NBA

Ο Φρανκ Βόγκελ ανέλαβε τους Λέικερς

Ο Φρανκ Βόγκελ ανέλαβε τους Λέικερς
AP Photo/John Raoux, File AP PHOTO/JOHN RAOUX, FILE

Ο Φρανκ Βόγκελ συμφώνησε για τα επόμενα τρία χρόνια με τους Λος Άντζελες Λέικερς, με βοηθό στον πάγκο τον Τζέισον Κιντ.

Το ψάξιμο των Λέικερς για τον διάδοχο του Λουκ Γουόλτον στον πάγκο ολοκληρώθηκε σχετικά γρήγορα. Η ομάδα του Λος Άντζελες ήρθε σε συμφωνία με τον Φρανκ Βόγκελ, πρώην προπονητή της Ιντιάνα και του Ορλάντο, ο οποίος δεν βρήκε δουλειά την σεζόν 2018/19 στο ΝΒΑ . Ο 45χρονος Βόγκελ συμφώνησε για τα επόμενα τρία χρόνια και θα επιχειρήσει να αναγεννήσει τους Λέικερς μετά την απογοητευτική πρώτη σεζόν με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στην ομάδα.

Η τρίτη προσφορά των Λέικερς αποδείχθηκε και η... φαρμακερή, καθώς είχαν ήδη εισπράξει δύο αρνήσεις από τον Μόντι Γουίλιαμς και τον Ταϊρόν Λου . Ο Βόγκελ, από τη μεριά του, αποδέχτηκε την πρόκληση να κοουτσάρει μία ομάδα με 16 πρωταθλήματα στο ΝΒΑ, η οποία βρίσκεται όμως σε τέλμα στην μετά-Κόμπι Μπράιαντ εποχή. Στο πλευρό του θα έχει μάλιστα και τον Τζέισον Κιντ, ο οποίος σύμφωνα με το ESPN συμφώνησε και αυτός για το ρόλο του ασίσταντ κόουτς.

Ο Φρανκ Βόγκελ έχει προϋπηρεσία οκτώ ετών ως πρώτος προπονητής στο ΝΒΑ, παρουσιάζοντας δύο εντελώς διαφορετικές δουλειές. Ένα εξαιρετικό δείγμα στην Ιντιάνα, την οποία οδήγησε πέντε φορές στα playoffs από το 2011 έως το 2016, έχοντας συνολικό ρεκόρ 250-181 (58,0%), το δεύτερο καλύτερο στην ιστορία ων Πέισερς. Αντιθέτως, το διετές πέρασμά του από το Ορλάντο ήταν σκέτη αποτυχία. Με τον Βόγκελ στον πάγκο η Μάτζικ είχε τις σεζόν 2016/17 και 2017/18 ρεκόρ 54-110, μένοντας εκτός playoffs.

Photo credits: AP Photo/John Raoux, File

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ