NBA

Ο Γκρίφιν έβαλε το πιο "τρελό" καλάθι της βραδιάς

Ο Γκρίφιν έβαλε το πιο "τρελό" καλάθι της βραδιάς
AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Ο Μπλέικ Γκρίφιν ήταν ο πρωταγωνιστής στην φάση της βραδιάς στο Ντιτρόιτ. Δεν θα την δείτε όμως στο Top 10. Πολύ απλά επειδή δεν μέτρησε (VIDEOS).

Ο διάδρομος προς το καλάθι ήταν κλειστός, με την βοήθεια να περιμένει. Ο Μπλέικ Γκρίφιν δεν πτοήθηκε πάντως. Ο πάουερ φόργουορντ βρήκε όσο χρόνο χρειαζόταν και παρά την επαφή με τον Μαρκ Γκασόλ και το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω από την μπασκέτα, επιχείρησε σουτ και η μπάλα του έκανε την χάρη, κερδίζοντας παράλληλα και το φάουλ. Θρίαμβος. Όχι τόσο γρήγορα όμως.

Οι διαιτητές πήραν την απόφαση να μην μετρήσουν το καλάθι, εκτιμώντας (προφανώς λανθασμένα) ότι το σουτ έγινε μετά το φάουλ. Όπως φαίνεται και από το video, το φάουλ γίνεται ενώ ο Γκρίφιν βρίσκεται σε προσπάθεια για μπάσιμο, κάτι που σημαίνει ότι το σουτ έπρεπε να μετρήσει -και να έχουμε μία διαφορετική φάση στην κορυφή του Top 10 της βραδιάς.

Δείτε τι έβαλε ο σούπερ σταρ των Πίστονς:

Ο Γκρίφιν δεν έβαλε για πρώτη φορά στην καριέρα του τέτοιο σουτ. Κάτι παρόμοιο έκανε και πριν από πέντε χρόνια, σε έναν αγώνα των Κλίπερς με την Γιούτα, όταν είχε σουτάρει πάλι πίσω από την μπασκέτα, η μπάλα αναπήδησε δύο φορές στο πάνω μέρος του ταμπλό και εν τέλει έπεσε στο καλάθι. Τότε μέτρησε, αν και η φάση ήταν ακριβώς ίδια, με τον ίδιο να κάνει μπάσιμο και την επαφή λίγο πριν από το σουτ. Σήμερα ο άσος του Ντιτρόιτ έμεινε με το... ανεπίσημο highlight.

Δείτε το καλάθι που έβαλε το 2014:


Photo credits: AP Photo/Carlos Osorio
TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ