NBA

ΝΒΑ: Σενάριο για νέα "φούσκα", αυτή τη φορά εκτός ΗΠΑ

A basketball court is shown at the ESPN Wide World of Sports complex in Kissimmee, Fla., Tuesday, July 21, 2020. The NBA's marketing motto for the restart of the season at Walt Disney World is Whole New Game, and in many respects, thats very true. (AP Photo/Tim Reynolds)
A basketball court is shown at the ESPN Wide World of Sports complex in Kissimmee, Fla., Tuesday, July 21, 2020. The NBA's marketing motto for the restart of the season at Walt Disney World is Whole New Game, and in many respects, thats very true. (AP Photo/Tim Reynolds) AP

Μακρινή, αλλά υπαρκτή σκέψη είναι αυτή της δημιουργίας νέας "φούσκας" για τη σεζόν 2020/21, όπως αποκάλυψε η Ρέιτσελ Νίκολς του ΝΒΑ που επικαλέστηκε ξένους αθλητές της Λίγκας και άναψε... φωτιές σε πολύ κόσμο.

Με το MLB (μπέιζμπολ) να βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ άσχημη κατάσταση λίγες ώρες πριν από την έναρξη της σεζόν με την αναμέτρηση των Μάρλινς απέναντι στους Όριολς, ο Κομισάριος του ΝΒΑ είναι σίγουρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έχει γίνει ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν 2019/20 στα παρκέ. Οι 22 ομάδες που ταξίδεψαν στο Ορλάντο και κλείστηκαν στη Disney World δείχνουν να βρίσκονται, όσο αυτό είναι τέλος πάντων δυνατό, μακριά από τον κίνδυνο του κορονοϊού, με αποτέλεσμα ο παγκόσμιος αθλητισμός να παρακολουθεί αυτό που συμβαίνει στη Φλόριντα ώστε να σχεδιάσει την επόμενη μέρα, την επόμενη σεζόν με το μικρότερο πιθανό ρίσκο.

Ο Άνταμ Σίλβερ είναι χαρούμενος για τον τρόπο με τον οποίο κύλησαν τα πράγματα, η Disney World μοιάζει ασφαλής, αλλά την ίδια ώρα οι παράγοντες του ΝΒΑ κοιτάζουν και την περίοδο 2020/21. Ο κορονοϊός δεν θα είναι παρελθόν, η πανδημία θα συνεχίσει να βρίσκεται για αρκετό καιρό, μήνες ίσως και χρόνια στην καθημερινότητά μας, οι κίνδυνοι θα συνεχίσουν να υφίστανται και γι' αυτό στη Λίγκα θέλουν να έχουν έτοιμο ένα πλάνο σε περίπτωση που η επόμενη σεζόν (η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τα Χριστούγεννα) δεν μπορεί να οργανωθεί υπό φυσιολογικές συνθήκες. Μοιάζει δεδομένο ότι τα γήπεδα θα παραμείνουν κλειστά, το γεγονός ότι τα ταξίδια των ομάδων γίνονται με ιδιωτικά αεροπλάνα βοηθά σε μια σχετική απομόνωση των παικτών, ακόμη κι έτσι όμως η διαβίωση σε μια χώρα που έχει αυτή τη στιγμή περίπου 60.000 νέα κρούσματα και +1000 νεκρούς ανά 24ωρο δεν μπορεί να προσφέρει οποιαδήποτε εγγύηση για την ασφάλεια των μελών μιας τόσο σημαντικής Λίγκας.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο του ESPN, Ρέιτσελ Νίκολς, ξένοι παίκτες του ΝΒΑ έχουν ρίξει στο τραπέζι την ιδέα να δημιουργηθεί μια νέα "φούσκα" για τη σεζόν 2020/21, αλλά μακριά, πολύ μακριά από τις ΗΠΑ. Η Νίκολς υποστηρίζει πως μίλησε με δύο αθλητές από χώρες που ήλεγξαν σε σημαντικό βαθμό την έξαρση της πανδημίας, παραδέχεται όμως ότι δεν έχει συμβεί κάποια πιο σοβαρή συζήτηση καθώς ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών, ο Κρις Πολ, της είπε ότι το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα η χρονιά στο Ορλάντο πριν προκύψει οποιαδήποτε απόφαση για την επόμενη μέρα.

Για την ιστορία, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι, η Ρέιτσελ Νίκολς πέρασε αρκετές ώρες με τους αδελφούς Αντετοκούνμπο τις προηγούμενες ημέρες με το ESPN να δημοσιεύθει και την παρτίδα Uno που έπαιξε μαζί με τον Γιάννη, τον Θανάση και τον Κώστα.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ