NBA

Ο Καντέρ με φανέλα των Σέλτικς στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Φλόιντ

Ο Καντέρ με φανέλα των Σέλτικς στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Φλόιντ

Ο σέντερ των Σέλτικς, Ενές Καντέρ συμμετέχει ενεργά στις διαδηλώσεις που γίνονται στη Βοστώνη για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για πολιτική αλλαγή. (VIDEO)

Τεράστιες κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις έχει πάρει η δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεσότα, με πλήθος κόσμου να βγαίνει στους δρόμους των ΗΠΑ και να διαδηλώνει μαζικά κατά των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού.

Μεταξύ αυτών κι ο σέντερ των Σέλτικς, Ενές Καντέρ, ο οποίος έχει ασκήσει έντονη κριτική κατά καιρούς τόσο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τούρκος αθλητής πήρε το μικρόφωνο στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη και έστειλε το δικό του μήνυμα.

"Γεια σε όλους. Ονομάζομαι Ενές Καντέρ και αγωνίζομαι στους Μπόστον Σέλτικς. Πρώτα απ' όλα, θέλω να σας ευχαριστήσω για ό,τι κάνετε. Πραγματικά, το εκτιμώ. Το δεύτερο πράγμα που θα ήθελα να πω είναι πως χρειαζόμαστε μία αλλαγή. Και η αλλαγή δεν μπορεί να περιμένει. Συγκινούμαι, αλλά είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Οι ζωές των μαύρων μετρούν (σ.σ. Black Lives Matter)", ήταν το μήνυμα του Καντέρ προς τον κόσμο.

Δείτε το video:

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ