ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντουράντ για το αν θα μείνει στους Γουόριορς: "Δεν θα επηρεάσει την απόφασή μου ο τσακωμός μου με τον Γκριν"

Golden State Warriors forward Kevin Durant, right, reacts as he fouls out of the game while forward Draymond Green, left, and guard Andre Iguodala look on during the overtime portion of an NBA basketball game against the Los Angeles Clippers Monday, Nov. 12, 2018, in Los Angeles. The Clippers won 121-116 in overtime. (AP Photo/Mark J. Terrill)
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο Κέβιν Ντουράντ ξεκαθάρισε ότι ο τσακωμός του με τον Ντρέιμοντ Γκριν δεν πρόκειται να επηρεάσει την απόφασή του να μείνει ή όχι στους Γουόριορς το καλοκαίρι.

Εχουν περάσει λιγότερο από 10 ημέρες από τον περίφημο τσακωμό του Κέβιν Ντουράντ με τον Ντρέιμοντ Γκριν που οδήγησε στην τιμωρία ενός αγώνα στον δεύτερο και δημιούργησε φήμες... αποχώρησης του πρώτου το καλοκαίρι που έχει το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος. Ο Ντουράντ ωστόσο θέλησε να ξεκαθαρίσει με συνέντευξή του στο "Yahoo! Sports" πως δεν πρόκειται να πάρει την απόφασή του απλώς επειδή είχε μία λογομαχία με τον Γκριν.

" Μπα... δεν πρόκειται να επηρεάσει την απόφασή μου. Στο τέλος της ημέρας είμαι απλώς ένας μπασκετμπολίστας που προσπαθεί να βρεθεί σε ένα ωραίο περιβάλλον για να παίξει μπάσκετ και να βελτιώσει το παιχνίδι του. Και θέλω να αγωνιστώ σε ένα επίπεδο που θα είμαι ικανοποιημένος με όσα συμβαίνουν γύρω μου και να είμαι ο εαυτός μου" δήλωσε αρχικά ο Ντουράντ, δείχνοντας τις προθέσεις του.

Ακολούθως ο σταρ των Γουόριορς τόνισε ότι η σχέση του με τον Γκριν είναι εξαιρετική: " Ποτέ δεν ένιωσα ότι υπάρχει πρόβλημα, επειδή ξέρω τον Γκριν και ότι το στόμα του λέει τρελά πράγματα όλη την ώρα. Μέσα σε όλα ερχόντουσαν πολλά πράγματα από έξω και έπρεπε να δώσουμε πολλές απαντήσεις. Σίγουρα ήμουν αναστατωμένος, αλλά δεν πρόκειται να κρατήσω κακία για κάτι τέτοιο".

Η επόμενη τοποθέτησή του είχε εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον: " Ξέρω ότι πρέπει να πάρω μία επιλογή για τον εαυτό μου και κατά πόσο πρέπει να αφήσω κάτι τέτοιο να με επηρεάσει στον τρόπο που προσεγγίζω το παιχνίδι. Μόλις φτάνω εκεί πρέπει να σκεφτώ ως ενήλικας και να πω ότι πρέπει να πηγαίνω στην δουλειά μου κάθε μέρα και όλα θα πάνε καλά. Θα βρεθεί η λύση. Νομίζω ότι όλοι διαχειρίζονται σωστά την κατάσταση και προσπαθούν να προχωρήσουν".

Στο τέλος των δηλώσεών του ο Ντουράντ θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα για το πώς σκεφτόταν αυτές τις μέρες, αλλά και πώς σκέφτεται τώρα: " Μετά το περιστατικό που έγινε παίζαμε στην Ατλάντα και κατά την διάρκεια του αγώνα σκεφτόμουν ότι θα πρέπει να πω κάτι αργότερα. Και αναρωτήθηκα γιατί σκεφτόμουν έτσι κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Πρέπει να εστιάζω στο παιχνίδι, αλλά ακούς τόσες βλακείες να λέγονται τις οποίες δεν δημιούργησα εγώ.

Δεν δημιούργησα τίποτα από όλα αυτά. Εγώ απλώς παίζω μπάσκετ. Τώρα ξαφνικά έπρεπε να απαντήσω σε ένα σωρό ερωτήσεις και να αλλάξω το πώς αισθάνομαι πάνω που έπαιζα καλά. Πάντα πλέον όλοι θα αναρωτιούνται 'είναι όλα καλά; Δεν έπαιξε καλά, μήπως έγινε κάτι;" Γιατί να πρέπει να τα σκεφτώ όλα αυτά τώρα; Ξαφνικά όλοι λένε ότι θέλω να φύγω και πρέπει να πάω κάπου αλλού. Όλα αυτά με αποπροσανατολίζουν. Όταν όμως περνάς πολλά με έναν άνθρωπο τότε αρχίζεις να τον καταλαβαίνεις καλύτερα. Νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο στο Γκόλντεν Στέιτ, όχι μόνο με τον Γκριν, αλλά με όλους και αισθανόμαστε άνετα".

AP Photo/Mark J. Terrill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ