ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Εμπίντ οδήγησε τους 76ερς, έβαλε τρίποντο ο Φουλτζ!

Ο Εμπίντ οδήγησε τους 76ερς, έβαλε τρίποντο ο Φουλτζ!
AP PHOTO/MATT SLOCUM

Η μονομαχία του Τζοέλ Εμπίντ με τον Μο Μπάμπα και το πρώτο εύστοχο τρίποντο στην καριέρα του Μαρκέλ Φουλτζ έκλεψαν την παράσταση στην φιλική νίκη των 76ερς επί του Ορλάντο με 120-114. Τραυματίστηκε ο Άιζακ (VIDEOS).

Ο Μο Μπάμπα έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ απέναντι στον μέντορά του, τον παίκτη που προσπαθεί να κοπιάρει και αυτόν με τον οποίον συγκρίνεται. Και δεν του χαρίστηκε. Ο 20χρονος σέντερ, Νο. 6 του φετινού Draft, έκανε μία από τις εντυπωσιακές φάσεις της βραδιάς στην ήττα της Μάτζικ από τους 76ερς με 120-114 στο Wells Fargo Center της Φιλαντέλφια, όταν κάρφωσε με τα δύο χέρια μπροστά στον Καμερουνέζο. Αυτός που κέρδισε τη μονομαχία, βέβαια, ήταν ο τελευταίος.

Ο Εμπίντ πέτυχε 21 πόντους με 9/15 σουτ και μάζεψε 7 ριμπάουντ στα 22'37'' που αγωνίστηκε, σκοράροντας με κάθε τρόπο. Με μακρινά fadeaway σουτ, με hook, με λέι-απ. Κέρδισε κατά κράτος τόσο τον Μπάμπα, όσο και τον Βούτσεβιτς, οδηγώντας παράλληλα την "Φίλι" στη νίκη. Πολύ καλός ήταν ο Μπεν Σίμονς, που γέμισε πάλι την στατιστική (9 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο), ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι Φουρκάν Κορκμάζ (18 με 6/8 σουτ), Λάντρι Σάμετ (12), Τζέι Τζέι Ρέντικ (12) και Μαρκέλ Φουλτζ (12).

Έβαλε τρίποντο ο Φουλτζ, ξεσηκώθηκε το Wells Fargo Center!

Ο Φουλτζ ήταν επίσης υπεύθυνος για μία φάση που ξεσήκωσε το κοινό της Φιλαντέλφια. Με ένα... απλό τρίποντο στο transition. Βλέπετε, δεν ήταν απλά ένα τρίποντο, αλλά το πρώτο στην επαγγελματική καριέρα του παίκτη που επέλεξαν οι 76ερς στο Νο. 1 του περσινού Draft. Μέχρι πρότινος ο Φουλτζ είχε 0/1 τρίποντο σε 14 αγώνες, ωστόσο το καλοκαίρι που πέρασε δούλεψε πολύ πάνω στο σουτ. Καταπώς φαίνεται, με αποτελέσματα...

Πέρα από τον πολύ καλό Μπάμπα, που τελείωσε το ματς με 12 πόντους και 4/5 σουτ (2/2 τρίποντα), από το Ορλάντο ξεχώρισαν ακόμα οι Νίκολα Βούτσεβιτς (20 πόντοι), Τέρενς Ρος (13 πόντοι), Αϊζάια Μπρίσκο (11 πόντοι), Ντι Τζέι Όγκαστιν (12 πόντοι, 6 ασίστ) και Άαρον Γκόρντον (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

Αποχώρησε με διάστρεμμα ο Τζόναθαν Άιζακ

Το κακό νέο της βραδιάς για το Ορλάντο ήταν ο τραυματισμός του Τζόναθαν Άιζακ. Ο δευτεροετής πάουερ φόργουορντ που επέλεξε η ομάδα της Φλόριντα στο Νο. 6 του περσινού Draft "γύρισε" τον δεξιό του αστράγαλο στην πρώτη περίοδο και αποχώρησε από το παρκέ, έχοντας παίξει μόνο 8'51''. Άξιο αναφοράς είναι ακόμα ότι πέρα από τον τραυματία Γουίλσον Τσάντλερ δεν έπαιξε ούτε ο Τζέριντ Μπέιλες για τους 76ερς, που έχει χτυπήσει στο γόνατο. Θα μείνει εκτός γηπέδων για τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες.

Photo credits: AP Photo/Matt Slocum



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ