NBA

ΝΒΑ: Σκέψεις να ξεκινήσει Δεκέμβριο η σεζόν 2020/21

NBA Commissioner Adam Silver speaks during the NBA All-Star festivities, Saturday, Feb. 16, 2019, in Charlotte, N.C. The 68th All-Star game will be played Sunday. (AP Photo/Gerry Broome)
NBA Commissioner Adam Silver speaks during the NBA All-Star festivities, Saturday, Feb. 16, 2019, in Charlotte, N.C. The 68th All-Star game will be played Sunday. (AP Photo/Gerry Broome) AP PHOTO/GERRY BROOME

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ESPN στο ΝΒΑ εξετάζουν το σενάριο να ξεκινήσει Δεκέμβριο η σεζόν 2020/21, ενώ έχει υπολογιστεί ότι θα χρειαστούν 15.000 τεστ κορονοϊού, τα οποία όμως δύσκολα θα γίνουν.

Στο ΝΒΑ εξακολουθούν να σκέφτονται όλα τα ενδεχόμενα, τόσο για την φετινή σεζόν, όσο και για την επόμενη, σε έναν κόσμο που βρίσκεται σε παύση λόγω του κορονοϊού.

Στην λίγκα κάνουν πολλές σκέψεις. Μία από αυτές είναι η σεζόν 2020/21 να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, όπως δηλαδή και η σεζόν του lockout (2011/12). Αυτό βέβαια θα έρθει σε συνάρτηση με το αν και πότε θα επανεκκινήσει η φετινή σεζόν.

Στο ΝΒΑ ξέρουν ότι τα πράγματα δεν είναι απλά και ένας από τους λόγους που υπάρχουν σκέψεις να ξεκινήσει η σεζόν το 2020/21 είναι επειδή ίσως τότε επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων.

Παρόλα αυτά, τίποτα από αυτά δεν είναι απλό. Κι αυτό γιατί υπολογίστηκε ότι για να ξεκινήσει έστω η φετινή σεζόν χρειάζονται 15.000 τεστ κορονοϊού (!) για να καλυφθούν οι ανάγκες των άμεσα εμπλεκόμενων στη λίγκα. Το ΝΒΑ μπορεί να εξασφαλίσει αυτά τα τεστ, ωστόσο δεν σκοπεύει να το κάνει, αφού δεν θέλει να προκαλέσει την κοινή γνώμη. Για αυτό εξάλλου και απαγόρευσε στους ασυμπτωματικούς παίκτες να υποβληθούν σε τεστ.

Όπως και να έχει, είναι σαφές ότι στο ΝΒΑ εξακολουθούν να σκέφτονται όλα τα σενάρια.

AP Photo/Gerry Broome, File

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ