ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε τον Ντέιβις

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo, of Greece, stands on the court during a break in the action against the Charlotte Hornets in the second half of an NBA basketball game in Charlotte, N.C., Monday, Nov. 26, 2018. Charlotte won 110-107. (AP Photo/Nell Redmond)
AP Photo/Nell Redmond AP PHOTO/NELL REDMOND

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στο Μιλγουόκι, με τους Μπακς να καταφέρνουν στο τέλος να πάρουν τη νίκη με 123-115, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να "αγγίζει" το triple-double, κερδίζοντας στη μονομαχία του με τον Ντέιβις.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς έχουν βρει πλέον ξανά τον δρόμο τους. Το απέδειξαν και κόντρα στους ανταγωνιστικούς Πέλικανς, τους οποίους κατέβαλλαν με 123-115, φτάνοντας τις 3 σερί νίκες και 5 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια τους.

Το Μιλγουόκι δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάει στο σκορ ψηλά. Ίσα-ίσα που ήξερε ότι αυτό ήταν ένα γεγονός που το ευνοούσε και δικαιώθηκε, φτάνοντας έτσι σε μία δύσκολη και εξόχως σημαντική νίκη στον δρόμο του για ένα καλό πλασάρισμα στην κατάταξη της Ανατολής.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι αυτός που έδειξε τον δρόμο για τους Μπακς. Ο Γιάννης οδήγησε εκ του ασφαλούς το Μιλγουόκι, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 25 πόντους με 8/13 δίποντα, 9/13 βολές, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο σε 34 λεπτά συμμετοχής, σε μία ακόμα εμφάνιση επιπέδου MVP.

Ο Μάλκολμ Μπρόγκνον με 16 πόντους και ο Κρις Μίντλετον με 14 πόντους ακολούθησαν σε απόδοση τον Γιάννη, με τον Τόνι Σνελ να δίνει πολύτιμες βοήθειες σημειώνοντας 13 πόντους.

Για τους Πέλικανς, ο Άντονι Ντέιβις είχε 27 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τον Τζρου Χόλιντεϊ να προσθέτει 25 πόντους και 12 ασίστ και τον Ντάριους Μίλερ 20 πόντους με 6/11 τρίποντα.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Οι δύο ομάδες άφησαν για λίγο στην άκρη την άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Σκοράροντας... όπως και όποτε ήθελαν, έκλεισαν το πρώτο δωδεκάλέπτο με τους Μπακς να προηγούνται με 33-31. Στην δεύτερη περίοδο μάλιστα το Μιλγουόκι ξέφυγε με 54-42. Με το τέμπο όμως να είναι υψηλό, αυτή η διαφορά χάθηκε μέσα σε μερικά λεπτά, με τους Πέλικανς να κλείνουν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 66-62.

Στην τρίτη περίοδο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι άμυνες έσφιξαν. Με τα καλάθια να μπαίνουν πλέον πιο δύσκολα, το Μιλγουόκι κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην τέταρτη περίοδο ισόπαλες με 90-90, αφού στο φινάλε της τρίτης περιόδου ο Τζορτζ Χιλ ευστόχησε σε τρίποντο.

Στην τέταρτη περίοδο το ντέρμπι συνεχίστηκε. Το Μιλγουόκι όμως έψαχνε μία ευκαιρία να ξεφύγει και την βρήκε στα μέσα της τέταρτης περιόδου, όταν χάρη σε ένα αποφασιστικό ξέσπασμα "έτρεξε" ένα σερί 11-0 και ξέφυγε με 117-107 με 2.5 λεπτά να μένουν για το τέλος του αγώνα, "καθαρίζοντας" την υπόθεση-νίκη.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε τον Ντέιβις

AP Photo/Nell Redmond

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ