NBA

ΝΒΑ: Επικυρώθηκαν ομόφωνα τα νέα αυστηρά μέτρα

ΝΒΑ: Επικυρώθηκαν ομόφωνα τα νέα αυστηρά μέτρα
Photo by Richard Shotwell/Invision/AP PHOTO BY RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP

Το συμβούλιο των κυβερνητών πέρασε ομόφωνα τα νέα αυστηρά μέτρα που πρότεινε το ΝΒΑ. Διαβάστε αναλυτικά ποια είναι αυτά και πώς επηρεάζουν το νέο πρωτάθλημα.

Το ΝΒΑ αλλάζει από τη νέα σεζόν, μετά τα μέτρα που πρότεινε η λίγκα και υπερψήφισε ομόφωνα το συμβούλιο των κυβερνητών την Παρασκευή (20/9). Η κύρια αλλαγή δεν είναι πάντως αγωνιστική και έχει να κάνει με τις νέες (πολύ αυστηρές) ποινές γύρω από το tampering, τον αντικανονικό επηρεασμό αθλητών.

Η λίγκα θα αποκτά πλέον μεγάλη δύναμη στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς θα έχει την δυνατότητα να ελέγχει τα κινητά τηλέφωνα και τους προσωπικούς υπολογιστές των παραγόντων. Όσο για τις ποινές; Δεν θα είναι μόνο χρηματικές. Η παράβαση του κανονισμού περί tampering μπορεί να επιφέρει πλέον από την αποβολή ενός παράγοντα και τον τερματισμό ενός συμβολαίου (παίκτη, προπονητή ή παράγοντα), μέχρι την ακύρωση ενός draft-pick.

Αναλυτικά, οι τρεις μεγάλες αλλαγές γύρω από το συγκεκριμένο θέμα είναι οι εξής:

  • Το μέγιστο πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων περί αντικανονικού επηρεασμού αθλητών αυξήθηκε (από τα πέντε) στα 10 εκατομμύρια δολάρια.
  • Κάθε χρόνο πέντε τυχαίες ομάδες θα υποβάλλονται σε έλεγχο γύρω από την επικοινωνία που είχαν με ατζέντηδες και αθλητές.
  • Οι κορυφαίοι παράγοντες κάθε ομάδας θα υποχρεούνται πλέον να καταγράφουν τις συζητήσεις με τους ατζέντηδες για έναν χρόνο.

" Πιστεύω ότι είχαμε μία πολύ υγιή συζήτηση γύρω από αυτά τα ζητήματα. Οι διατάξεις ψηφίστηκαν ομόφωνα και νομίζω ότι υπήρχε μια ισχυρή άποψη από κάθε άτομο που υπήρχε στην αίθουσα", είπε μεταξύ άλλων ο Άνταμ Σίλβερ. " Ο απώτερος στόχος εδώ είναι να διασφαλιστεί η συμμόρφωση, ώστε να υπάρχει μια σημαντική απειλή ότι αν μια ομάδα δεν συμμορφωθεί, ότι θα υπάρξουν συνέπειες", συμπλήρωσε ο κομισάριος της λίγκας.

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΔΩΝ

Το θέμα του επηρεασμού των αθλητών δεν ήταν το μόνο που συζητήθηκε ή θα αλλάξει από την επερχόμενη σεζόν. Παράλληλα, το ΝΒΑ αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τον ορισμό των βημάτων και συγκεκριμένα τι ακριβώς θα θεωρείται "gather", κάτι που μέχρι φέτος δεν υπήρχε στους κανονισμούς του πρωταθλήματος. Αυτό θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ θα υπάρξουν και σχετικά σεμινάρια.

Τέλος, οι αρχικές πεντάδες σε κάθε αγώνα θα ανακοινώνονται πλέον μισή ώρα πριν από την έναρξη και όχι στα δέκα λεπτά. " Αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερη διαφάνεια για τις ομάδες, τα Μ.Μ.Ε. και τους φιλάθλους", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Οι αρχικές πεντάδες θα μπορούν βέβαια και πάλι να αλλάζουν εάν κρίνεται η συμμετοχή ενός παίκτη λόγω τραυματισμού.

Photo credits: Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ