NBA

ΝΒΑ: Οι παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι

ΝΒΑ: Οι παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι
AP Photo/Butch Dill AP PHOTO/BUTCH DILL

Όλοι οι free agents που δεν έχουν βρει ακόμα ομάδα στο ΝΒΑ. Από τον Καρμέλο Άντονι και τον Τζέι Αρ Σμιθ, μέχρι τον Τζαμάλ Κρόφορντ και τον Νικ Γιανγκ.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή την χρονική περίοδο στο ΝΒΑ με τους free agents θα μπορούσε κάλλιστα να περιγραφεί με μία φράση που είπε ο Χοσέ Καλντερόν στο Hoopshype: " Απλά περιμένω. Δουλεύω για την περίπτωση που κάποιος με καλέσει πριν ή κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και χρειάζεται έναν παίκτη σαν εμένα". Ο Ισπανός περιμένει. Και δεν είναι φυσικά ο μόνος.

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει επίσημα η περίοδος προετοιμασίας για τις 24 από τις 30 ομάδες του ΝΒΑ (για τις έξι που συμμετέχουν στα Global Games θα αρχίσει στις 27/9) και υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες με πολυετή εμπειρία στο πρωτάθλημα, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν βρει συμβόλαιο. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν πρόκειται να βρουν. Κάποιοι θα λάβουν μη εγγυημένα συμβόλαια, όπως ο Τζάστιν Άντερσον από τους Γουίζαρντς . Λίγους εξ αυτών, πάντως, θα τους δούμε και τη νέα σεζόν σε κάποια ομάδα.

ΝΒΑ: Οι παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι
AP Photo/Tony Dejak AP PHOTO/TONY DEJAK

Το Sport24.gr έφτιαξε τη λίστα με όλους τους παίκτες που έπαιξαν την περσινή χρονιά στο ΝΒΑ και ακόμα δεν έχουν βρει συμβόλαιο. Και όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, υπάρχουν σε αυτήν από τέως All-Stars και lottery picks, μέχρι γυρολόγοι πολυτελείας -και μη.

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ FREE AGENTS:

1. Καρμέλο Άντονι (F, 35χρ., Ρόκετς)

Έπαιξε την προηγούμενη χρονιά μόνο σε 10 αγώνες, το πέρασμά του από το Χιούστον ήταν καταστροφικό, εντούτοις δεν παύει να είναι ένας παίκτης που υπήρξε 10 φορές All-Star και έχει 24,0 πόντους μέσο όρο καριέρας. Εάν μπορέσει να προσαρμόσει το παιχνίδι του σε αυτό της ομάδας (ίσως και να προσπαθήσει παραπάνω στην άμυνα), τότε μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική προσθήκη για μία ομάδα που κοιτάζει ψηλά.

2. Κένεθ Φαρίντ (PF/C, 30χρ., Ρόκετς)

Ο "Manimal" θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμα και στην κορυφή του Top 10 βάσει ηλικίας (κλείνει τα 30 το Νοέμβριο) και ικανοτήτων. Άλλωστε, ακόμα και στα 25 παιχνίδια που έπαιξε πέρυσι στο Χιούστον, απέδειξε ότι μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο, έχοντας 12,9 πόντους και 8,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Ο κορυφαίος ψηλός που δεν έχει ακόμα ομάδα.

3. Τζέι Αρ Σμιθ (SG, 34χρ., Καβαλίερς)

Ο "swish" ψάχνει ομάδα και δεν βρίσκει. Κάτι ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του, κάτι τα 34 χρόνια που κουβαλάει πια πίσω του, τον έχουν αναγκάσει να βρίσκεται ακόμα στο ψάξιμο ομάδας, ένα δεκαήμερο πριν από την έναρξη των training camps. Πέρυσι έπαιξε μόνο σε 11 αγώνες στο Κλίβελαντ, έχοντας 6,7 πόντους κατά μέσο όρο. Ίσως αποτελέσει μία καλή λύση σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους.

4. Μάρτσιν Γκόρτατ (C, 35χρ., Κλίπερς)

Τα χρόνια έχουν περάσει και η πτώση του Πολωνού σέντερ ήταν απότομη, καθώς από βασικός επί οκτώ χρόνια, βρέθηκε να παίζει μόνο 16 λεπτά (αν και εξακολουθούσε να αρχίζει στην πεντάδα των Κλίπερς) την περσινή χρονιά. Ακόμα πάντως είναι καλύτερος στη θέση "5" από τους περισσότερους παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι.

5. Τζαμάλ Κρόφορντ (G, 39χρ., Σανς)

Όσο συνεχίζει να παίζει μπάσκετ, θα είναι πάντα περιζήτητος. Ακόμα κι αν περπατάει στα 40, ο Τζαμάλ Κρόφορντ είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει ένα ποιοτικό δεκάλεπτο σε οποιαδήποτε ομάδα και να έχει άμεση επίδραση στο παρκέ.

ΝΒΑ: Οι παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι
AP Photo/Tony Gutierrez AP PHOTO/TONY GUTIERREZ

Την προηγούμενη χρονιά έπαιξε στους Σανς, έχοντας 7,9 πόντους και 3,6 ασίστ σε 18,9 λεπτά κατά μέσο όρο.

6. Λουκ Μπα α Μούτε (F, 33χρ., Κλίπερς)

Ο Καμερουνέζος φόργουορντ δεν συνήλθε ποτέ από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη πέρυσι στο αριστερό γόνατο (και τον περιόρισε σε μόνο τέσσερις αγώνες στην κανονική περίοδο), ωστόσο είναι πλέον υγιής και μπορεί να βοηθήσει μία καλή ομάδα με την άμυνα και το καλό περιφερειακό του σουτ.

7. Ιμάν Σάμπερτ (G, 29χρ., Ρόκετς)

Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει σκόρερ σε κάποια ομάδα του ΝΒΑ, μπορεί όμως να παίξει άμυνα, να βάλει κάνα σουτ και γενικά να βοηθήσει σε πολλούς τομείς. Ακόμα και στα Playoffs με το Χιούστον δεν έκανε κακές εμφανίσεις την προηγούμενη χρονιά, δείχνοντας ότι μπορεί να αναλάβει ειδικές αποστολές ακόμα και σε ομάδες από το πρώτο ράφι.

8. Τζόναθαν Σίμονς (G/F, 30χρ., Γουίζαρντς)

Στο Ορλάντο και στην Φιλαντέλφια βρήκε πολλούς παίκτες μπροστά του και στην Ουάσινγκτον δεν είχαν χώρο στο ρόστερ. Ο Τεξανός γκαρντ/φόργουορντ δεν παύει πάντως να είναι ένας ικανότατος σκόρερ, που μπορεί ακόμα να παίξει στο ΝΒΑ και μάλιστα καλά. Την προηγούμενη χρονιά είχε 6,5 πόντους και 2,3 ασίστ ανά αγώνα σε Μάτζικ και 76ερς.

9. Μαρκίς Κρις (PF, 22χρ., Καβαλίερς)

Ο Μαρκίς Κρις κατόρθωσε να βρεθεί από την 8η θέση του Draft και μία πολλά υποσχόμενη καριέρα στο ΝΒΑ, στα αζήτητα. Κι όμως, μετά τη λήξη του rookie συμβολαίου του, ο αθλητικός πάουερ φόργουορντ δεν βρήκε ποτέ ομάδα, πληρώνοντας εν πολλοίς τον εκρηκτικό χαρακτήρα του και την ανωριμότητά του. Πέρυσι είχε 4,2 πόντους και 3,3 ριμπάουντ σε 11,6 λεπτά κατά μέσο όρο. Είναι ακόμα 22 ετών.

10. Ρέιμοντ Φέλτον (PG, 35χρ., Θάντερ)

Ο Ρέιμοντ Φέλτον έχει πάψει εδώ και πολλά χρόνια να είναι βασικός πόιντ γκαρντ, εντούτοις αυτόν του μπακ-απ πλέι μέικερ τον ξέρει καλά.

ΝΒΑ: Οι παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι
AP/Aaron Gash AP/AARON GASH

Πέρυσι είχε 4,3 πόντους και 1,6 ασίστ σε 11,5 λεπτά ανά αγώνα στην Οκλαχόμα Σίτι.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ:

Γκαρντ

Τζέριαν Γκραντ (PG, 27χρ., Μάτζικ), Ντέβιν Χάρις (G, 36χρ., Μάβερικς), Σιντάριους Θόρνγουελ (SG, 25χρ., Κλίπερς), Τζόντι Μικς (SG, 32χρ., Ράπτορς), Αϊζάια Γουάιτχεντ (PG, 24χρ., Πίστονς), Χοσέ Καλντερόν (PG, 38χρ., Πίστονς), Ρόουλι Όλκινς (SG, 22χρ., Μπουλς), Τζοάν Έβανς (PG, 23χρ., Θάντερ), Γουέιν Σέλντεν (SG, 25χρ., Μπουλς), Τζόναθαν Γκίμπσον (PG, 32χρ., Σέλτικς), Τζον Τζένκινς (SG, 28χρ., Νικς), Αϊζάια Μπρίσκο (PG, 23χρ., Μάτζικ), Ντάριλ Μέικον (G, 24χρ., Μάβερικς), Καλίν Λούκας (PG, 30χρ., Πίστονς), Γουόλτ Λέμον (PG, 27χρ., Μπουλς), Σι Τζέι Γουίλιαμς (SG, 29χρ., Τίμπεργουλβς), Τσέισον Ραντλ (PG, 26χρ., Γουίζαρντς), Μπράντον Σάμπσον (SG, 22χρ., Μπουλς), Τζέι Πι Ματσούρα (SG, 24χρ., Χόρνετς).

Γκαρντ/φόργουορντ

Νικ Γιανγκ (G/F, 34χρ., Νάγκετς), Κόρι Μπρούερ (G/F, 33χρ., Κινγκς), Τάμπο Σεφολόσα (F, 35χρ., Τζαζ), Κουίνσι Ποντέξτερ (SF, 31χρ., Σπερς), Ντάντε Κάνινγκχαμ (SF, 32χρ., Σπερς), Λουόλ Ντενγκ (F, 34χρ., Τίμπεργουλβς), Τρόι Γουίλιαμς (F, 25χρ., Κινγκς), Τζαρόν Μπλόσομγκεϊμ (SF, 26χρ., Καβαλίερς), Τιμοτέ Λουαού-Καμπαρό (G/F, 24χρ., Μπουλς), Τζούλιαν Γουάσμπερν (SF, 28χρ., Γκρίζλις), Χέιγουντ Χάισμιθ (SF, 23χρ., 76ερς).

Φόργουορντ/σέντερ

Τζον Λούερ (PF, 30χρ., Μπακς), Αμίρ Τζόνσον (PF/C, 32χρ., 76ερς), Τάιλερ Ζέλερ (C, 29χρ., Γκρίζλις), Τέρενς Τζόουνς (PF, 27χρ., Ρόκετς), Άντριου Μπόγκουτ (C, 35χρ., Γουόριορς), Ράιαν Άντερσον (PF, 31χρ., Χιτ), Ζοακίμ Νοά (C, 34χρ., Γκρίζλις), Ντεγιόντα Ντέιβις (C, 23χρ., Χοκς), Λανς Τόμας (PF, 31χρ., Νικς), Τζέισον Σμιθ (PF/C, 34χρ., Πέλικανς), Άιζακ Χάμφρις (C, 22χρ., Χοκς), Γκερσόν Γιαμπουσέλ (PF, 24χρ., Σέλτικς), Ερικ Μόρλαντ (PF, 28χρ., Ράπτορς), Ντόντε Γκράνθαμ (F, 24χρ., Θάντερ).

* Σε παρένθεση η τελευταία ομάδα τους στο ΝΒΑ.

Photo credits: AP Photo/Butch Dill, Tony Dejak, Tony Gutierrez, Aaron Gash

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ