NBA

ΝΒΑ: Ξεκινούν προπονήσεις τον Σεπτέμβριο οι ομάδες που δεν πήγαν στο Ορλάντο

ΝΒΑ: Ξεκινούν προπονήσεις τον Σεπτέμβριο οι ομάδες που δεν πήγαν στο Ορλάντο
AP Photo/Kyle Phillips AP PHOTO/KYLE PHILLIPS

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε ότι οι οχτώ ομάδες που δεν πήγαν στο Ορλάντο θα ξεκινήσουν εθελοντικές προπονήσεις τον Σεπτέμβριο, μπαίνοντας η κάθε μία στην δική της αντίστοιχη "φούσκα".

Ένα ζήτημα που "έκαιγε" το ΝΒΑ αρκετούς μήνες φαίνεται πλέον ότι διευθετήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Οι οχτώ ομάδες που δεν πήγαν στην "φούσκα" θα μπορέσουν επιτέλους να ξεκινήσουν ομαδικές προπονήσεις.

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε την συμφωνία με την NBPA (Ένωση Παικτών) για την έναρξη εθελοντικών προπονήσεων από τον Σεπτέμβριο, κατά την διάρκεια των οποίων θα τηρηθούν αντίστοιχα μέτρα ασφαλείας με αυτά που υπάρχουν στο Ορλάντο.

Όπως αποφασίστηκε, κάθε μία από τις οχτώ ομάδες που δεν πήγε στο Ορλάντο - όπου πήγαν μόνο οι 22 ομάδες που είχαν μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στα playoffs - θα δημιουργήσει την δική της αντίστοιχη "φούσκα" προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει ομαδικές προπονήσεις τον προσεχή Σεπτέμβριο. Το πλάνο μάλιστα είναι ξεκάθαρο και περιλαμβάνει δύο στάδια.

Το πρώτο στάδιο αφορά το διάστημα 14 Σεπτεμβρίου με 20 Σεπτεμβρίου, όταν θα ξεκινήσουν οι εθελοντικές ατομικές προπονήσεις των παικτών, συνοδευόμενες με καθημερινά τεστ κορονοϊού για τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο. Η δεύτερη φάση, που θα διεξαχθεί το διάστημα 21 Σεπτεμβρίου - 6 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει ομαδικές προπονήσεις, ασκήσεις φυσικής κατάστασης και κάποια παιχνίδια, πάλι συνοδευόμενα με καθημερινά τεστ κορονοϊού.

Όπως ξεκαθαρίστηκε, κάθε ομάδα πρέπει να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον, μία αντίστοιχη "φούσκα" δηλαδή, με τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο των ομάδων να πρέπει να μείνουν μέσα, όπως δηλαδή και οι παίκτες των 22 ομάδων που βρέθηκαν στο Ορλάντο.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν αρκετές εβδομάδες. Από τότε δηλαδή που οι 8 ομάδες ξεκαθάρισαν ότι θα ήταν άδικο για τις ίδιες να μείνουν χωρίς προπονήσεις για τουλάχιστον 9 μήνες, αφού η σεζόν 2019/20 είχε διακοπεί τον Μάρτιο, όταν την ίδια στιγμή στο καλύτερο σενάριο η σεζόν 2020/21 θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο. Αφού λοιπόν συζητήθηκε μέχρι και το ενδεχόμενο οι οχτώ ομάδες να μπουν μαζί στην δική τους "φούσκα", τελικά αποφασίστηκε κάθε ομάδα να κάνει το... κουμάντο της.

Υπενθυμίζεται ότι οι οχτώ ομάδες που δεν πήγαν στο Ορλάντο είναι οι Χοκς, οι Χόρνετς, οι Μπουλς, οι Καβαλίερς, οι Πίστονς, οι Γουόριορς, οι Γουλβς και οι Νικς.

AP Photo/Kyle Phillips

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ