NBA

Ο Γουίλιαμσον δίνει ελπίδα στους Πέλικανς

Ο Γουίλιαμσον δίνει ελπίδα στους Πέλικανς
AP Photo/Nell Redmond AP PHOTO/NELL REDMOND

Οι πανηγυρισμοί των υπεύθυνων εισιτηρίων και οι κραυγές του Άλβιν Τζέντρι όταν έγινε γνωστό ότι οι Πέλικανς θα επιλέξουν στο Νο1 του ΝΒΑ Draft τα έλεγαν όλα. Η προοπτική του Ζάιον Γουίλιαμσον δίνει ξανά ελπίδα στη Νέα Ορλεάνη.

Η σεζόν 2018/19 ήταν καταστροφική για τους Πέλικανς. Ο τραυματισμός του Άντονι Ντέιβις στην αρχή της χρονιάς και ακολούθως το αίτημά του για ανταλλαγή διέλυσαν την ομάδα, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Παντού υπήρχε σκοτάδι. Στην άκρη αυτού του σκοτεινού τούνελ ωστόσο, φαίνεται πλέον να υπάρχει φως.

Οι Πέλικανς πήγαν στο ΝΒΑ Lottery ξέροντας ότι οι πιθανότητες να καταλήξουν με το Νο1 στο προσεχές ΝΒΑ Draft – και άρα με τον Ζάιον Γουίλιαμσον στην αγκαλιά τους – ήταν ελάχιστες. Μόνο 6% για την ακρίβεια. Οι Θεοί του μπάσκετ όμως αποφάσισαν διαφορετικά. Οι Πέλικανς στάθηκαν τυχεροί και θα επιλέξουν πρώτοι στο ΝΒΑ Draf 2019 . Η χαρά όλων ήταν ανείπωτη.

Οι υπεύθυνοι των πωλήσεων εισιτηρίων άρχισαν να πανηγυρίζουν σαν να πήραν το πρωτάθλημα . Ο προπονητής της ομάδας, Άλβιν Τζέντρι, που εκπροσώπησε την ομάδα στη λοταρία, άφησε στην άκρη τους καλούς τρόπους και άρχισε να φωνάζει “F... Yeah!” μπροστά στο πρόσωπο των ανταγωνιστών του όταν κατάλαβε τι συνέβη. Ο Αντιπρόεδρος της ομάδας, Ντέιβιντ Γκρίφιν, δεν μπορούσε να σταματήσει να χαμογελάει. Ένα παιχνίδι της μοίρας δίνει ξανά ελπίδα και προοπτική σε μία ομάδα που έμοιαζε καταδικασμένη να επιστρέψει στο σκοτάδι όταν ο Ντέιβις ζήτησε ανταλλαγή.

ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΝΤΕΙΒΙΣ ΟΙ ΠΕΛΙΚΑΝΣ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ

Υπάρχει λόγος που χαμογελούν όλοι στη Νέα Ορλεάνη. Οι υπεύθυνοι πωλήσεων της ομάδας πανηγύριζαν επειδή ξέρουν ότι λόγω του Γουίλιαμσον θα πουληθούν περισσότερα εισιτήρια. Ο Τζέντρι χαίρεται επειδή θα έχει στα χέρια του έναν παίκτη με σπάνιο ταλέντο, γύρω από τον οποίο μπορεί να χτίσει την ομάδα του μέλλοντος. Ο Γκρίφιν πανηγυρίζει επειδή με το Νο1 στα χέρια, η υπόθεση του Άντονι Ντέιβις παίρνει άλλη τροπή.

Πλέον οι Πέλικανς δεν είναι απελπισμένοι. Έχουν βρει ήδη τον σταρ της επόμενης ημέρας. Ίσως αυτό αρκεί για να μείνει ο Ντέιβις. Ακόμα και αν δεν αρκεί, ο Γκρίφιν ξέρει ότι μπορεί πλέον να εξερευνήσει με ηρεμία όλες τις επιλογές του το καλοκαίρι, όταν θα τον προσεγγίσει το... μισό ΝΒΑ ζητώντας τον All Star φόργουορντ/σέντερ.

μπορούν να συμπεριλάβουν στα πιθανά ανταλλάγματα και το Νο4 του φετινού ΝΒΑ Draft μαζί με ένα πακέτο κάποιων εκ των Μπολ, Κούζμα, Ίνγκραμ, Χαρτ. Ίσως η προοπτική του Νο3 των Νικς (που θα επιλέξουν είτε τον Μοράντ είτε τον Μπάρετ) – σε συνδυασμό με τους Κέβιν Νοξ και Μίτσελ Ρόμπινσον να τους ενδιαφέρει περισσότερο. Μπορεί να εμφανιστεί κάποια άλλη ομάδα και να τους δώσει κάτι ακόμα καλύτερο. Ίσως αυτή η ομάδα να είναι οι Κλίπερς .

Όπως και να έχει, αν οι Πέλικανς παίξουν σωστά τα χαρτιά τους – και ο Γκρίφιν έχει δείξει από την παρουσία του στους Καβαλίερς ως τζένεραλ μάνατζερ ότι ξέρει να χειρίζεται λεπτές υποθέσεις – μπορούν να χτίσουν μία ομάδα με προοπτική. Αυτή είναι η ευλογία όταν έχεις την ευκαιρία να επιλέξεις έναν παίκτη που έχει χαρακτηριστεί ως ο επόμενος “εκλεκτός” στο ΝΒΑ.

Οι τελευταίοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι στη Νέα Ορλεάνη. Το σίριαλ με τον Ντέιβις κούρασε τους πάντες. Οι Πέλικανς δεν θέλησαν να πάρουν βιαστικές αποφάσεις. Αρκέστηκαν στο να περιμένουν να βγάλουν την σεζόν και ακολούθως να εξετάσουν όλες τις επιλογές τους. Βαθιά μέσα τους ήλπιζαν ότι με κάποιο τρόπο μία ομάδα θα τους έστελνε ένα πακέτο που θα περιελάμβανε μέσα το Νο1 του ΝΒΑ Draft για να επιλέξουν τον Γουίλιαμσον. Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια. Ο Γουίλιαμσον έπεσε από το πουθενά στην αγκαλιά τους. Στη Νέα Ορλεάνη μπορούν να ελπίζουν ξανά. Με ή χωρίς τον Ντέιβις...

AP Photo/Nell Redmond

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ