NBA

ΝΒΑ: Διαφωνία παικτών-λίγκας για την ημερομηνία έναρξης της σεζόν 2020/21

ΝΒΑ: Διαφωνία παικτών-λίγκας για την ημερομηνία έναρξης της σεζόν 2020/21
AP Photo/Charles Rex Arbogast AP PHOTO/CHARLES REX ARBOGAST

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα η Ένωση παικτών διαφωνεί με την σκέψη του ΝΒΑ να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες των ομάδων ενόψει της σεζόν 2020/21 στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι ομάδες του ΝΒΑ συμφώνησαν για την επανεκκίνηση της σεζόν 2019/20, η οποία θα γίνει στις 31 Ιουλίου, με την σεζόν να αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου το αργότερο. Οι παίκτες συμφωνούν. Είναι όμως μία άλλη ημερομηνία που τους προβληματίζει: 10 Νοεμβρίου.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει οριστεί ως αυτή της έναρξης της προετοιμασίας των ομάδων για την σεζόν 2020/21. Λιγότερο δηλαδή από ένα μήνα μετά την λήξη της σεζόν. Το οποίο είναι και αυτό που προβληματίζει άπαντες.

"Εξεπλάγην που το είδα" δήλωσε στο ESPN η δικηγόρος της Ένωσης παικτών, Μισέλ Ρόμπερτς, η οποία εξέφρασε τον προβληματισμό των παικτών: Δεν θα έχουν αρκετό χρόνο για να ξεκουραστούν ενόψει της επόμενης σεζόν, αφού θα έχουν λιγότερο από ένα μήνα ξεκούραση.

Η απάντηση του ΝΒΑ βέβαια είναι ότι υπάρχουν 8 ομάδες που θα έχουν μείνει εκτός προπονήσεων από τον Μαρτιο (αυτές που δεν θα συμμετάσχουν στην τελική φάση που θα γίνει με 22 ομάδες), ενώ αρκετές ακόμα ομάδες θα έχουν ήδη τουλάχιστον ένα μήνα ξεκούρασης, αφού θα έχουν αποκλειστεί στον πρώτο ή τον δεύτερο γύρο των playoffs. Αυτό δεν αλλάζει βέβαια το γεγονός ότι οι ομάδες που θα φτάσουν μέχρι τους Τελικούς θα έχουν ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης και ένα συγκριτικό μειονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους τους. Και όλο αυτό χωρίς καν να έχει υπολογιστεί ότι ενδεχομένως αρκετοί παίκτες να είναι ακόμα free agents, αφού θα έχει περάσει μόλις ένας μήνας από την ολοκλήρωση της σεζόν 2019/20.

Όπως και να έχει, το ΝΒΑ προσπαθεί με κάποιο τρόπο να τους έχει όλους ευχαριστημένους. Για αυτό και η σκέψη του είναι να ξεκινήσει η προετοιμασία των ομάδων στις 10 Νοεμβρίου και να ξεκινήσει η σεζόν 2020/21 την 1η Δεκεμβρίου. Ο λόγος είναι πως όσο νωρίτερα ξεκινήσει η σεζόν, τόσο πιο άνετα θα ολοκληρωθεί, δίνοντας παράλληλα στους παίκτες και περισσότερες ημέρες ξεκούρασης ανάμεσα στους αγώνες (αφού το πρόγραμμα θα ήταν πιεσμένο αν η σεζόν ξεκινούσε τα Χριστούγεννα), αλλά και την ευκαιρία να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού σε αυτό το σενάριο η σεζόν θα ολοκληρωθεί κανονικά τον Ιούνιο.

AP Photo/Charles Rex Arbogast

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ