NBA

ΝΒΑ: Η "φούσκα" στο Ορλάντο θα στοιχίσει 150 εκατ. δολάρια

ΝΒΑ: Η "φούσκα" στο Ορλάντο θα στοιχίσει 150 εκατ. δολάρια
AP Photo/John Raoux AP PHOTO/JOHN RAOUX

Η επανέναρξη της σεζόν στο Ορλάντο και η "φούσκα" στην οποία θα βρεθούν περισσότερα από 1.500 άτομα αναμένεται να στοιχίσει στο ΝΒΑ κάτι περισσότερο από 150 εκατ. δολάρια.

Το ΝΒΑ κανονίζει πλέον τις τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει της επανεκκίνησης της σεζόν στις 30 Ιουλίου στο Ορλάντο. Όπως αποκάλυψε πάντως το ESPN, όλο αυτό το εγχείρημα θα στοιχίσει αρκετά στη λίγκα. Βασικά, το "αρκετά" δεν περιγράφει ακριβώς την κατάσταση, αφού θα στοιχίσει περισσότερα από 150 εκατ. δολάρια!

Το γεγονός ότι η λίγκα θα φιλοξενήσει 22 ομάδες και συνολικά πάνω από 1.500 άτομα σε ακριβά ξενοδοχεία, αλλά και το "κλείσιμο" εφτά γηπέδων για προπονήσεις και τριών γηπέδων για αγώνες, σε συνδυασμό με όλες τις παροχές (τροφή, καθημερινά τεστ κορονοϊού, μετακινήσεις, ιατρική περίθαλψη και όχι μόνο) ανεβάζει το κόστος σε δυσθεώρητα ύψη. Σε βάθος χρόνου ωστόσο αυτή είναι μία απαραίτητη επένδυση.

Στο ΝΒΑ ξέρουν ότι σε ενδεχόμενο οριστικής διακοπής της σεζόν οι απώλειες θα ήταν πολύ μεγαλύτερες. Μόνο οι παίκτες θα έχαναν συνολικά 600 εκατ. δολάρια αν δεν συνεχιζόταν η σεζόν, ενώ και οι ομάδες θα έχαναν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τις τηλεοπτικές συμφωνίες που έχουν. Κοινώς, αυτά τα 150 εκατ. δολάρια είναι απαραίτητο να ξοδευτούν προκειμένου να μειωθεί η ζημιά για όλες τις πλευρές, με την λίγκα να προβλέπεται έτσι κι αλλιώς να έχει χάσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέχρι στιγμής.

AP Photo/John Raoux

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ