NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει να καταρρίψει το δικό του συγκλονιστικό ρεκόρ

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo dunks during the second half of an NBA basketball game against the Orlando Magic Monday, Dec. 9, 2019, in Milwaukee. The Bucks won 110-101. (AP Photo/Morry Gash)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo dunks during the second half of an NBA basketball game against the Orlando Magic Monday, Dec. 9, 2019, in Milwaukee. The Bucks won 110-101. (AP Photo/Morry Gash) AP

Την πλάτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο βλέπουν από πέρυσι ο Σακίλ Ο' Νιλ κι ο Ντουάιτ Χάουαρντ. Ίσως στο τέλος της τρέχουσας σεζόν ο Greek Freak να έχει αφήσει πίσω του και τον ίδιο του τον εαυτό.

Έχουμε διανύσει κάτι περισσότερο από το 1/3 της κανονικής περιόδου και οι Μπακς δεν σηκώνουν το πόδι από το γκάζι. Έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (27-4), είναι πρώτοι στην Ανατολική Περιφέρεια με μεγάλη απόσταση από τους Μπίστον Σέλτικς (20-7), τους Μαϊάμι Χιτ (21-8) και τους Τορόντο Ράπτορς (21-8), κρατούν πίσω τους τους Λος Άντζελες Λέικερς (24-6) και βλέπουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να βαδίζει προς το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο MVP.

Σε 30 αγώνες (έχει χάσει μόνο έναν!) ο Greek Freak έχει 31 πόντους (3.3 περισσότερους από πέρυσι σε 1.7 λιγότερα λεπτά) από 64% στο δίποντο, 34.2% στο τρίποντο και 59.8% στις βολές, μαζί με 12.9 ριμπάουντ (0.4 περισσότερα από πέρυσι), 5.6 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1.2 μπλοκανά 31.1 λεπτά. Οι αριθμοί του είναι εντυπωσιακοί, η παρουσία του και ο τρόπος που αντιμετωπίζει πλέον τις κλειστές άμυνες σκορπίζουν ενθουσιασμό στους υποστηρικτές του και την ίδια ώρα εκείνος βαδίζει προς την κατάρριψη ενός δικού του, συγκλονιστικού ρεκόρ, που έχει τη σημασία του.

Ο Αντετοκούνμπο είχε πέρυσι 1.68 unassisted καρφώματα ανά αγώνα, φάσεις δηλαδή που ολοκλήρωμε με... κρότο χωρίς να πάρει τελική πάσα από συμπαίκτη του. Ήταν η κορυφαία επίδοση στην ιστορία της Λίγκας, με τον Σακίλ Ο' Νιλ να έχει τη δεύτερη καλύτερη (1.38 unassisted dunks ανά αγώνα) και τους Ντουάιτ Χάουαρντ, Ρουντί Γκομπέρ, Κλιντ Καπέλα να ακολουθούν σε μεγάλη όμως απόσταση.

Φέτος, μετά από 30 ματς, ο Αντετοκούνμπο έχει ανεβάσει αυτόν τον μέσο όρο. Έχει 1.71 unassisted καρφώματα, με λιγότερα συνολικά ανά αγώνα. Για την ακρίβεια, πέρυσι είχε 4.43 καρφώματα (1.68 unassisted), φέτος έχει 3.53 ανά αγώνα (1.71 unassisted). Η εξήγηση είναι απλή. Σουτάρει περισσότερο, ταυτόχρονα όμως βρίσκει τους ίδιους, αν όχι ακόμη περισσότερους διαδρόμους για να περάσει τον αντίπαλό του και να τελειώσει φαντασμαγορικά τη φάση. Δίνει στον αντίπαλό του το δικαίωμα να επιλέξει πως θα τον "σκοτώσει" και συνεχίζει να βελτιώνεται.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ