NBA

Ο Ίρβινγκ βρήκε την Ιθάκη του

Ο Ίρβινγκ βρήκε την Ιθάκη του
AP Photo/Kathy Willens AP PHOTO/KATHY WILLENS

Ο Καϊρί Ίρβινγκ έχει φορέσει την φανέλα των Νετς μόλις σε δύο παιχνίδια, μοιάζει όμως να έχει ήδη βρει την Ιθάκη του. Επέστρεψε σπίτι του. Και θεωρεί ότι η Νέα Υόρκη του ανήκει.

Ο Καϊρί Ίρβινγκ έψαχνε χρόνια την μπασκετική ηρεμία. Έψαχνε έναν τρόπο να αισθανθεί ο εαυτός του. Έψαχνε την ευκαιρία να γίνει ξανά ο Καϊρί Ίρβινγκ. Οι Νετς του έδωσαν την ευκαιρία.

Ο Ίρβινγκ βρίσκεται στην ελίτ του ΝΒΑ εδώ και αρκετά χρόνια. Έχει κερδίσει την αναγνώριση με το σπαθί του. Ο ίδιος ωστόσο δεν ήταν ήρεμος. Ήθελε να βρει την γαλήνη. Μία γαλήνη που δεν αισθάνθηκε ούτε στους Καβαλίερς, ούτε στους Σέλτικς. Κι ας επιλέχθηκε στο Νο1 του ΝΒΑ Draft 2011 από τους Καβς και κατέκτησε μαζί τους ένα πρωτάθλημα το 2016. Κι ας είδε τους Σέλτικς να του δίνουν τα κλειδιά της ομάδας.

Ο Ίρβινγκ είδε δύο ομάδες να χτίζονται γύρω του. Να ποντάρουν τα πάντα στην εξέλιξή του. Καμία εκ των δύο όμως δεν την αισθάνθηκε δική του. Σε καμία δεν ένιωσε σαν στο σπίτι του, αφού πάντα ένιωθε πως κάτι του έλειπε.

Στους Καβαλίερς ο Ίρβινγκ ήταν αρχικά ο σταρ της ομάδας. Από όταν όμως συνυπήρξε με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, έγινε αμέσως το δεύτερο βιολί. Στους Σέλτικς θέλησε να γίνει ηγέτης, αλλά πρακτικά ένιωθε πάντα ξένος. Όλοι αναγνώριζαν την αξία και το ταλέντο του. Κανείς στην Βοστώνη όμως δεν ένιωσε ποτέ ότι ο Ίρβινγκ ανήκε στους Σέλτικς κι ας είχε δηλώσει το καλοκαίρι του 2018 ότι ήθελε να μείνει για πάντα στους Σέλτικς. Ό,τι και αν έλεγε, ό,τι και αν έκανε, δεν μπόρεσε ποτέ να βρει χημεία στην Βοστώνη, τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ για αυτό και απέτυχε.

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ, Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΘΑΚΗ

Στους Νετς τα πάντα είναι ήδη διαφορετικά. Μεγαλωμένος στο Νιου Τζέρσεϊ και το Νιούαρκ – αμφότερα προάστια της Νέας Υόρκης – ο Ίρβινγκ πήρε την απόφαση να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Κέβιν Ντουράντ. Ήθελε να παίξει μαζί με τον κολλητό του, στην δική του πόλη. Ο στόχος είναι το πρωτάθλημα. Πάνω από όλα όμως, ο πραγματικός στόχος του Ίρβινγκ και του Ντουράντ είναι να βρουν την δική τους μπασκετική Ιθάκη. Έπειτα από δύο αγώνες, είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι ο Ίρβινγκ την έχει ήδη βρει.

Στην πρεμιέρα της σεζόν, κόντρα στους Γουλβς, ο Ίρβινγκ σημείωσε 50 πόντους, αλλά στο τέλος έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το παρκέ, αφού η ομάδα του ηττήθηκε με 126-127 στην παράταση και αυτός αστόχησε στο τελευταίο σουτ του αγώνα. Δύο ημέρες αργότερα, κόντρα στους Νικς, ο All Star γκαρντ σημείωσε σχεδόν τους μισούς πόντους, σταματώντας στους 26. Αυτή τη φορά ωστόσο, όσα έκανε ήταν αρκετά, αφού για κερασάκι στην τούρτα ευστόχησε στο πιο σημαντικό σουτ του αγώνα, κάνοντας με τρίποντο το σκορ 111-109, στη νίκη της ομάδας του με 113-109. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, έτρεξε στον πατέρα του και του έδωσε την εμφάνισή του. Η πρώτη νίκη με τη νέα του ομάδα. Την δική του ομάδα. Στο δικό του σπίτι.

Παλιά, όταν οι Νετς αγωνιζόντουσαν στο Νιου Τζέρσεϊ, η κόντρα με τους Νικς δεν ήταν ίδια. Τώρα όμως είμαστε στο Μπρούκλιν και παλεύουμε για να δούμε ποια είναι η καλύτερη ομάδα της Νέας Υόρκης” δήλωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα, δίνοντας ίσως μεγαλύτερη σημασία από ότι θα έπρεπε σε έναν αγώνα κόντρα στους Νικς, όταν ο στόχος είναι – σε βάθος χρόνου όταν επιστρέψει ο Ντουράντ – η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ίρβινγκ όμως ήθελε να βρει ένα νέο κίνητρο. Ήθελε να αποδείξει σε όλους ότι η Νέα Υόρκη ανήκει στους Νετς. Ότι η Νέα Υόρκη ανήκει στον ίδιο. Ο Ίρβινγκ επέστρεψε σπίτι του και μοιάζει ήδη να έχει βρει την δική του Ιθάκη. Για τον ίδιο, αυτό αξίζει περισσότερο από ένα πρωτάθλημα.

AP Photo/Kathy Willens

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ