NBA

ΝΒΑ: Το εξωφρενικό κόστος της "φούσκας" και τα έξοδα των δημοσιογράφων

Los Angeles Lakers forward LeBron James, left, knocks the ball from the hands of Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo during the first half of an NBA basketball game Friday, March 6, 2020, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Los Angeles Lakers forward LeBron James, left, knocks the ball from the hands of Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo during the first half of an NBA basketball game Friday, March 6, 2020, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Την ώρα που η ζημιά από την πανδημία και το εμπάργκο της Κίνας ξεπερνά τα 2.000.000.000, το ΝΒΑ προχώρησε σε μια τεραστίων διαστάσεων επένδυση για να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον στη Disney World. Οι αριθμοί πραγματικά θα σε αφήσουν με ανοιχτό το στόμα.

Πέρασαν σχεδόν πέντε μήνες από τη στιγμή που το ΝΒΑ κατέβασε ρολλά. Πέντε μήνες καραντίνας, αδράνειας, αβεβαιότητας, αμέτρητων προβλημάτων για τον Κομισάριο και τους συνεργάτες του, εμπόδια χαμηλά και αρκετά ψηλά που τελικά ξεπεράστηκαν στο σύνολό τους. Η Λίγκα ανοίγει ξανά απόψε με δύο αγώνες (Πέλικανς - Τζαζ στις 02:30 και Λέικερς - Κλίπερς στις 04:00) στη "φούσκα" της Disney World, για τη δημιουργία της οποίας ο Άνταμ Σίλβερ χρειάστηκε να επενδύσει ένα εξωπραγματικό ποσό. Το ίδιο βέβαια κάνουν και οι δημοσιογράφοι των κορυφαίων μέσων των ΗΠΑ, οι οποίοι ξοδεύουν μια... περιουσία σε καθημερινή βάση για να μεταφέρουν στο κοινό όσα γίνονται στο Ορλάντο.

Σύμφωνα με το FOX Business το project θα κοστίσει περισσότερα από 150.000.000 δολάρια στο ΝΒΑ, με το ποσό να ενδέχεται να φτάσει έως και τα 170.000.000 γι' αυτούς τους σχεδόν τέσσερις μήνες (αρχές Ιουλίου με τέλος Οκτωβρίου). Τι πληρώνει το ΝΒΑ; Τη Disney για την αποκλειστική παραχώρηση των εγκαταστάσεών της, τα γεύματα των αποστολών των 22 ομάδων, την καθημερινή ψυχαγωγία των αθλητών, τα τεστ του κορονοϊού που ενδέχεται να φτάσουν τις 100.000 συνολικά, τη διαμόρφωση των χώρων με παρκέ, αποδυτήρια και όλες τις ανέσεις που χρειάζονται παίκτες, προπονητές και γιατροί, το προσωπικό ασφαλείας και οτιδήποτε μοιάζει με λεπτομέρεια αλλά είναι σημαντικό για να κυλήσει ομαλά αυτό το εγχείρημα.

Όλα αυτά την ώρα που η Λίγκα υπολογίζει τη ζημιά από την πανδημία στο 1.000.000.000 δολάρια, ενώ άλλη τόση και ακόμη περισσότερη είναι η "χασούρα" της από το εμπάργκο της κινεζικής κυβέρνησης εξαιτίας όσων ακολούθησαν τις δηλώσεις του τζένεραλ μάνατζερ των Χιούστον Ρόκετς, Ντάριλ Μόρι.

Όσο για τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στη "φούσκα"; Δεν είναι πολλοί, είναι μόνο ρεπόρτερ κορυφαίων μέσων όπως το ESPN, το Athletic, το Yahoo, με το δικό τους κόστος να είναι επίσης πολύ μεγάλο. Σύμφωνα με τον Τζο Βάρντον χρειάζονται 550 δολάρια την ημέρα για τη διαμονή, τρία γεύματα και το τεστ κορονοϊού, με αποτέλεσμα ένας δημοσιογράφος όπως για παράδειγμα η Μαλίκα Άντριους του ESPN που θα μείνει για τέσσερις μήνες στις εγκαταστάσεις να πρέπει να πληρώσει ένα ποσό που φτάνει τις 70.000 δολάρια!

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ