NBA

ΝΒΑ Awards: Ώρα βραβείων, ώρα Γιάννη Αντετοκούνμπο!

ΝΒΑ Awards: Ώρα βραβείων, ώρα Γιάννη Αντετοκούνμπο!
AP Photo/Morry Gash AP PHOTO/MORRY GASH

Τα ξημερώματα της Τρίτης (25/6) το ΝΒΑ θα ανακοινώσει τους νικητές των βραβείων για την σεζόν 2018/19, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι υποψήφιος για αυτό του MVP και αυτό του "Αμυντικού της χρονιάς".

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Τα ξημερώματα της Τρίτης (25/6, 04:00, LIVE από το Cosmote Sport 4 HD) ώρα Ελλάδος, το ΝΒΑ θα παρουσιάσει μέσω μίας τελετής γεμάτης λάμψη τους νικητές των βραβείων της σεζόν 2018/19. Οικοδεσπότης των βραβείων του TNT "2019 NBA Awards" θα είναι ο σπουδαίος Σακίλ Ο'Νιλ, ενώ η τελετή θα παρουσιαστεί από το Λος Άντζελες.

Τα βλέμματα των Ελλήνων βέβαια θα είναι στραμμένα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος είναι υποψήφιος για δύο βραβεία: Αυτό του MVP της κανονικής περιόδου και αυτό του "Αμυντικού της χρονιάς".

Αυτή είναι η τρίτη σεζόν που τα βραβεία θα παρουσιαστούν μέσω ειδικής τελετής. Από το 2017 κι έπειτα το ΝΒΑ αποφάσισε να παρουσιάζει τα βραβεία μέσω τελετής που διεξάγεται μερικές εβδομάδες μετά το τέλος της σεζόν. Ο λόγος είναι ότι ήθελε να δώσει περισσότερη λάμψη στον θεσμό, αφού μέχρι και το 2016 οι νικητές των βραβείων ανακοινώνονταν διαδοχικά μέχρι να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος των playoffs, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η προβολή που επιθυμούσε η λίγκα.

Την ίδια στιγμή βέβαια, αυτό έχει δημιουργήσει και άβολες καταστάσεις, όπως πέρυσι, όταν ο Ντουέιν Κέισι αναδείχθηκε "Προπονητής της χρονιάς" ένα μήνα μετά την απόλυσή του από τους Ράπτορς! Αυτό ωστόσο δεν φάνηκε να επηρεάζει το ΝΒΑ, που αποφάσισε να διατηρήσει αυτή την πρακτική, θέλοντας να κάνει θεσμό τα βραβεία, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες άβολες στιγμές.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι για τα έξι βασικά βραβεία:

MVP: Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Πολ Τζορτζ (Θάντερ).

Καλύτερος αμυντικός:Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Πολ Τζορτζ (Θάντερ), Ρούντι Γκομπέρ (Τζαζ).

Έκτος παίκτης:Λου Γουίλιαμς (Κλίπερς), Μοντρέζλ Χάρελ (Κλίπερς), Ντομάντας Σαμπόνις (Πέισερς).

Ρούκι:Λούκα Ντοντσιτς (Μάβερικς), Τρέι Γιανγκ (Χοκς), Ντιάντρε Έιτον (Σανς).

Προπονητής:Μάικ Μπούντενχολζερ (Μπακς), Μάικ Μαλόουν (Νάγκετς), Ντοκ Ρίβερς (Κλίπερς).

Πιο βελτιωμένος παίκτης:Πάσκαλ Σιάκαμ (Ράπτορς), ΝτιΆαρον Φοξ (Κινγκς), ΝτιΆντζελο Ράσελ (Νετς).

Κατά την διάρκεια της τελετής θα δοθούν ακόμα τα εξής βραβεία: Παράγοντας της χρονιάς, Twayman-Stokes Teammate of the Year, NBA Sportmanship Award, NBA Cares Community Assist Award, NBA Hustle Award

AP Photo/Morry Gash

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ