NBA

Ο Κάιλ Λάουρι... αγνοείται. Πάλι

Ο Κάιλ Λάουρι... αγνοείται. Πάλι
AP Photo/Chris Szagola AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Ο Κάιλ Λάουρι μοιάζει για ακόμα μία φορά στην καριέρα του έξω από τα νερά του στα playoffs. Η κριτική και γκρίνια στο πρόσωπό του αυξάνονται. Μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα;

Ο Κάιλ Λάουρι το έχει ξαναζήσει το έργο. Η μουρμούρα όποτε ξεκινούν τα playoffs. Η γκρίνια για την απόδοσή του. Οι ήττες των Ράπτορς που τον βαραίνουν. Υποτίθεται ότι φέτος αυτό θα άλλαζε. Προς το παρόν όμως όλα μοιάζουν... ίδια.

Τα τελευταία χρόνια ο Λάουρι και ο κολλητός του, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, βαρέθηκαν να ακούν ότι δεν είναι αρκετά καλοί για να πάνε τους Ράπτορς μέχρι το τέλος του δρόμου. Ότι η πίεση των playoffs τους “λυγίζει”. Η αποχώρηση του δεύτερου για χάρη των Καγουάι Λέοναρντ και Ντάνι Γκριν υποτίθεται ότι θα έβγαζε το βάρος από τους ώμους του Λόουρι. Πρακτικά βασικά αυτό έγινε. Η πίεση πήγε στους ώμους του Λέοναρντ. Προς το παρόν ωστόσο Λόουρι παραμένει... Λάουρι.

Μέσα στην σεζόν ο έμπειρος γκαρντ μεταβλήθηκε σταδιακά από τον δεύτερο καλύτερο παίκτη της ομάδας στον τρίτο καλύτερο χάρη στην κατακόρυφη άνοδο του Πασκάλ Σιάκαμ . Αυτό αρχικά μπορεί να έμοιαζε υποτιμητικό, αλλά δεν ήταν. Πλέον ο Λάουρι μπορούσε να αισθάνεται ακόμα πιο ελεύθερος, αφού οι προβολείς και η πίεση θα πήγαιναν ακόμα πιο μακριά. Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια στην όλη υπόθεση: Μπορεί ο Λάουρι να είναι ο τρίτος πιο σημαντικός παίκτης της ομάδας, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι πολύτιμος για τους Καναδούς. Δεν αναιρεί το γεγονός ότι αν δεν παίζει καλά, οι Ράπτορς θα έχουν πρόβλημα. Ο Λάουρι λοιπόν δεν είναι καλά στα playoffs. Και οι Ράπτορς... έχουν πρόβλημα.

ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, το πλάνο των Ράπτορς δεν κινείται γύρω από την ικανότητα του Λόουρι στην δημιουργία και την εκτέλεση. Ο Λέοναρντ είναι αυτός που δημιουργεί καταστάσεις σε πρώτο βαθμό – δίνοντας ανά διαστήματα την εντύπωση ότι είναι ασταμάτητος στα φετινά playoffs – και ο τρομερά βελτιωμένος Σιάκαμ είναι η δεύτερη επιλογή. Ο Λάουρι από την πλευρά του οφείλει να παίρνει τα σουτ που έρχονται στο μέρος του και να γίνει ο τρίτος δημιουργός της ομάδας όταν “κολλάει” η επίθεση ή βρίσκεται στον πάγκο ένας εκ των Λέοναρντ ή Σιάκαμ. Αυτό όμως δεν έχει συμβει στα φετινά playoffs.

ήττα με 95-116 ) της σειράς είχε μόλις 7 πόντους με 2/10 σουτ, 5 ασίστ και 5 λάθη.

Τα μακριά χέρια του – 20 πόντους ψηλότερου – Τζίμι Μπάτλερ που τον μαρκάρει, αλλά και γενικώς το μάκρος της πεντάδας των Σίξερς τον έχουν βγάλει από το παιχνίδι του. Ή τουλάχιστον αυτή είναι μία καλή δικαιολογία σε πρώτη φάση. Γιατί αν ανατρέξει κάποιος και στην σειρά του πρώτου γύρου με τους Μάτζικ – όπου είχε αντίπαλο τον Ντι Τζέι Όγκαστιν – θα δει ότι ο Λάουρι ήταν εξίσου κακός. Απλώς η πρόκριση των Ράπτορς έκρυψε το πρόβλημα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Λάουρι μοιάζει εκτός κλίματος. Σε αντίθεση ωστόσο με την κανονική περίοδο, όπου αυτό μπορούσε να κρυφτεί από τις νίκες των Ράπτορς και την άνοδο του Σιάκαμ, στα playoffs κάθε λάθος του και κάθε κακή του εμφάνιση φαίνεται. Σαφώς και ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι το... ένοχο παρελθόν του, αφού αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια έδινε την εντύπωση ότι εξαφανιζόταν στα playoffs. Έστω και αν πέρυσι στην πραγματικότητα ήταν καλύτερος στα playoffs από ότι στην κανονική περίοδο, αλλά αυτό δεν το πρόσεξε κανείς λόγω του αποκλεισμού με “sweep” στον δεύτερο γύρο από τους Καβαλίερς. Η ιστορία όμως δεν αλλάζει. Ο Λάουρι μοιάζει πάλι να λυγίζει στα playoffs.

ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Ο Λάουρι ξέρει ότι βρίσκεται στο στόχαστρο. Με τον Λέοναρντ να τα βάζει με... όλους τους Σίξερς και να ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια, μόνο ο άπειρος Σιάκαμ και ανά διαστήματα ο Ντάνι Γκριν είναι στο πλευρό του. Ο Λόουρι... αγνοείται πάλι. Οι Ράπτορς όμως δεν γίνεται να προχωρήσουν μακριά στα playoffs αν ο 33χρονος γκαρντ συνεχίζει να παίζει έτσι. Όσο καλά και αν παίξει ο Λέοναρντ.

Ο Κάιλ Λάουρι... αγνοείται. Πάλι
AP Photo/Nick Wass AP PHOTO/NICK WASS

Η πίεση που υπάρχει στο πρόσωπο του Λάουρι είναι τεράστια. Όλα τα μάτια των φίλων των Ράπτορς είναι καρφωμένα πάνω του. Αυτός είναι που οφείλει να βρει έναν τρόπο να καθαρίσει το μυαλό του και να φροντίσει να παίξει σαν All Star. Αν δεν το κάνει, τότε οι Ράπτορς θα έχουν πρόβλημα. Αν δεν το κάνει, τότε δεν αποκλείεται οι φετινοί αγώνες να είναι οι τελευταίοι του με την φανέλα του Τορόντο...

AP Photo/Chris Szagola, Nick Wass

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ