NBA

ΝΒΑ: Η τελική κατάταξη θα κριθεί από το ποσοστό νικών-ηττών

ΝΒΑ: Η τελική κατάταξη θα κριθεί από το ποσοστό νικών-ηττών
AP Photo/Rusty Costanza AP PHOTO/RUSTY COSTANZA

Το ΝΒΑ γνωστοποίησε ότι η τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου θα καθοριστεί από το ποσοστό νικών-ηττών των ομάδων, αφού δεν θα έχουν δώσει όλες τους ίδιους αγώνες.

Το ΝΒΑ προσπαθεί να βάλει τις τελευταίες πινελιές ενόψει της επανέναρξης της σεζόν στις 31 Ιουλίου. Και ένα από τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να λύση είναι τα κριτήρια για την τελική κατάταξη.

Την στιγμή της διακοπής λόγω του κορονοϊού οι ομάδες της λίγκας δεν είχαν δώσει τους ίδιους αγώνες. Για παράδειγμα οι Μπακς είχαν δώσει 65 αγώνες, αλλά οι Σέλτικς 64 αγώνες, ενώ στην Δύση οι Σπερς είχαν δώσει 63 αγώνες και οι Μάβερικς 67 αγώνες.

Με το ΝΒΑ να αποφασίζει όμως κάθε ομάδα να δώσει 8 αγώνες πριν ξεκινήσουν τα playoffs, είναι δεδομένο πως όταν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος οι ομάδες θα έχουν διαφορετικό σύνολο αγώνων. Κοινώς, θα ήταν άδικο μία ομάδα να βρεθεί πιο πάνω στην κατάταξη απλώς επειδή είχε περισσότερες νίκες όταν είχε δώσει τέσσερις περισσότερους αγώνες. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίστηκε η τελική κατάταξη να κριθεί από το ποσοστό νικών ηττών.

Κάπως έτσι, οι 8οι στην Δύση Γκρίζλις που έχουν ρεκόρ νικών-ηττών 32-33 (65 αγώνες) έχουν ποσοστό 49.2%, ενώ την ίδια στιγμή οι 9οι Μπλέιζερς που έχουν ρεκόρ 29-37 (66 αγώνες) έχουν ποσοστό 43.9%. Αν λοιπόν το Πόρτλαντ ολοκληρώσει την σεζόν με ίδιες νίκες με τους Γκρίζλις, τότε το Μέμφις θα τερματίσει ψηλότερα. Ο λόγος; Αν για παράδειγμα οι δύο ομάδες ολοκληρώσουν την κανονική περίοδο με 35 νίκες, το ρεκόρ των Γκρίζλις θα είναι 35-38, ήτοι ποσοστό 47.9% και των Μπλέιζερς 35-39, δηλαδή ποσοστό 47.2%.

Όπως γίνεται σαφές, το ΝΒΑ προσπαθεί απλώς να έχει ένα όσο το δυνατόν πιο δίκαιο σύστημα, αφού είναι δεδομένο ότι οι ομάδες δε μπορούν να έχουν ίδιο αριθμό αγώνων και θα ήταν εξαιρετικά πολύπλοκο να βρεθεί τρόπος για να συμβεί αυτό. Υπενθυμίζεται ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες η κανονική περίοδος του ΝΒΑ έχει διάρκεια 82 αγώνες.

AP Photo/Rusty Costanza

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ