NBA

ΝΒΑ: Προτάθηκε 25ημερο πρόγραμμα επιστροφής στα παρκέ

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo tries to drive past Los Angeles Lakers' LeBron James during the second half of an NBA basketball game Thursday, Dec. 19, 2019, in Milwaukee. The Bucks won 111-104. (AP Photo/Morry Gash)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo tries to drive past Los Angeles Lakers' LeBron James during the second half of an NBA basketball game Thursday, Dec. 19, 2019, in Milwaukee. The Bucks won 111-104. (AP Photo/Morry Gash) AP PHOTO/MORRY GASH

Το ΝΒΑ εξακολουθεί να ψάχνει ένα πλάνο κανονικότητας για όταν επανεκκινήσει η σεζόν, με ένα πρόγραμμα 25 ημερών να προτείνεται, το οποίο όμως έχει σημαντικά ψεγάδια.

Στην εποχή του κορονοϊού κάθε πλάνο επιστροφής στην αγωνιστική δράση μοιάζει ακόμα μακρινό. Το ΝΒΑ ωστόσο οφείλει να συνεχίζει να προσπαθεί να βρει μία λύση, ακούγοντας κάθε πρόταση που υπάρχει, με μία εξ αυτών να διαρρέει στα ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Όπως αποκάλυψε το ESPN λοιπόν, μία από τις προτάσεις που έπεσε στο τραπέζι είναι ένα πρόγραμμα 25 ημερών που θα βοηθήσει τους παίκτες να επιστρέψουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Σύμφωνα με αυτό το πλάνο, οι παίκτες θα πρέπει αρχικά να δουλέψουν ατομικά για 11 ημέρες. Ακολούθως - αν πάρουν το ΟΚ από τα ιατρικά επιτελεία των ομάδων - κάθε ομάδα θα κάνει προπονήσεις για δύο εβδομάδες πριν γίνει η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Την ίδια στιγμή βέβαια που αυτή η πρόταση μοιάζει να έχει μία λογική βάση, αρκετοί εξακολουθούν να προβληματίζονται κατά πόσο μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ο λόγος είναι ότι με βάση τα ισχύοντα δεδομένα, το νωρίτερο που θα αποφασιστεί κάτι τέτοιο είναι μέσα προς τέλη Μαΐου. Σε εκείνο το διάστημα οι παίκτες θα συμπληρώνουν ήδη δύο μήνες μακριά από την δράση, όπου θα έχουν μείνει κυρίως... σπίτι τους, με κάποιους - όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο - να μην έχουν καν πρόσβαση σε μπασκέτα.

Είναι δεδομένο πως 25 ημέρες δεν θα είναι αρκετές για να επανέλθουν οι παίκτες στην προς διακοπής κατάστασή τους, ωστόσο ο μεγαλύτερος φόβος είναι ότι θα είναι τόσο ανέτοιμοι που ενδεχομένως να τραυματιστούν όταν ξεκινήσουν οι αγώνες. Όπως και να έχει πάντως, το τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

AP Photo/Morry Gash

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ