τους Γουόριορς, τους οδηγεί και τώρα.

Ο Κάρι είχε αποφασίσει τα δύο τελευταία χρόνια να αφήσει τον Ντουράντ να τραβήξει όλα τα βλέμματα. Είχε τις δικές του εκρήξεις, αλλά είχε ως βασικό στόχο να κάνει τον All Star φόργουορντ να αισθανθεί άνετα. Με τον Ντουράντ τραυματία, αποφάσισε να γυρίσει τον διακόπτη και να γίνει ξανά ο Κάρι του 2016. Όσο παίζει έτσι, οι Γουόριορς έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται πως μπορούν να πετύχουν τα πάντα.

AP Photo/Jeff Chiu

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ