NBA

Ο Γουέστμπρουκ ξεπέρασε τον Τσάμπερλεϊν με δέκα σερί triple-double!

Ο Γουέστμπρουκ ξεπέρασε τον Τσάμπερλεϊν με δέκα σερί triple-double!
AP Photo/Sue Ogrocki AP PHOTO/SUE OGROCKI

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έγραψε ιστορία με το triple-double που σημείωσε κόντρα στους Μπλέιζερς, σπάζοντας ένα ρεκόρ του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν που κρατούσε από το 1968!

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έγινε ξανά μία κατηγορία μόνος του. Στη νίκη των Θάντερ επί των Μπλέιζερς με 120-111 , ο σταρ της Οκλαχόμα Σίτι κατάφερε κάτι που κυνηγούσε εδώ και τρία χρόνια: Να σπάσει ένα “στοιχειωμένο” ρεκόρ του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν!

Κόντρα στο Πόρτλαντ ο Γουέστμπρουκ είχε 21 πόντους, 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ, σημειώνοντας το 10ο συνεχόμενο triple-double του, επίδοση-ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον τρομερό Τσάμπερλεϊν, ο οποίος το μακρινό 1968 είχε καταφέρει κάτι τέτοιο σε 9 συνεχόμενα παιχνίδια.

Ο Γουέστμπρουκ είχε φτάσει σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις πολύ κοντά στο να σπάσει αυτό το ρεκόρ, ωστόσο και τις δύο φορές σταμάτησε στα 7 συνεχόμενα triple-double. Αυτή την φορά όμως δεν έχασε την ευκαιρία, με τον Πολ Τζορτζ να είναι αυτός που “σφράγισε” το triple-double του συμπαίκτη του, αφού ήταν αυτός που με ένα εύστοχο τρίποντο στην τέταρτη περίοδο βοήθησε τον Γουέστμπρουκ να φτάσει σε εκείνο το σημείο τις 10 ασίστ!

δήλωσε ο Τζορτζ μετά το παιχνίδι για το καλάθι του που σφράγισε το ιστορικό ρεκόρ του Γουέστμπρουκ, σε μία βραδιά που έκανε και αυτός triple-double με 47 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ! Ο Γουέστμπρουκ ήταν μάλιστα αυτός που ανταπέδωσε την χάρη στον Τζορτζ, αφού η 10η ασίστ του All Star φόργουροντ του πιστώθηκε έπειτα από τρίποντο του συμπαίκτη του!

Οι δυο τους έγιναν έτσι μόλις το 10ο ζευγάρι συμπαικτών στην ιστορία του ΝΒΑ που κάνει triple-double στο ίδιο παιχνίδι. Οι τελευταίοι που είχαν καταφέρει κάτι τέτοιο ήταν οι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Λόνζο Μπολ στις 15 Δεκεμβρίου κόντρα στους Χόρνετς, ενώ οι πρώτοι συμπαίκτες που το είχαν καταφέρει ήταν οι Μπομ Κούζι και Τομ Χέινσον το μακρινό 1958 σε έναν αγώνα κόντρα στους Σεντ Λιούις Χοκς.

Τα triple-double έχουν πάψει βέβαια εδώ και καιρό να αποτελούν είδηση για τον Γουέστμπρουκ, ο οποίος φέτος έχει 23 από αυτά και οδεύει ολοταχώς προς την τρίτη σεζόν όπου θα έχει μέσο όρο triple-double, κάτι που πριν μερικά χρόνια έμοιαζε αδιανόητο, αριθμώντας 21.2 πόντους, 11.1 ριμπάουντ και 11.2 ασίστ μέσο όρο. Το ίδιο αδιανόητα είναι βέβαια και αυτά που κάνει στο παρκέ ο εδώ και μία τριετία.

AP Photo/Sue Ogrocki

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ