NBA

ΝΒΑ: Η κατάταξη στο μέσο της σεζόν και η μάχη Μπακς - Λέικερς για το καλύτερο ρεκόρ

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo makes a three-point basket in front of Los Angeles Lakers' Anthony Davis during the second half of an NBA basketball game Thursday, Dec. 19, 2019, in Milwaukee. The Bucks won 111-104. (AP Photo/Morry Gash)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo makes a three-point basket in front of Los Angeles Lakers' Anthony Davis during the second half of an NBA basketball game Thursday, Dec. 19, 2019, in Milwaukee. The Bucks won 111-104. (AP Photo/Morry Gash) AP

Δείτε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στην Ανατολική και τη Δυτική Περιφέρεια του ΝΒΑ, στα μισά του δρόμου της κανονικής περιόδου. Μπακς - Λέικερς παλεύουν για το καλύτερο ρεκόρ, Χοκς - Γουόριορς για το χειρότερο.

Την ώρα που οι παράγοντες των 30 οργανισμών βαδίζουν προς την Trade Deadline της 6ης Φεβρουαρίου και οι παίκτες κοιτάζουν το All-Star Weekend του Σικάγο (14-16/2), η κανονική περίοδος του ΝΒΑ έφτασε στου δρόμου τα μισά με τους Μπακς και τους Λέικερς να παλεύουν για το καλύτερο ρεκόρ και να είναι πρώτοι με διαφορά στην Ανατολική και τη Δυτική Περιφέρεια αντίστοιχα.

Η ομάδα του Μιλγουόκι έχει ρεκόρ 35-6 και έχει όντως παίξει το 50% των αγώνων της. Έχει 20-3 απέναντι σε ομάδες της Ανατολικής Περιφέρειας, 10-0 απέναντι σε ομάδες της Σέντραλ Ντιβίζιον, 18-2 εντός και 17-4 εκτός έδρας. Οι Σέλτικς (26-11), οι Χιτ (27-12) και οι Ράπτορς (25-14) συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα, με τους Σίξερς και τους Πέισερς να ακολουθούν σε πολύ μικρή απόσταση και να στοχεύουν στο πλεονέκτημα έδρας τουλάχιστον στην πρώτη φάση των playoffs.

Οι Λέικερς, από την άλλη, έχουν ρεκόρ 32-7 και αν πάρουν τα επόμενα δύο ματς θα πλησιάσουν τους Μπακς στο ένα ματς για το καλύτερο ρεκόρ στη Λίγκα. Η ομάδα του Λος Άντζελες έχει 22-4 απέναντι σε αντιπάλους της Δυτικής Περιφέρειας, 4-2 απέναντι σε ομάδες της Πασίφικ Ντιβίζιον, 15-4 εντός και 17-3 εκτός έδρας. Οι Νάγγετς (27-12), οι Τζαζ (27-12) και οι Ρόκετς (26-12) συμπληρώνουν την τετράδα, με τους Κλίπερς να βρίσκονται ακριβώς πίσω τους και τους Μάβερικς σε μικρή απόσταση. Οι Θάντερ κάθονται στην έβδομη θέση, ενώ οΓκρίζλις και Σπερς παλεύουν για την όγδοη.

Όσο για τις ομάδες που θα παλέψουν για τα τρία πρώτα draft picks, η κατάσταση δείχνει αρκετά ξεκάθαρη και στις δύο περιφέρειες. Καβαλίερς, Νικς και Χοκς είναι οι τέσσερις ομάδες που απογοητεύουν αυτή τη στιγμή στην Ανατολή, μια κατηγορία μόνοι τους είναι οι Γουόριορς στη Δύση καθώς οι ένατοι Σπερς, οι δέκατοι Σανς, οι ενδέκατοι Μπλέιζερς, οι δωδέκατοι Τίμπεργουλβς, οι 13οι Κινγκς και ίσως και οι 14οι Πέλικανς ονειρεύονται τα playoffs.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΒΑ: Η κατάταξη στο μέσο της σεζόν και η μάχη Μπακς - Λέικερς για το καλύτερο ρεκόρ

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ

ΝΒΑ: Η κατάταξη στο μέσο της σεζόν και η μάχη Μπακς - Λέικερς για το καλύτερο ρεκόρ
TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ