NBA

ΝΒΑ: Συζητείται δημιουργία δεξαμενής παικτών για το ενδεχόμενο τραυματισμών και κορονοϊού

ΝΒΑ: Συζητείται δημιουργία δεξαμενής παικτών για το ενδεχόμενο τραυματισμών και κορονοϊού
AP Photo/Sue Ogrocki AP PHOTO/SUE OGROCKI

Το ΝΒΑ ψάχνει να βρει τρόπο ώστε οι ομάδες να είναι καλυμμένες στο ενδεχόμενο τραυματισμών ή μετάδοση του κορονοϊου σε παίκτες και σκέφτεται την δεξαμενή παικτών.

Με το ΝΒΑ να έχει αποφασίσει την επανέναρξη της σεζόν στις 31 Ιουλίου και ένα-ένα τα θέματα ( όπως αυτό της κατάταξης) να λύνονται, ένα καίριο ζήτημα τέθηκε και ζητάει επίλυση: Ο τρόπος κάλυψης των κενών που ενδεχομένως να δημιουργηθούν αν υπάρξει διασπορά του κορονοϊού ή κάποιος τραυματισμός σε μία ομάδα.

Βάσει των κανονισμών του ΝΒΑ, οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να προσθέτουν (ελεύθερους) παίκτες στο ρόστερ τους μέχρι και την τελευταία ημέρα της κανονικής περιόδου ενόψει των playoffs. Με τις 22 ομάδες όμως να αναμένεται να βρεθούν όλες στο ίδιο μέρος (Ορλάντο) για την ολοκλήρωση της σεζόν, αποτελεί ένα ζήτημα το πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Το ΝΒΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να βρίσκονται στην περιοχή όσο το δυνατών λιγότεροι άνθρωποι για λόγους ασφαλείας από τον κορονοϊό. Πρέπει όμως την ίδια στιγμή να βρει τρόπο να παραμείνουν ανταγωνιστικές οι ομάδες στην περίπτωση που υπάρξει κάποιος τραυματισμός πριν το τέλος της κανονικής περιόδου ή υπάρξουν μαζεμένα κρούσματα του κορονοϊού κάποια στιγμή.

Έχοντας όλα αυτά υπόψιν, το ΝΒΑ ψάχνει τρόπους για να λύσει το πρόβλημα, ενδεχομένως με την δημιουργία μίας δεξαμενής παικτών. Μία άλλη λύση επίσης είναι να δοθεί στις ομάδες η δυνατότητα να μετατρέψουν σε εγγυημένα τα two-way contracts. Παράλληλα γίνεται σαφές ότι ένας παίκτης θα μπορέσει να υπογράψει μόνο αν κάποια στιγμή μέσα στην σεζόν αγωνίστηκε στο ΝΒΑ ή την G-League, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι για να υπάρξει αντικατάσταση παίκτη θα πρέπει αυτός να έχει τεθεί εκτός για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Όπως και να έχει, το ΝΒΑ φαίνεται ότι έχει ακόμα αρκετή δουλειά να κάνει προκειμένου να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για όλους.

AP Photo/Sue Ogrocki

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ