NBA

ΝΒΑ: Οι ομάδες των μικρών αγορών θέλουν συμμετοχή όλης της λίγκας στην επανέναρξη

ΝΒΑ: Οι ομάδες των μικρών αγορών θέλουν συμμετοχή όλης της λίγκας στην επανέναρξη
AP Photo/Kathy Willens AP PHOTO/KATHY WILLENS

Την ίδια στιγμή που το ΝΒΑ μπαίνει στην τελική ευθεία για την επανεκκίνηση της σεζόν, οι ομάδες των μικρών αγορών ζητούν η τελική φάση να περιλαμβάνει όλη τη λίγκα.

Το ΝΒΑ βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακοίνωση της επανεκκίνησης της σεζόν. Λίγο πριν γίνει η ψηφοφορία ωστόσο, έπεσε στο τραπέζι μία πρόταση που ίσως αλλάξει τα δεδομένα.

Με την λίγκα να βρίσκεται κοντά στην απόφαση για επανεκκίνηση της σεζόν με 22 ομάδες στα τέλη Ιουλίου, κάποιοι ιδιοκτήτες των ομάδων των μικρών αγορών ζήτησαν σε σύσκεψη που έγινε να βρεθεί τελικά όλη η λίγκα στην επανέναρξη της σεζόν.

Όπως αποκάλυψε το ESPN, λίγο πριν το τέλος της σύσκεψης πήρε τον λόγο ο Ιδιοκτήτης των Θάντερ, Κλέι Μπένετ, ο οποίος το ερώτημα αν υπάρχει τρόπος να βρεθούν και οι 30 ομάδες στο ίδιο μέρος. Και είχε και επιχειρήματα.

Συγκεκριμένα, ο Μπένετ δεν στάθηκε απλώς στον συμβολισμό της παρουσίας 30 ομάδων, αλλά και στο πρακτικό μέρος. Όπως ότι οι φίλαθλοι αυτών των ομάδων δεν θα τις έχουν δει να αγωνίζονται για 9 μήνες, από τον Μάρτιο που διακόπηκε η σεζόν έως και τον Δεκέμβριο που βάσει πλάνου θα ξεκινήσει η σεζόν 2020/21.

Επιπροσθέτως, αυτή η 9μηνη απουσία θα δυσκολέψει τις προσπάθειες αυτών των ομάδων να βρουν χορηγούς ή και να πουλήσουν εισιτήρια, για όποτε και αν επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων. Και όλα αυτά χωρίς να αναφέρεται καν το αγωνιστικό, αφού αυτές οι ομάδες δεν θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με τους παίκτες τους για να τους βελτιώσουν.

Το ΝΒΑ δεν είχε ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό, ωστόσο μία από τις σκέψεις που έχει πέσει στο τραπέζι για αυτές τις ομάδες είναι να διοργανώσουν training camps όπου η παρουσία των παικτών θα είναι υποχρεωτική, προκειμένου να δουλέψουν. Την ίδια στιγμή βέβαια αυτή η πρόταση γίνεται περίπλοκη όταν συνδυάζεται με το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες θα είναι τυπικά free agents εκείνες τις μέρες, αφού θα έχει λήξει το συμβόλαιό τους.

Όπως και να έχει, οι μεταβλητές δείχνουν να αλλάζουν καθημερινά σε κάποια θέματα, ωστόσο οι ιδιοκτήτες όλων των ομάδων θέλουν την επανεκκίνηση της σεζόν. Υπενθυμίζεται ότι το πλάνο επανεκκίνησης της σεζόν του ΝΒΑ θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη (4/6). Για να εγκριθεί χρειάζεται να ψηφίσουν θετικά τα 3/4 των ομάδων, ήτοι 23 ομάδες.

AP Photo/Kathy Willens

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ