NBA

ΝΒΑ: Οι παίκτες έχουν μια βδομάδα προθεσμία να αποφασίσουν αν θα παίξουν

Detroit Pistons forward Blake Griffin (23) and Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) exchange words after a foul on the floor during the first half of an NBA basketball game, Wednesday, Dec. 4, 2019, in Detroit. (AP Photo/Carlos Osorio)
Detroit Pistons forward Blake Griffin (23) and Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) exchange words after a foul on the floor during the first half of an NBA basketball game, Wednesday, Dec. 4, 2019, in Detroit. (AP Photo/Carlos Osorio) AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Η NBPA ενημέρωσε για όσα προβλέπονται για την επιστροφή στην δράση στη Disney World του Ορλάντο, με τους παίκτες να έχουν μια βδομάδα προθεσμία για να αποφασίσουν αν θα επιστρέψουν στα παρκέ ή όχι.

Η επανεκκίνηση της σεζόν στο ΝΒΑ αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων πιο δύσκολη απ' ότι υπολόγιζε ο Άνταμ Σίλβερ πριν από μερικές ημέρες. Οι κοινωνικές αναταραχές που δημιούργησε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ έχουν επηρεάσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό παικτών του ΝΒΑ, με τον Καϊρί Ίρβινγκ να είναι αυτός που ηγείται ενός συνασπισμού που τάσσεται -ανοιχτά πλέον- κατά της επιστροφής στην δράση.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το ΝΒΑ σταματάει να κάνει ό,τι είναι δυνατό, από τη δική του μεριά, προκειμένου η σεζόν να ολοκληρωθεί στο Ορλάντο με τα τελευταία παιχνίδια της regular season, τα playoffs και την ανάδειξη του νέου πρωταθλητή. Γι αυτό τον λόγο, απέστειλε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα στην Ένωση Παικτών αναφορικά με τα βήματα που θα ακολουθηθούν και που θα διασφαλίσουν την υγεία όλων των αθλητών, που θα αποφασίσουν να ξαναπατήσουν το παρκέ.

Καταρχάς, όλοι οι παίκτες καλούνται να ενημερώσουν να ενημερώσουν τις ομάδες τους για τη διαθεσιμότητά τους εν όψει της τελικής ευθείας της σεζόν μέχρι τις 24 Ιουνίου. Ήτοι, έχουν μία βδομάδα μπροστά τους για να αποφασίσουν αν θα ξαναπατήσουν το παρκέ για φέτος ή θα στρέψουν απευθείας την προσοχή τους στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με τον κορονοϊό και τις αμφιβολίες που έχουν εκφράσει κάποιοι παίκτες, αλλά πολύ περισσότερο με την ισχυρή τάση που έχει δημιουργηθεί εντός του ΝΒΑ περί αποχής από την δράση με στόχο να επικοινωνήσουν άπαντες το μήνυμα για αλλαγή και παύση του φυλετικού ρατσισμού στις ΗΠΑ.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι έχει να κάνει με εκείνους που διατηρούν ανησυχίες για τον κορονοϊό, θα υπάρξουν έξι φάσεις επιστροφής στις τάξεις των ομάδων και τους αγώνες, οι οποίες θα αφορούν -μεταξύ άλλων- την καθημερινή εξέταση μέχρι δύο μέρες πριν το ταξίδι των αποστολών στο Ορλάντο.

Προκειμένου βέβαια να μπορέσουν οι παίκτες να νιώσουν όσο το δυνατόν πιο άνετα στη Disney World, το ΝΒΑ έχει πάρει ήδη μια σειρά από αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και την ψυχαγωγία τους. Αυτές οι αποφάσεις περιλαμβάνουν την παρουσία ηλεκτρονικών παιχνιδιών, την προβολή ταινιών, αλλά και τα DJ sets.

Τέλος, έχει αποφασιστεί οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος να χωριστούν σε τρία ξενοδοχεία βάσει της θέσης που έχουν στις δύο περιφέρειες, με τους Μιλγουόκι Μπακς να είναι στο ίδιο με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

AP Photo/Carlos Osorio

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ