NBA

ΝΒΑ: Σχεδιάζει "φούσκα" στο Σικάγο για τις 8 ομάδες που δεν θα πάνε Ορλάντο

ΝΒΑ: Σχεδιάζει "φούσκα" στο Σικάγο για τις 8 ομάδες που δεν θα πάνε Ορλάντο
AP Photo/Charles Krupa AP PHOTO/CHARLES KRUPA

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα το ΝΒΑ έριξε στο τραπέζι την πρόταση να δημιουργήσει και δεύτερη "φούσκα" στο Σικάγο, στην οποία θα βρεθούν οι 8 ομάδες που δεν θα πάνε στο Ορλάντο.

Ισονομία. Αυτό είναι που σκέφτεται το ΝΒΑ ενόψει της επανεκκίνησης της σεζόν στις 30 Ιουλίου στο Ορλάντο. Δεδομένου λοιπόν ότι στο Ορλάντο θα βρεθούν οι 22 από τις 30 ομάδες, η λίγκα θέλει να διασφαλίσει ότι και οι άλλες 8 ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν και να μην χάσουν χρόνο.

Σύμφωνα λοιπόν με το ESPN, η λίγκα σχεδιάζει να δημιουργήσει μία "φούσκα" για αυτές τις ομάδες στο Σικάγο. Οι λεπτομέρειες ακόμα διευθετούνται, πάντως η σκέψη είναι να κάνουν οι ομάδες μίνι-καμπ και πιθανόν να μπορέσουν να παίξουν κάποια φιλικά μεταξύ τους.

Η συγκεκριμένη πρόταση έπεσε στο τραπέζι από την εκπρόσωπο της Ένωσης παικτών, Μισέλ Ρόμπερτς, σε μία προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι όλοι οι παίκτες θα μπορούν να διατηρήσουν έναν αγωνιστικό ρυθμό. Ως βασικό επιχείρημα σε αυτή την κίνηση είναι ότι σε διαφορετική περίπτωση οι παίκτες - και κατ' επέκταση οι ομάδες - θα μείνουν μακριά από τα παρκέ σχεδόν 9 μήνες πριν την έναρξη της σεζόν 2020/21.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι στην συζήτηση για το θέμα συμμετείχαν οι εφτά από τις οχτώ ομάδες. Η μόνη ομάδα που δεν συμμετείχε είναι οι Νικς, οι οποίοι την ίδια ώρα περνούσαν από συνέντευξη υποψήφιους προπονητές.

Για την ιστορία, οι οχτώ ομάδες που δεν θα πάνε στο Ορλάντο είναι οι Νικς, οι Μπουλς, οι Καβαλίερς, οι Πίστονς, οι Χόρνετς και οι Χοκς από την Ανατολή και οι Γουόριορς με τους Τίμπεργουλβς από την Δύση.

AP Photo/Charles Krupa

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ