ΜΠΑΣΚΕΤ

ΝΒΑ 2018/19: Ξεκίνησε το πρωτάθλημα των 6 ταχυτήτων

Golden State Warriors' Kevin Durant, right, drives the ball against Boston Celtics' Jayson Tatum (0) during the first half of an NBA basketball game Saturday, Jan. 27, 2018, in Oakland, Calif. (AP Photo/Ben Margot)
AP Photo/Ben Margot AP PHOTO/BEN MARGOT

Το πρωτάθλημα του ΝΒΑ ξεκίνησε και το Sport24.gr παρουσιάζει τις 6 ταχύτητες των ομάδων. Από τους διεκδικητές του τίτλου μέχρι αυτούς που στοχεύουν στο... επόμενο NBA Draft.

Η κανονική περίοδος του ΝΒΑ ξεκίνησε και η σεζόν 2018/19 μπήκε επισήμως στις... ράγες με τις νίκες των Σέλτικς και των Ουόριορς . Λίγο μετά το πρώτο τζάμπολ, το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις... 6 ταχύτητες που υπάρχουν στο ΝΒΑ. Από τους διεκδικητές του τίτλου, μέχρι αυτούς που λένε ότι στοχεύουν στο πρωτάθλημα και αυτούς που έχουν ως στόχο το... Νο1 του επόμενου ΝΒΑ Draft.

Ιδού λοιπόν οι 6 ταχύτητες του ΝΒΑ, με την απαραίτητη υποσημείωση ότι πολλές φορές οι ομάδες ξεπερνούν τις προσδοκίες ή τις διαψεύδουν:

1η ταχύτητα: Οι διεκδικητές του τίτλου

Ποιες ομάδες βρίσκουμε εδώ: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Χιούστον Ρόκετς, Μπόστον Σέλτικς

Golden State Warriors' Draymond Green, right, reacts as a foul is called against him next to teammates Stephen Curry, left, and Kevin Durant during the first half of an NBA basketball game against the Oklahoma City Thunder Saturday, Feb. 24, 2018, in Oakland, Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
AP Photo/Marcio Jose Sanchez AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ
AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Γιατί τις βρίσκουμε εδώ: Πρόκειται για τις ομάδες όπου το μότο τους είναι το εξής: “Πρωτάθλημα ή αποτυχία”. Μπορεί αυτό να μοιάζει βαρύ ειδικά για τους Σέλτικς, ωστόσο πλέον είναι μία πραγματικότητα.

Στην Δύση, οι πρωταθλητές Ουόριορς και οι Χιούστον Ρόκετς το μόνο που σκέφτονται είναι το πρωτάθλημα. Στην Ανατολή, οι Σέλτικς προβάρουν ως το φαβορί μετά την περσινή απίστευτη – παρά τους τραυματισμούς – πορεία τους μέχρι τους Τελικούς της Περιφέρειας. Με τους Γκόρντον Χέιγουορντ και Καϊρί Ίρβινγκ λοιπόν να επιστρέφουν, απλώς δεν έχουν πλέον άλλη επιλογή από το να έχουν ως στόχο τον τίτλο.

2η ταχύτητα: Αυτοί που λένε ότι πάνε για το πρωτάθλημα

Ποιες ομάδες βρίσκουμε εδώ: Τορόντο Ράπτορς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Φιλαδέλφια 76ερς, Γιούτα Τζαζ

Toronto Raptors forward Kawhi Leonard (2) shoots as Utah Jazz's Joe Ingles, bottom, falls and Ricky Rubio (3) defends in the first half of an NBA preseason basketball game Tuesday, Oct. 2, 2018, in Salt Lake City. (AP Photo/Rick Bowmer)
AP Photo/Rick Bowmer AP PHOTO/RICK BOWMER
AP Photo/Rick Bowmer

Γιατί τις βρίσκουμε εδώ: Είναι οι ομάδες που θέλοντας που μπαίνουν στην κουβέντα για τον τίτλο απλώς επειδή είναι... πολύ καλές ομάδες. Ακόμα όμως και αν φτάσουν απλώς μέχρι τους Τελικούς της Περιφέρειάς τους θα χαρακτηρίσουν την σεζόν ως επιτυχημένη.

Στην Ανατολή σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι νεανικοί Σίξερς και οι Ράπτορς του Κουάι Λέοναρντ, ενώ στην Δύση οι Θάντερ των Ουέστμπρουκ-Τζορτζ και, δειλά-δειλά είναι η αλήθεια, οι Τζαζ (των Μίτσελ, Γκομπερ) μετά την περσινή πορεία τους. Οι τελευταίοι ενδέχεται να έπρεπε να βρεθούν μία... κατηγορία κάτω, αλλά έχουν ανεβάσει οι ίδιοι των πήχη με αυτά που κατάφεραν.

3η ταχύτητα: Οι ανερχόμενες δυνάμεις

Ποιες ομάδες βρίσκουμε εδώ: Ιντιάνα Πέισερς, Λος Άντζελες Λέικερς, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Νιου Όρλεανς Πέλικανς, Μιλγουόκι Μπάκς

Milwaukee Bucks forward Khris Middleton (22), guard Eric Bledsoe (6) and forward Giannis Antetokounmpo (34) during an NBA preseason basketball game against the Minnesota Timberwolves Friday, Oct. 12, 2018, in Milwaukee. Milwaukee won 143-121. (AP Photo/Mike Roemer)
AP Photo/Mike Roemer AP PHOTO/MIKE ROEMER
AP Photo/Mike Roemer

Γιατί τις βρίσκουμε εδώ: Πρόκειται για ομάδες που είτε θέλουν να χτίσουν στην περσινή εξαιρετική πορεία τους (Πέισερς, Πέλικανς), είτε θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω (Μπακς), είτε έχουν... βαρεθεί να βρίσκονται εδώ (Μπλέιζερ) είτε φιλοδοξούν να πάνε στο... από πάνω γκρουπ (Λέικερς). Υπάρχει δηλαδή κάθε... καρυδιάς καρύδι.

Ξεκινώντας από την Δύση αυτή τη φορά και τους Λέικερς του ΛεΜπρόν, η αλήθεια είναι ότι ακόμα και οι ίδιοι οι “Λιμνάνθρωποι” δεν μιλάνε για τίτλο, αλλά για το μέλλον. Το αν τελικά θα βρεθούν ένα επίπεδο πάνω είναι κάτι που εξαρτάται από τον... ΛεΜπρόν. Οι Πέλικανς από την πλευρά τους πέρυσι έφτασαν μέχρι τον δεύτερο γύρο χωρίς τον ΝτεΜάρκους Κάζινς, τελικά... έχασαν τον Κάζινς, αλλά πιστεύουν ότι έχουν καλύτερη ομάδα. Οι Μπλέιζερς από την πλευρά τους αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο, μοιάζουν στάσιμοι, αλλά πάντα εκπλήσσουν.

Στην Ανατολή, οι Πέσιερς τρέλαναν κόσμο πέρυσι και ελπίζουν φέτος να εμφανιστούν ακόμα καλύτεροι και πιο ώριμοι, στοχεύοντας, καταρχάς, στην 4η θέση στην περιφέρεια. Τον ίδιο ακριβώς στόχο έχουν και οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι οποίοι πιστεύουν ότι πλέον έχει έρθει η στιγμή τους.

4η ταχύτητα: Με στόχο την είσοδο στα playoffs

Ποιες ομάδες βρίσκουμε εδώ: Μαϊάμι Χιτ, Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, Νιτρόιτ Πίστονς, Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Σαν Αντόνιο Σπερς, Ντένβερ Νάγκετς, Λ.Α Κλίπερς

Denver Nuggets center Nikola Jokic in the second half of an NBA preseason basketball game Friday, Oct. 5, 2018, in Denver. The Nuggets won 96-88. (AP Photo/David Zalubowski)
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI
AP Photo/David Zalubowski

Γιατί τις βρίσκουμε εδώ: Η ταχύτητα με τις περισσότερες ομάδες. Ομάδες που είτε θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία και θα βρεθούν ένα – και ίσως δύο – ταχύτητες πάνω, είτε θα βρεθούν μία ταχύτητα κάτω. Όλες έχουν τους λόγους τους που βρίσκονται εδώ. Είτε αυτό σημαίνει ότι κάνουν... ανασύνταξη (Σπερς), είτε ότι κατέβασαν οι ίδιες τον πήχη ενώ στόχευαν ψηλότερα (Χιτ, Ουίζαρντς, Πίστονς, Γουλβς), είτε πέρυσι έμειναν στο... τσακ εκτός playoffs και φέτος βλέπουν ψηλότερα (Νάγκετς, Κλίπερς).

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το γκρουπ υπάρχουν τρεις ομάδες που έχουν ενδιαφέρον: Οι Σπερς – οι οποίοι θα παραταχθούν για πρώτη φορά έπειτα από... 100 χρόνια χωρίς κάποιον εκ των Ντάνκαν, Τζινόμπιλι, Πάρκερ, οι Νάγκετς – που πολλοί τους βλέπουν μέχρι και στην τετράδα – και οι Ουίζαρντς, οι οποίοι αν δεν κάνουν κάτι και φέτος θα αρχίσουν να έχουν θέμα. Οι Πίστονς, με νέο προπονητή πλέον, τον Ντουέιν Κέισι, προσδοκούν στην επιστροφή τους. Όσο για τους Γουλβς; Κανονικά είναι μία κατηγορία μόνοι τους μετά την σαπουνόπερα με τον Μπάτλερ και μπορεί να βρεθούν από την 4αδα της Δύσης μέχρι και στην... πρώτη πεντάδα του επόμενυ ΝΒΑ Draft.

5η ταχύτητα: Στο όριο ανάμεσα στα playoffs και ένα καλό πικ

Ποιες ομάδες βρίσκουμε εδώ: Σάρλοτ Χόρνετς, Νιου Γιορκ Νικς, Μπρούκλιν Νετς, Ντάλας Μάβερικς, Μέμφις Γκρίζλις

Memphis Grizzlies' Marc Gasol (33) drives on Houston Rockets' Clint Capela (15) during the second half of a preseason NBA basketball game Friday, Oct. 12, 2018, in Memphis, Tenn. (AP Photo/Karen Pulfer Focht)
AP Photo/Karen Pulfer Focht AP PHOTO/KAREN PULFER FOCHT
AP Photo/Karen Pulfer Focht

Γιατί τις βρίσκουμε εδώ: Έχουν ταλέντο, αλλά πιθανότατα όχι αρκετό για να μπουν στα playoffs, εκτός αν κάποιος παίκτης τους κάνιε ξεπέταγμα. Την ίδια στιγμή ωστόσο δεν είναι αρκετά κακές ομάδες για να κάνουν... tanking. Να αρχίσουν να χάνουν συνέχεια δηλαδή με στόχο ένα ψηλό πικ στο επόμενο ΝΒΑ Draft.

Η αλήθεια είναι ότι οι Γκρίζλις είναι ένα παράδοξο. Κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται μία ή δύο ταχύτητες πάνω. Μετά την περσινή καταστροφική σεζόν όμως και με τους Μαρκ Γκασόλ και Μάικ Κόνλεϊ να έχουν μεγαλώσει και να είναι επιρρεπείς στους τραυματισμούς, κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει από αυτούς. Δεν αποκλείεται να είναι μέχρι και η έκπληξη της χρονιάς.

Όσο για τις άλλες ομάδες, αρκετές θα προσφέρουν ωραίο μπάσκετ και θα έχουν ωραίες στιγμές, αλλά αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά δύσκολα θα καταφέρουν να μπουν στα playoffs.

6η ταχύτητα: Με στόχο το ΝΒΑ Draft του 2019

Ποιες ομάδες βρίσκουμε εδώ: Σικάγο Μπουλς, Ορλάντο Μάτζικ, Ατλάντα Χοκς, Σακραμέντο Κινγκς, Φοίνιξ Σανς, Κλίβελαντ Καβαλίερς

Phoenix Suns' Deandre Ayton waits on the sideline during the second half of a preseason NBA basketball game against the Golden State Warriors Monday, Oct. 8, 2018, in Oakland, Calif. (AP Photo/Ben Margot)
AP Photo/Ben Margot AP PHOTO/BEN MARGOT
AP Photo/Ben Margot

Γιατί τις βρίσκουμε εδώ: Είναι οι ομάδες που έχουν αποδεχθεί ότι δεν πρόκειται να μπουν στα playoffs. Δεν πρόκειται λοιπόν να ρισκάρουν να σημειώσουν περισσότερες νίκες από ότι χρειάζεται και να χάσουν την ευκαιρία να επιλέξουν ψηλότερα στο επόμενο ΝΒΑ Draft.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μπουλς και οι Μάτζικ λένε ότι στοχεύουν στα playoffs. Ακόμα και σε αυτή την Ανατολή ωστόσο αυτό μοιάζει δύσκολο να γίνει, αφού έχουν ταλέντο, αλλά δεν έχουν εμπειρία. Όσο για τους Χοκς, τους Κινγκς και τους Σανς; Αυτοί δεν κρύβουν καν ότι ο στόχος τους είναι το Νο1 του ΝΒΑ Draft του 2019.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Ben Margot

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ