NBA

ΝΒΑ: Πρόταση για φινάλε στις 12 Οκτωβρίου

ΝΒΑ: Πρόταση για φινάλε στις 12 Οκτωβρίου
AP Photo/Jae C. Hong AP PHOTO/JAE C. HONG

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα το ΝΒΑ πρότεινε στις ομάδες το φινάλε της σεζόν - σε περίπτωση που υπάρξει Game 7 στους Τελικούς - να οριστεί στις 12 Οκτωβρίου

Το ΝΒΑ προσπαθεί να δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό καλεντάρι ενόψει της επανέναρξης της σεζόν. Στο πλαίσιο αυτής της σκέψης, γνωστοποίησε και την ημερομηνία που σκέφτεται να ορίσει ως αυτή του οριστικού φινάλε της σεζόν: 12 Οκτωβρίου.

Όπως αποκάλυψε το ESPN, η λίγκα κατέθεσε στις ομάδες την πρόταση η 12η Οκτωβρίου να είναι η μέρα που θα οριστεί το Game 7 των τελικών του ΝΒΑ, στην περίπτωση βέβαια που φτάσει τόσο μακριά. Το γεγονός ότι ο Άνταμ Σίλβερ θέλει να είναι γνωστή και αυτή η ημερομηνία δεν είναι κάτι που απλώς συνέβη, αφού το ΝΒΑ συνηθίζει από το ξεκίνημα της σεζόν να γνωστοποιεί τις ημερομηνίες για την έναρξη και το φινάλε της κανονικής περιόδου, όπου και αυτές της έναρξης και του φινάλε των playoffs. Υπενθυμίζεται ότι η πιθανότερη ημερομηνία για επανεκκίνηση της σεζόν θεωρείται η 31η Ιουλίου.

Αυτό βέβαια που γίνεται σαφές είναι πως αν αποφασιστεί να οριστεί ως τελική ημερομηνία η 12η Οκτωβρίου, τότε αυτόματα μεταφέρονται για αργότερα το ΝΒΑ Draft και το άνοιγμα της free agency. Κοινώς, οι παίκτες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο ΝΒΑ Draft είναι πολύ πιθανό να είναι χωρίς αγώνες στα πόδια τους για πάνω από 7 μήνες πριν επιλεγούν από τις ομάδες, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την εξέλιξή τους. Αυτό όμως είναι κάτι που λίγο-πολύ όλοι ήξεραν ότι θα συμβεί.

Το ΝΒΑ και οι ομάδες θα έχουν σύσκεψη για να ψηφίσουν το νέο καλεντάρι την Πέμπτη 4 Ιουνίου. Για να εγκριθεί η όποια πρόταση πρέπει να συμφωνήσουν τα 3/4 των ομάδων, ήτοι 23 ομάδες.

AP Photo/Jae C. Hong

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ