NBA

ΝΒΑ: Δεν θα ξεκινήσει πριν από τα Χριστούγεννα το πρωτάθλημα της σεζόν 2020/21

Los Angeles Lakers forward LeBron James, tries to get past Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo during the second half of an NBA basketball game Friday, March 6, 2020, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Los Angeles Lakers forward LeBron James, tries to get past Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo during the second half of an NBA basketball game Friday, March 6, 2020, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Παραμένει στον αέρα το ΝΒΑ, με τη Λίγκα να ενημερώνει τις 30 ομάδες ότι η σεζόν 2020/21 δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από τα Χριστούγεννα. Στα τέλη Νοεμβρίου το 2020 NBA Draft, πολλά τα ερωτήματα στα οποία δεν υπάρχουν απαντήσεις.

Αυτό που εκτιμούσαμε από τον περασμένο Απρίλιο, είναι πλέον και επίσημο. Η σεζόν 2020/21 δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από τα Χριστούγεννα, όπως ενημέρωσε η Λίγκα τους 30 οργανισμούς το απόγευμα της Πέμπτης (10/9), αν και ακόμη κι αυτό το ενδεχόμενο ακούγεται αυτή τη στιγμή το λιγότερο αισιόδοξο. Η κατάσταση στο ΝΒΑ είναι ρευστή σε κάθε επίπεδο, η κόντρα με την Κίνα και η πανδημία έχουν δημιουργήσει μια τεραστίων διαστάσεων οικονομική τρύπα που θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια για να κλείσει και ουδείς μπορεί να μαντέψει τι θα φέρει η επόμενη μέρα.

Το πρώτο δεδομένο είναι ότι έως τις 15 Σεπτεμβρίου οι ιδιοκτήτες των ομάδων έχουν το δικαίωμα να ακυρώσουν τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Αν το κάνουν, όλα δείχνουν ότι αμέσως μετά από το τέλος της τρέχουσας περιόδου, αμέσως μετά από τους NBA Finals που θα διεξαχθούν στη "φούσκα" της Disney World, θα οδηγηθούμε σε ένα νέο lockout που αυτή τη φορά μπορεί να είναι καταστροφικό και να βάλει λουκέτο στη δράση για πολλούς μήνες. Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι το 2020 NBA Draft πηγαίνει ακόμη πιο πίσω, καθώς από τον Ιούνιο μεταφέρθηκε στον Οκτώβριο και τώρα όλα δείχνουν ότι η διαδικασία "κλειδώνει" για τις 18 Νοεμβρίου με αποτέλεσμα οι νεαροί που περιμένουν με αγωνία την επιλογή τους να βρίσκονται σε μια αμήχανη φάση.

Το τρίτο δεδομένο είναι ότι ουδείς γνωρίζει πότε θα ανοίξει η Free Agency. Η πρώτη εκτίμηση ήταν πως η αγορά θα άνοιξε αμέσως μετά από τους τελικούς. Τώρα, είναι πραγματικά αδύνατο να γίνει οποιοσδήποτε υπολογισμός. Πόση θα είναι η χασούρα από την κόντρα με την Κίνα σε βάθος χρόνου; Πόση θα είναι η ζημιά από τον κορονοϊό, την ακύρωση των αγώνων και τα άδεια γήπεδα που φαίνεται ότι θα παραμείνουν κλειστά για πολλούς ακόμη μήνες; Σε τι επίπεδα θα κινηθεί το salary cap τα επόμενα χρόνια;

Ο Κομισάριος Άνταμ Σίλβερ και οι συνεργάτες του δεν μπορούν να υπολογίσουν με ακρίβεια, δεν έχουν απαντήσεις και ακριβώς επειδή δεν έχουν απαντήσεις για να δώσουν στις 30 ομάδες, θα "τρενάρουν" την έναρξη της επόμενης περιόδου ακόμη κι αν χρειαστεί η πρεμιέρα να γίνει τον Φεβρουάριο.

Η ουσία είναι μία. Το ΝΒΑ παραμένει στον αέρα και απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα θα αργήσουν αρκετές εβδομάδες να δοθούν.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ