NBA

ΝΒΑ: Ο Μαρκ Κιούμπαν θα στηρίξει τους παίκτες που θα γονατίσουν στον εθνικό ύμνο

Mark Cuban, governor of the NBA's Dallas Mavericks, arrives at the NBA Awards on Monday, June 24, 2019, at the Barker Hangar in Santa Monica, Calif. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)
Mark Cuban, governor of the NBA's Dallas Mavericks, arrives at the NBA Awards on Monday, June 24, 2019, at the Barker Hangar in Santa Monica, Calif. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP) PHOTO BY RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP

Για ακόμη μία φορά, ο Μαρκ Κιούμπαν έδειξε πως είναι στο πλευρό των παικτών των Ντάλας Μάβερικς, εξηγώντας πως αν αποφασίσουν να γονατίσουν στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου, θα κάνει το ίδιο.

Ο Μαρκ Κιούμπαν δεν είναι ένας... συνηθισμένος ιδιοκτήτης ομάδας του ΝΒΑ. Δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, δεν φοβάται να πει την γνώμη του και να εκθέσει τις σκέψεις του για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα της αμερικανικής κοινωνίας. Το αφεντικό των Ντάλας Μάβερικς έδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι δίπλα στους παίκτες του, σε μια εποχή που υπάρχει έντονος κοινωνικός αναβρασμός μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

"Αν γονατίσουν και δείξουν σεβασμό, θα είμαι περήφανος γι αυτούς. Ελπίζω να μπορώ να κάνω κι εγώ το ίδιο" είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που έδωσε στο ESPN, με αφορμή τη συζήτηση που έχει "ανοίξει" ξανά για το θέμα των τρόπων αντίδρασης των παικτών στα φαινόμενα αστυνομικής βίας και τον φυλετικό ρατσισμό που υπάρχει στις ΗΠΑ.

"Είτε μιλάμε για υψωμένη γροθιά στον αέρα, είτε για να γονατίσει κάποιος, ό,τι κι αν είναι αυτό, δεν πιστεύω πως πρόκειται για θέμα σεβασμού ή έλλειψής του απέναντι στη σημαία ή τον εθνικό ύμνο. Πιστεύω πως περισσότερο πρόκειται για μια αντανάκλαση της δέσμευσης που νιώθουν οι παίκτες απέναντι στη χώρα και του γεγονότος πως θεωρούν τόσο σημαντικό να πουν αυτό που αισθάνονται ή αυτό που θεωρούν σωστό, με αυτόν τον τρόπο" προσέθεσε ο Μαρκ Κιούμπάν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τάσσεται υπέρ τέτοιων κινήσεων από την πλευρά των παικτών πάντως, δεδομένου ότι το 2017 είχε εναντιωθεί στην άποψη που είχε εκφράσει δημόσια ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε ασκήσει δριμεία κριτική σε όσους παίκτες του NFL γονάτιζαν την ώρα του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ -μία κίνηση που ξεκίνησε από τον Κόλιν Καπέρνικ.

Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ