NBA

ΝΒΑ: Οι ομάδες που θα είχαν πλεονέκτημα έδρας ζητάνε αβαντάζ

ΝΒΑ: Οι ομάδες που θα είχαν πλεονέκτημα έδρας ζητάνε αβαντάζ
AP Photo/John Raoux AP PHOTO/JOHN RAOUX

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στις ΗΠΑ, οι ομάδες που αναμενόταν να έχουν πλεονέκτημα έδρας στα playoffs φέρονται να ζητάνε να έχουν κάποιο αβαντάζ έναντι των αντιπάλων τους στην postseason.

Λίγες ημέρες πριν την ψηφοφορία για την επανέναρξη της σεζόν (Πέμπτη, 4/6), οι ομάδες που κανονικά θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στα playoffs φέρονται να ζήτησαν να έχουν... αβαντάζ.

Όπως αποκάλυψε το ESPN, κάποιες ομάδες που αναμένεται να παλέψουν για τον τίτλο θεωρούν ότι θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να ανταμειφθούν για την απόδοσή τους στην κανονική περίοδο. Ο λόγος είναι ότι αυτό για το οποίο πάλευαν, το πλεονέκτημα έδρας, πρακτικά δεν θα ισχύει από την στιγμή που όταν επανεκκινήσει η σεζόν όλες οι ομάδες θα βρεθούν στο ίδιο μέρος (Ορλάντο).

Η συγκεκριμένη σκέψη βέβαια δεν έχει πέσει ακόμα έντονα στο τραπέζι, αφού προτεραιότητα έχει η επανεκκίνηση της σεζόν. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ήδη κάποιες προτάσεις που έχουν συζητηθεί ανάμεσα στις ομάδες, οι οποίες είναι:

- Η ομάδα που κανονικά θα είχε το πλεονέκτημα έδρας να παίρνει την κατοχή της μπάλας στην έναρξη της δεύτερης, της τρίτης και της τέταρτης περιόδου.

- Η ομάδα που θα είχε πλεονέκτημα έδρας να επιλέξει έναν παίκτη της που θα μπορεί να χρεωθεί με 7 φάουλ για να αποβληθεί αντί για 6 φάουλ.

- Η ομάδα που θα είχε πλεονέκτημα έδρας να έχει ένα περισσότερο coach challenge.

- Η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας να μπορέσει να μεταφέρει το παρκέ του γηπέδου της στο Ορλάντο για να αισθανθεί περισσότερο ότι βρίσκεται "σπίτι" της.

- Η ομάδα που θα έχει πλεονέκτημα έδρας να επιλέξει πρώτη ξενοδοχείο που θα μείνει πριν ξεκινήσει μία σειρά των playoffs.

Κάποια στιγμή έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση να μπορούν οι ομάδες που βρίσκονται στις ψηλότερες θέσεις να επιλέξουν τον αντίπαλό τους στον πρώτο γύρο των playoffs, ωστόσο κάτι τέτοιο απορρίφθηκε σχετικά γρήγορα για μία σειρά από λόγους.

Σύμφωνα με το ESPN όλα αυτά είναι απλώς σκέψεις, οι οποίες δεν έχουν καταταθεί επίσημα. Παρόλα αυτά, το ΝΒΑ πράγματι σκέφτεται να βρει έναν τρόπο ώστε με κάποιο τρόπο να υπάρχει πλεονέκτημα για τις ομάδες που θα είχαν αβαντάζ έδρας, αν και αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητα.

AP Photo/John Raoux

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ