NBA

Ντουράντ: "Απαίσιο να παίρνουν μία ζωή αυτοί που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν"

Brooklyn Nets' Kevin Durant looks on during the second half of an NBA basketball game against the Los Angeles Lakers Tuesday, March 10, 2020, in Los Angeles. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
AP Photo/Marcio Jose Sanchez AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Ο Κέβιν Ντουράντ ξέσπασε με αφορμή την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς που (ξανα)σόκαρε τις ΗΠΑ υποχρέωσε τον Κέβιν Ντουράντ να πάρει στην σκυτάλη από τους άλλους ΝΒΑερς και να βγει μπροστά.

Ο σταρ των Νετς παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο "The Undefeated", όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι δεν θα αγωνιστεί στο υπόλοιπο της σεζόν, παίρνοντας θέση για την δολοφονία του Φλόιντ. Ή μάλλον, για την ακρίβεια, ξέσπασε.

" Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που περνάνε από το μυαλό μου όταν βλέπω έναν μαύρο άνδρα να δολοφονείται μπροστά σε μία κάμερα" δήλωσε αρχικά ο Ντουράντ, για να ξεσπάσει στην συνέχεια: " Είναι καταστροφικό να βλέπεις να παίρνουν μία ζωή από εμάς. Έναν άνθρωπο που έχει οικογένεια. Έναν πατέρα, γιο, φίλο. Είναι απαίσιο να το βλέπεις, ειδικά από ανθρώπους που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν. Υποτίθεται ότι πρέπει να αισθανόμαστε ασφαλείς".

Στην συνέχεια ο Ντουράντ ζήτησε απλώς να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι 4 αστυνομικοί που ευθύνονται για τον θάνατο του Φλόιντ: " Θέλω να δω αυτούς τους αστυνομικούς να δικαστούν όπως οι απλοί πολίτες. Έχω συναντήσει ανθρώπους στην ζωή μου που έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσουν στο σύστημα.

Αισθάνεσαι ότι πρέπει να παλέψουν για να ακουστεί η φωνή τους. Πρέπει λοιπόν και αυτοί να περάσουν από την ίδια διαδικασία".

Κλείνοντας, ο Ντουράντ τόνισε: " Οι αστυνομικοί αισθάνονται ότι έχουν προστασία από πίσω τους όταν κάνουν τέτοια πράγματα. Πρέπει οι αστυνομικοί να ξέρουν ότι δεν θα έχουν αυτή την προστασία και θα είναι μόνοι τους, όπως πολλοί μη προνομιούχοι άνθρωποι. Θέλουμε να δούμε πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση και ανυπομονώ να αποδοθεί δικαιοσύνη".

AP Photo/Marcio Jose Sanchez

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ