NBA

ΝΒΑ: Δύο ομάδες πωλούνται, μία ψάχνεται για πιθανό relocation

FILE - In this Oct. 8, 2019, file photo, NBA Commissioner Adam Silver speaks at a news conference before an NBA preseason basketball game between the Houston Rockets and the Toronto Raptors in Saitama, Japan. A person familiar with the negotiations says the NBA is working with the players union and its teams on a plan to shorten the regular season, possibly to 78 games.  (AP Photo/Jae C. Hong, File)
FILE - In this Oct. 8, 2019, file photo, NBA Commissioner Adam Silver speaks at a news conference before an NBA preseason basketball game between the Houston Rockets and the Toronto Raptors in Saitama, Japan. A person familiar with the negotiations says the NBA is working with the players union and its teams on a plan to shorten the regular season, possibly to 78 games. (AP Photo/Jae C. Hong, File) AP

Ταμπέλα "προς πώληση" έχουν φορέσει δύο ομάδες του ΝΒΑ, με το Λας Βέγκας και το Σιάτλ να είναι οι δύο πιο πιθανοί προορισμοί της Λίγκας σε περίπτωση relocation. Η Πόλη του Μεξικό, η Ευρώπη και οι Μέμφις Γκρίζλις.

Είναι γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες ο κορονοϊός επισκιάζει τα πάντα στην καθημερινότητά μας. Ο παγκόσμιος αθλητισμός έχει "παγώσει", πρωταθλήματα, οργανισμοί και γυμναστήρια έχουν βάλει λουκέτο, ουδείς μπορεί ακόμη να εκτιμήσει/μαντέψει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες, ωστόσο αργά ή γρήγορα η ζωή θα συνεχιστεί και η κανονικότητα (ή έστω, κάποια κανονικότητα) θα επιστρέψει. Το σίγουρο είναι ότι το ΝΒΑ έχει δεχθεί ένα ισχυρότατο πλήγμα από την πανδημία, με τη ζημιά να υπολογίζεται περίπου στα δύο δισεκατομμύρια δολάρια και τον Κομισάριο Άνταμ Σίλβερ να τηρεί στάση αναμονής με μπόλικη υπομονή πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση.

Την ώρα, λοιπόν, που η αβεβαιότητα πλανάται πάνω από ολόκληρη τη Λίγκα, δύο ομάδες λέγεται πως έχουν φορέσει ταμπέλα " προς πώληση" σε μια μάλλον περίεργη για τέτοιου μεγέθους business περίοδο. Βλέπετε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του FORBES για το 2020, δεν υπάρχει πλέον οργανισμός που να κοστίζει λιγότερα από 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ Νικς (4.6 δις), Λέικερς (4.4 δις) και Γουόριορς (4.3) είναι οι τρεις που βρίσκονται στην κορυφή. Είναι δεδομένο ότι η πανδημία θα έχει αλλάξει τα δεδομένα, όχι όμως σε πολύ σημαντικό ποσοστό με αποτέλεσμα οι τρεις τελευταίες ομάδες της λίστας (Μινεσότα Τίμπεργουλβς - 1.375 δις, Νιου Ορλίανς Πέλικανς 1.35 δις, Μέμφις Γκρίζλις - 1.3 δις) να συνεχίζουν να βρίσκονται σε δεκαψήφιο νούμερο.

Ο ένας από τους δύο οργανισμούς που λέγεται πως πωλείται, είναι οι Γκρίζλις. Ακούστηκε πριν από μερικές εβδομάδες ότι ο Ρόμπερτ Πέρα, ο 42χρονος ιδιοκτήτης της ομάδας, είχε το καλοκαίρι του 2019 συζητήσεις με παράγοντες άλλων πόλεων ώστε να προχωρήσει σε relocation, χωρίς όμως να προκύψει κάτι περισσότερο. Ο δεύτερος οργανισμός δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, η λογική ωστόσο λέει πως θα πρόκειται για ομάδα που βρίσκεται σε "μικρή" αγορά, κάποια εκ των Πέλικανς, Θάντερ, Χόρνετς, Πίστονς για παράδειγμα.

Ο Σίλβερ και οι παράγοντες του ΝΒΑ γνωρίζουν και για τις δύο περιπτώσεις και δεν τους ενδιαφέρει κάποια expansion team. Δεν θέλουν δηλαδή να ιδρύσουν τον 31ο οργανισμό του ΝΒΑ, τουλάχιστον τα αμέσως επόμενα χρόνια. Στόχος τους είναι να συνεχίσουν με 30 ομάδες και οι πρώτες πόλεις που θα συζητηθούν σε περίπτωση που όντως προκύψει θέμα relocation των Γκρίζλις ή άλλου συλλόγου θα είναι το Σιάτλ και το Λας Βέγκας. Η Πόλη του Μεξικό παραμένει ελκυστική, όχι όμως για το άμεσο μέλλον. Το ΝΒΑ θα έχει σύντομα ομάδα της G-League εκεί και θα αφήσει τουλάχιστον μια πενταετία πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση για επέκταση στη γειτονική με τις ΗΠΑ χώρα, ενώ εδώ και αρκετό καιρό δεν υπάρχει ούτε ως σκέψη αυτό που ονειρευόταν ο Ντέιβιντ Στερν, το άνοιγμα προς την Ευρώπη.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ