ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Εμπίντ "πάτησε" τους Χιτ

Philadelphia 76ers center Joel Embiid looks to pass the ball against Miami Heat center Bam Adebayo in the first quarter of an NBA basketball game Monday, Nov. 12, 2018, in Miami. (AP Photo/Brynn Anderson)
AP Photo/Brynn Anderson AP PHOTO/BRYNN ANDERSON

Ασταμάτητος ο Τζοέλ Εμπίντ, οδήγησε τους Σίξερς στο "διπλό" στο Μαϊάμι. Σημαντικές εντός έδρας νίκες για Θάντερ, Γουίζαρντς, Γουλβς, "διπλό" στο Μέμφις οι Τζαζ.

Οι Σίξερς βρίσκονται εν αναμονή της ενσωμάτωσης του Τζίμι Μπάτλερ στην ομάδα μετά την ανταλλαγή του από τους Γουλβς. Στο μεταξύ, έστω και... μισοί, κατάφεραν να πάρουν μία σημαντική εκτός έδρας νίκη με 124-114 επί των Χιτ μέσα στο Μαϊάμι, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 9-6, έναντι 5-8 των Χιτ.

Αυτή ήταν μόλις η 2η εκτός έδρας νίκη των Σίξερς έπειτα από 8 αγώνες. Κύριος υπεύθυνος για αυτή δεν ήταν άλλος από τον Τζοέλ Εμπίντ, ο οποίος έκανε... πάρτι κόντρα στην γραμμή ψηλών του Μαϊάμι, έχοντας 35 πόντους και 18 ριμπάουντ.

Από κοντά τον Εμπίντ ακολούθησε ο Τζέι Τζέι Ρέντικ με 25 πόντους, με τον Φουρκάν Κορκμάζ να προσθέτει 16 πόντους και τον Μπεν Σίμονς 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Για τους Χιτ, ο Γκόραν Ντράγκιτς είχε 22 πόντους και ο Γουέιν Έλινγκτον 14 πόντους, ενώ ο Χασάν Γουάιτσαϊντ - ο οποίος δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να σταματήσει τον Εμπίντ - είχε 13 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Ο Εμπίντ "πάτησε" τους Χιτ
Ο Εμπίντ "πάτησε" τους Χιτ

ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ - ΜΑΤΖΙΚ 117-109: Με ηγέτες τους Γουόλ-Μπιλ

Οι Γουίζαρντς συνεχίζουν να ψάχνονται. Ακόμα κι έτσι πάντως, κατάφεραν να επιβληθούν με 117-109 των Μάτζικ εντός έδρας και να βελτιώσουν το ρεκόρ τους σε 4-9. Ενδεικτικό βέβαια της κατάστασης που βρίσκονται οι πρωτευουσιάνοι είναι ότι αυτή ήταν μόλις η πρώτη φορά φέτος που κάνουν σερί νικών.

Ο Τζον Γουόλ με 25 πόντους και 10 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Μπράντλεϊ Μπιλ να προσθέτει 21 πόντους και τον Τζεφ Γκριν 18 πόντους. Για τους Μάτζικ, ο Τέρενς Ρος είχε 21 πόντους, ο Εβάν Φουρνιέ 20 πόντους και ο Άαρον Γκόρντον 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Ο Εμπίντ "πάτησε" τους Χιτ
Ο Εμπίντ "πάτησε" τους Χιτ

ΘΑΝΤΕΡ - ΣΑΝΣ 118-101: "Καθάρισε" ο Τζορτζ

Οι Θάντερ δεν είχαν όρεξη για πλάκα κόντρα στους Σανς. Φρόντισαν λοιπόν από την αρχή να δείξουν τις προθέσεις τους χάρη σε ένα σερί 22-0 στην πρώτη περίοδο, ξέφυγαν με 32-13 στο τέλος της πρώτης περιόδου και τελικά έφτασαν σε μία εύκολη νίκη με 118-101. Βελτίωσαν έτσι το ρεκόρ τους σε 8-5, συνεχίζοντας να αντέχουν τους κραδασμούς από την απουσία του τραυματία Ράσελ Γουέστμπρουκ.

Ο Πολ Τζορτζ με 32 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ έδειξε τον δρόμο για τους Θάντερ, με τον Ντένις Σρούντερ να προσθέτει 20 πόντους και 9 ασίστ και τον Στίβεν Άνταμς 18 πόντους. Για τους Σανς, ο Τι Τζέι Γουόρεν είχε 21 πόντους και ο Ντέβιν Μπούκερ 19 πόντους, αλλά με 7/18 σουτ.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Ο Εμπίντ "πάτησε" τους Χιτ
Ο Εμπίντ "πάτησε" τους Χιτ

ΓΟΥΛΒΣ - ΝΕΤΣ 120-113: Νίκη στην "σκιά" του τραυματισμού του ΛεΒέρτ

Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Καρίς Λεβέρτ επισκίασε τα πάντα στον αγώνα των Γουλβς με τους Νετς. Στην σκιά του σοκ που υπέστησαν όλοι, οι Γουλβς ήταν αυτοί που στο τέλος κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 120-113, στον πρώτο αγώνα τους μετά την παραχώρηση του Τζίμι Μπάτλερ με ανταλλαγή στους Σίξερς. Οι Σάριτς, Κόβινγκτον και Μπέιλες δεν έκαναν το ντεμπούτο τους.

Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς με 25 πόντους και 21 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Τζεφ Τιγκ να προσθέτει 24 πόντους και 11 ασίστ και τον Ντέρικ Ρόουζ 23 πόντους. Για τους Νετς, ο Ντ'Άντζελο Ράσελ είχε 31 πόντους με 9/15 τρίποντα και οι Ρόντα Χόλις-Τζέφερσον και Σπένσερ Ντίνγουϊντι από 14 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Ο Εμπίντ "πάτησε" τους Χιτ
Ο Εμπίντ "πάτησε" τους Χιτ

ΓΚΡΙΖΛΙΣ - ΤΖΑΖ 88-96: Πήρε... εκδίκηση η Γιούτα

Οι Γκριζλις και οι Τζαζ τέθηκαν αντιμέτωποι για τρίτη φορά φέτος, με τους πρώτους να έχουν αναδειχθεί νικητές στους πρώτους δύο αγώνες στην Γιούτα. Τώρα, ήταν η σειρά των Τζαζ... ξεπληρώσουν την χάρη, αφού μετά από δύο εντός έδρας ήττες από τους Γκρίζλις πήγαν και τους κέρδισαν με 96-88 μέσα στο Μέμφις!

Ο Τζο Ίνγκλες με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Ρούντι Γκομπέρ να προσθέτει 15 πόντους, 16 ριμπάουντ και 3 κοψίματα. Για τους Γκρίζλις, ο Μάικ Κόνλεϊ είχε 24 πόντους και ο Μαρκ Γκασόλ 16 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Ο Εμπίντ "πάτησε" τους Χιτ
Ο Εμπίντ "πάτησε" τους Χιτ

AP Photo/Brynn Anderson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ