NBA

ΝΒΑ: Η κλωστή σπάει, η "φούσκα" σκάει, η σεζόν τελειώνει

A reporter sits beside an empty court after a postponed NBA basketball first round playoff game between the Milwaukee Bucks and the Orlando Magic, Wednesday, Aug. 26, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. The game was postponed after the Milwaukee Bucks didn't take the floor in protest against racial injustice and the shooting of Jacob Blake, a Black man, by police in Kenosha, Wisconsin. (AP Photo/Ashley Landis, Pool)
A reporter sits beside an empty court after a postponed NBA basketball first round playoff game between the Milwaukee Bucks and the Orlando Magic, Wednesday, Aug. 26, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. The game was postponed after the Milwaukee Bucks didn't take the floor in protest against racial injustice and the shooting of Jacob Blake, a Black man, by police in Kenosha, Wisconsin. (AP Photo/Ashley Landis, Pool) AP

Προς οριστική διακοπή οδεύει η σεζόν στο ΝΒΑ, καθώς είναι δεκάδες οι παίκτες που θέλουν να φύγουν από τη "φούσκα". Στις 03:00, στην έκτακτη ευρεία σύσκεψη, η οριστική απόφαση.

Η απόφαση των Μπακς να μην κατέβουν στο Game 5 της σειράς με τους Ορλάντο Μάτζικ για τον πρώτο γύρο των playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας, ήταν γενναία. Πιο γενναία φαίνεται όμως πως θα είναι η απόφαση που θα παρθεί σε λίγη ώρα (03:00) στην ευρεία σύσκεψη που κάλεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών, Κρις Πολ, στην "φούσκα" του Ορλάντο. Μια "φούσκα" που είναι πια έτοιμη να σκάσει, με αποτέλεσμα να πλησιάσει η οριστική διακοπή της σεζόν και κατά συνέπεια η ακύρωση ολόκληρης της αγωνιστικής περιόδου που βρισκόταν πια μια ανάσα από τα ημιτελικά κάθε περιφέρειας.

Είναι δεκάδες οι παίκτες που έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους με την αστυνομική βία, τη θλίψη τους για την ανισότητα που υπάρχει σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ, πολλοί μιλούν ακόμη και για καθημερινό φόβο. Το παραδέχθηκε ο Ντόνοβαν Μίτσελ πως φοβάται, το παραδέχθηκε και ο Βινς Κάρτερ που είπε ότι παίρνει το κινητό και την ταυτότητα του ακόμη κι όταν βγάζει τα σκουπίδια. Είναι δεκάδες οι παίκτες που θέλουν να φύγουν από την "φούσκα" και να γυρίσουν στις οικογένειές τους, στον δρόμο για να διαδηλώσουν, οπουδήποτε πέρα από το αποστειρωμένο περιβάλλον του ΝΒΑ που ήταν μεν επιτυχημένο, όχι όμως και υγιές για την ψυχοσύνθεσή τους.

Κάποιος superstar τους ζήτησε να αλλάξουν γνώμη και να τελειώσουν αυτό που άρχισαν, φαίνεται όμως ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι και πολύ σύντομα θα έρθει το τέλος μιας απίστευτα τρελής χρονιάς που ίσως δεν έπρεπε να έχει ξαναρχίσει.

Διαβάστε την γνώμη του Σπύρου Καβαλιεράτου για την αλλαγή που έρχεται.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ