NBA

Ο Έντι Τζόνσον επέλεξε τον ΛεΜπρον Τζέιμς ως τον κορυφαίο στην ιστορία του αθλητισμού

Houston Rockets Eddie Johnson celebrates his buzzer three-point shot to beat the Utah Jazz 95-92 in game 4 of the Western Conference Finals Sunday, May 25, 1997 in Houston.  (AP Photo/David J. Phillip)
Houston Rockets Eddie Johnson celebrates his buzzer three-point shot to beat the Utah Jazz 95-92 in game 4 of the Western Conference Finals Sunday, May 25, 1997 in Houston. (AP Photo/David J. Phillip) ASSOCIATED PRESS

Ούτε τον Μάικλ Τζόρνταν, ούτε τον Μοχάμεντ Άλι, ούτε τον Μίκαελ Σουμάχερ, ούτε κάποιον εκ των Ρονάλντο, Μέσι, Πελέ, Μαραντόνα. Ο Έντι Τζόνσον επέλεξε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς ως κορυφαίο στην ιστορία του αθλητισμού.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας που αγαπήθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού στον οποίο έπαιξε για έναν χρόνο, αποφάσισε να βγάλει το βράδυ της Πέμπτης (14/11) το καπέλο στον κατά τη δική του γνώμη "Greatest Athlete Ever", με την επιλογή του να σηκώνει συζήτηση, αλλά να μην είναι και τόσο υπερβολική.

Για κάποιους είναι ο Μοχάμεντ Άλι, για κάποιος ο Μάικλ Τζόρνταν, για άλλους ο Μίκαελ Σουμάχερ, υπάρχουν κι εκείνοι που επιλέγουν τον Πελέ ή τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον Λιονέλ Μέσι ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Για τον Έντι Τζόνσον, άλλος είναι ο κορυφαίος στην ιστορία του αθλητισμού. Ο λόγος για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

" Δεκαεπτά σεζόν, έχει παίξει σε πάνω από το 90% των αγώνων του, είναι τέταρτος στο σκοράρισμα, δέκατος στις ασίστ, φέτος προηγείται στις τελικές πάσες και δείχνει ακόμη τρομερή αθλητικότητα. Δεν πρόκειται να ξαναδούμε κάτι τέτοιο στο ΝΒΑ. Συμφωνώ με τον Στιβ Κερ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών. Απολαύστε το" έγραψε ο Τζόνσον στον λογαριασμό του στο Twitter, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τον Μάικλ Τζόρνταν με τον οποίο συνυπήρξε στην κορυφαία Λίγκα του πλανήτη.

Πριν από μερικούς μήνες, στις 2 Απριλίου του 2019, ο Τζόνσον είχε δηλώσει στο I Pod This Game , το podcast του Sport24.gr, πως είναι χάσιμο χρόνου να ξεχωρίσεις τον κορυφαίο στην ιστορία του ΝΒΑ. Είχε πει όμως ότι ο Μάτζικ Τζόνσον θα ήταν η επιλογή του αν κάποιος τον έστηνε στον τοίχο και απαιτούσε από εκείνον απάντηση.

Για την ιστορία, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει φέτος 23.9 πόντους από 54% στο δίποντο, 30% στο τρίποντο και 69% στις βολές, μαζί με 8 ριμπάουντ, 11.1 ασίστ και 1.1 κλεψίματα ανά 34.5 λεπτά συμμετοχής σε 11 αγώνες της κανονικής περιόδου με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς στους οποίους αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ